– De ropte «vi vil ha Zlatan», så jeg ga dem Zlatan

Kun seks minutter etter innbyttet, scoret Zlatan Ibrahimovic med strak vrist på halv volley fra 35 meter. Så vant han kampen mot Los Angeles FC på overtid.

Drømmescoring av Zlatan Ibrahimovic i debuten hans for LA Galaxy.

Bilder med tillatelse fra Eurosport.

Laster innhold, vennligst vent..

Langfredag møtte han hysteriske fans, kom glisende til første trening med nye lagkamerater, og lirte av seg sine vanlige Zlatan-sitater på kvelden.

Zlatan er en av de største profilene som er hentet til MLS noensinne. Onde tunger vil ha det til at han er langt over toppen, og at han drar til LA for pengenes skyld.

Lørdag fikk han sin debut, og LA fikk sitt første møte med Zlatan-magi.

Vant på overtid

Lokalderbyet mot LA FC var en tøff kamp for hjemmelaget, som lå under 1-3 fram til 71 minutter. Da kom Zlatan på for Sebastian Lletget, og kampen endret fullstendig karakter. Først reduserte Galaxy ved Chris Pontius, et mål helt uten Ibra-innblanding.

Deretter var det duket for akkurat det Galaxy-tilhengerne hadde håpet på.

Etter 77 minutter: Et svakt utspill fra LA FCs keeper ender hos svensken – som skyter fra 35 meter, med strak vrist og på halv volley. Som vi har sett ham så mange ganger før.

3-3. Seks minutter etter innbyttet.

Tretten minutter senere skjer det igjen, denne gangen med hodet. Et godt innlegg fra venstre ender på hodet til svensken, og han har snudd hele kampen. På egen hånd, slik vi har sett det mange ganger før.

4-3, og stadion eksploderer.

Bilder med tillatelse fra Eurosport.

– Ville ikke svikte

På pressekonferansen fredag lovet den 36 år gamle svensken resultater.

– Løven er sulten, sa Zlatan.

Dagen etter leverte han. Etter kampen var han like lite beskjeden som han pleier.

– Min historie er at jeg alltid scorer i første kamp når jeg kommer til et nytt lag. Jeg ville ikke svikte denne gangen, sa matchvinneren under pressekonferansen rett etter kampslutt lørdag.

Følte støtten

Zlatan sier at han bare satt og ventet på å entre banen.

– Når man ligger under med tre mål, pumper adrenalinet desto mer, fordi du vil inn og hjelpe laget. Publikum ropte «Vi vil ha Zlatan», så jeg ga dem Zlatan.

– Da jeg satt på benken kunne jeg føle støtten. Ikke bare til meg, men hele laget. Det er lettere å spille når du har fans som støtter og presser deg, og gir deg det lille ekstra som du trenger. Når du i tillegg har et lag som ønsker deg varmt velkommen, gjør også de det lettere for deg.

Matchvinneren sier han er svært glad for seieren, men påpeker at dette kun er den første av mange kamper.

– Vi må ta med oss selvtilliten videre til neste kamp, og den neste der igjen, sier han.

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan under pressekonferansen fredag.

Foto: Jayne Kamin-oncea / AFP

Siste nytt

 • Begge lag fortsatt uten seier

  Det aller meste skjedde før pause i 1-1-kampen mellom Newcastle og Leeds i Premier League fredag kveld.

  13 minutter var spilt da Raphinha ga Leeds ledelsen på Newcastles hjemmebane St. James' Park.

  To minutter før pause kom utligningen i det som var en morsom, sjanserik og underholdende 1. omgang. Banens beste i de første 45 minuttene, Allan Saint-Maximin, sto bak scoringen.

  Newcastle tok dermed sitt andre poeng på to kamper og ligger under streken. Leeds har heller ikke vunnet noen kamper ennå og står med tre poeng etter tre uavgjorte på fem kamper.

  Premier League - Newcastle United v Leeds United
  Foto: Scott Heppell / Reuters
 • ESPN: Pelé tilbake på sykehuset

  Fotballegenden Pelé er tilbake på intensivavdelingen på sykehuset bare tre dager etter at han ble skrevet ut. Det melder ESPN Brasil fredag. Han skal være innlagt på São Paulo’s Albert Einstein Hospital.

  80-åringen fikk nylig fjernet en svulst på tykktarmen, men helsetilstanden skal tilsynelatende ha forverret seg etter at han ble utskrevet.

  Opplysningene er ikke bekreftet av sykehuset.

  Mange regner Pelé for å være tidenes beste fotballspiller. Han vant VM tre ganger med Brasil i 1958, 1962 og 1970.

  Pele, Edson Arantes do Nascimento, Pelé
  Foto: Matt Rourke / AP
 • Ruud vant første kampen i Davis Cup

  Casper Ruud sørget for at Norge fikk en best mulig start på Davis Cup-kampen mot Usbekistan da han slo Khumogun Sultanov 2-0 i sett (6-3, 6-3).

  Lagene spiller på nivå 1.

  Casper Ruud er ranket som nummer ti i verden og var naturlig nok stor favoritt mot Sultanov som er ranket som nummer 418 i verden.

  Ruud tok det første settet nokså enkelt etter 29 minutters spill. I det andre settet trengte Ruud litt ekstra tid på å avgjøre. Usbekeren brøt Ruuds serve på stillingen 5-2 til nordmannen. Ruud brøt direkte tilbake og tok settet 6-3. Dermed var seieren sikret til 1-0-ledelse for Norge.

  Viktor Durasovic fulgte opp med 6-4,6-4 over Dennis Istomin og sørget for at Norge har en 2-0-ledelse på nivå 1 foran lørdagens kamper.

  Casper Ruud
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal