Slik skal Svindal og alpingutta komme i gullform

Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud og resten av herrelandslaget i alpint tilbringer en uke ved Gardasjøen. Der er det tid for både knallhard trening og mye moro.

Bilder fra norges skiforbund. Alpintlandslaget på treningsleir ved Gardasjøen. De var gjennom trappegåing på 1000 høydemeter, padling, løpe opp slalåmbakken, sykling og vindsurfing.

Det norske alpinlandslaget måtte gjennom flere ulike øvelser på sin treningsdag ved Gardasjøen. (Video: Norges Skiforbund).

Håvard Tjørhom

Landslagssjef Håvard Tjørhom forteller om harde tak på barmarkssamling i Italia.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

– Ved Gardasjøen er det fine muligheter for løping, fjellgåing, sykling og vannaktiviteter. Målet med campen er mye hard trening, litt moro og bygge samhold i laget, forteller landslagssjef Håvard Tjørhom til NRK.no.

De to siste årene har verdenscup- og europacuplaget for alpinherrene vært samlet ved Gardasjøen i Italia.

Men det er ikke noen avslappende ferietur utøverne er med på.

– Veldig hardt

For på barmarkssamlingen varer treningsøktene hele dagen, og dagene er variert mellom kraftanstrengelser og moro.

På en og samme dag måtte utøverne gjennom trappegåing i 1000 høydemeter, padling, løping opp en slalåmbakke på 2,5 kilometer, sykling over 55 kilometer og vindsurfing i to timer.

– Det har vært veldig hardt. Man har økter hele dagen, så man prøver å veksle litt i øvelser. Det skal også være litt moro, sier Tjørhom.

Slått på rutine

Både verdenscup- og europacuplaget er med på samling, dermed er det også tid til å bygge samhold.

– Lagene er mye hver for seg i løpet av vinteren, så det er fint at de kan samles der, sier Tjørhom, og forteller om ivrige unggutter på e-cuplaget.

– Ungguttene kommer fulle med pågangsmot. Vi hadde et sykkelløp der de åpnet knallhardt, så ble de tatt igjen av de med rutinen, humrer landslagssjefen.

Siste nytt

 • Moe Wold til FA-cupfinalen

  Ingrid Moe Wold og hennes Everton er klare for den engelske FA-cupfinalen etter å ha slått Birmingham 3–0 onsdag kveld. Simone Magill, Nicoline Sørensen og Valerie Gauvin scoret målene for Merseyside-laget. Moe Wold noterte seg for en målgivende pasning på den siste scoringen.

  I finalen møter Moe Wold og lagvenninnene Manchester City eller Arsenal, som møtes i den andre semifinalen torsdag.

  Trening med Norges kvinnelandslag i fotball på Lillestrøm
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Ødegaard på benken da Real vant

  Etter å ha startet Real Madrids to første seriekamper i høst måtte Martin Ødegaard følge hele oppgjøret fra benken da Valladolid ble slått 1–0 onsdag.

  Zinedine Zidanes menn slet med å bryte ned Valladolid, og treneren gjorde tre bytter et snaut kvarter etter pause. Inn kom Dani Carvajal, Marco Asensio og Vinicius Junior, og det var sistnevnte som skulle score det avgjørende målet.

  I det 65. minutt kranglet brasilianeren ballen inn til Federico Valverde, som sendte den videre i retning av Karim Benzema. Så langt kom den ikke, for Valladolid-spillerne Raul Carnero og Javi Sanchez hadde hver sitt mislykkede forsøk på å klarere. De fikk ballen bort fra Benzema, men sendte den rett til Vinicius Junior, som scoret.

  (NTB)

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • United til kvartfinale

  Juan Mata, Scott McTominay og Paul Pogba scoret målene da Manchester United slo Brighton 3–0 borte i ligacupen onsdag kveld. Dermed er Ole Gunnar Solskjærs menn med i kvartfinaletrekningen torsdag kveld.

  I øsregnet i Brighton var ligacupkampen langt fra fyrverkeriet de to klubbene leverte da de med ganske andre oppstillinger møttes i Premier League lørdag.

  Da vant United 3–2 med et straffespark dypt inn i overtiden, etter at dommeren egentlig hadde blåst av. Da hadde Brighton fem stolpetreff i tillegg til de to målene, men onsdag kom ikke hjemmelaget til mange sjanser.

  De andre åttedelsfinalene onsdag endte slik: Newport-Newcastle 1–1 (4–5 etter straffer), Burnley-Manchester City 0–3, Everton-West Ham 4–1.

  (NTB)

  Britain Soccer League Cup
  Foto: Andy Rain / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal