NRK Meny
Normal

Seahawks og Patriots til Super Bowl

Tittelforsvarer Seattle Seahawks snudde mot Green Bay Packers, mens New England Patriots knuste Indianapolis Colts i NFL-semifinalene.

GREEN-BAY-PACKERS-V-SEATTLE-SEAHAWKS

Jermaine Kearse hos Seattle Seahawks tar imot en 35 yard-pasning og scorer touchdown på overtid mot Green Bay Packers.

Foto: TOM PENNINGTON / Afp

Jermaine Kearse

Jermaine Kearse på vei mot touchdown, med

Foto: Kirby Lee / Reuters

Seattle Seahawks' quarterback Russell Wilson hadde fire feilpasninger som ble fanget av motspillere, men hans eneste touchdownpasning for dagen til Jermaine Kearse, 3,19 minutter ut i forlengningen, avgjorde kampen. Det endte 28-22 til Seahawks.

– Det er en ære å være på dette laget, sa en rørt Wilson i jubelscenene rett etter at avgjørelsen falt.

Seahawks lå under 0-16 ved pause og 7-19 litt over to minutter før slutt, men scoret 15 poeng på 44 sekunder og tok ledelsen. Først løp Wilson inn et touchdown fra 1 yard med 2,09 igjen å spille. Med hell og dyktighet fikk Seahawks ballen tilbake rett fra avsparket, og noen få spill senere løp Marshawn Lynch inn en ny sekspoenger fra 24 yards, 1,25 før slutt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Brock Coyle

Seahawks' Brock Coyle var i godt slag mot Green Bay Packers i NHL-semifinalen søndag.

Foto: RONALD MARTINEZ / Afp

Wilsons pasning til Luke Willson ordnet to ekstrapoeng, og de viste seg uvurderlige da Packers-kicker Mason Crosby med sitt femte trepoengspark for dagen ordnet 22-22 med 14 sekunder igjen av kampen. Packers-quarterback Aaron Rodgers spilte med skade og var i likhet med Russell Wilson et stykke fra sitt beste søndag, men han førte laget 48 yards framover på sju spill for å få Crosby i posisjon til å treffe fra 48 yards.

Kronen på verket

LeGarrette Blount #29

New England Patriots-spillerne (nr. 29: LeGarrette Blount) feirer at de også er klare for Super Bowl.

Foto: Jim Rogash / Afp

Seahawks vant myntkastet og fikk ballen først i forlengningen, og Wilson førte laget 87 yards på seks spill, kronet av hans 35-yards touchdownpasning til Kearse. Det var det eneste mottaket Kearse gjorde i hele kampen.

Seattle ble forrige helg første regjerende Super Bowl-vinner som har vunnet en sluttspillkamp siden New England Patriots i 2005. Om to uker skal laget prøve å bli første lag som vinner tittelen siden det samme Patriots-laget.

Valset over Colts

I Foxborough tok Patriots tidlig ledelsen og ledet med 14 poeng mot Colts allerede etter første omgang. De gav seg ikke før det til slutt sto 45-7 på scoringstavla.

– Det var en utrolig kamp i dag. Jeg kunne ikke vært mer stolt av lagkameratene mine. Vi la ned en solid jobb i dag for å få denne seieren. Nå har vi én kamp igjen, sa Tom Brady etter kampen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

New England Patriots quarterback Tom Brady

New England Patriots quarterback Tom Brady feirer etter at Super Bowl-billetten er sikret.

Foto: David Butler II / Reuters

Colts-trener Chuck Pagano kunne ikke gjøre annet enn å hylle motstanderen.

– Vi møtte et fantastisk fotballag i kveld, og de spilte det beste de har gjort i hele år. Vi hadde en sjanse, men så eksploderte det i tredje periode og resten er historie, sa han.

Finalen spilles 1. februar i Phoenix, Arizona. Finalen vil bli Patriots' åttende gjennom tidene, og dermed utligner de Dallas og Pittsburghs Super Bowl-statistikk.

Siste nytt

 • Carlsen-remis mot Karjakin

  Med sorte brikker spilte Magnus Carlsen remis mot Sergej Karjakin i Shamkir Chess i Aserbajdsjan onsdag. Partiet endte uavgjort etter 30 trekk.

  Nordmannen står med fem remis og én seier etter seks runder.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Ruud gikk videre i Italia

  Casper Ruud slo canadiske Felix Auger-Aliassime og spilte seg videre til 3. runde av Challenger-turneringen i tennis i italienske Francavilla al Mare. Ruud vant onsdagens oppgjør 7-5, 6–0.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Fortsatt kritisk for supporter

  Liverpool-supporteren som ble slått ned i supporterbråket før tirsdagens semifinale i mesterligaen mot Roma er fortsatt kritisk skadd. Den 53 år gamle mannen kjemper for sitt liv, skriver AFP.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Dave Thompson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid