NRK Meny
Normal

Sjekk supertrikset som sikret svensk seiersrus i X Games

ASPEN/OSLO (NRK.no): Kommentatorene trodde nesten ikke sine egne øyne da svenske Henrik Harlaut (21) for første gang landet en Nose Butter Triple Cork 1620 i Ski Big Air finalen i X Games.

Svenske Henrik Harlaut landet et triks som ble belønnet 50 poeng i sitt neste siste forsøk i skiherrenes Big Air-finale i X Games. Det var nok til å sikre seg gull i den prestisjefylte konkurransen.

Svenske Henrik Harlaut landet et triks som ble belønnet med 50 poeng i sitt nest siste forsøk i skiherrenes Big Air-finale i X Games. Det var nok til å sikre gull i den prestisjefylte konkurransen. Norske Per Kristian Hunder, som ble nummer seks, måtte finne seg å havne litt i skyggen av svensken.

Henrik Harlaut

Henrik Harlaut kastet stavene i begeistring, løftene skiene og tok imot hyllesten fra publikum etter hoppet som ga 50 poeng.

Foto: NRK

– Har du sett på maken! utbrøt NRKs kommentator Thomas Lerdahl.

– Det er ikke mulig. Han gjør rett og slett signaturtrikset sitt i trippel. Det er ikke til å tro, sa en like imponert sidekommentator Aleksander Aurdal.

De to hadde akkurat vært vitne til at svenske Henrik Harlaut landet en enestående Nose Butter Triple Cork 1620 i Big Air-finalen i X Games for skiherrene. Dette var første gang 21-åringen klarte å lande trikset i konkurranse.

Svensken skapte ekstatiske scener blant publikum. Han ble belønnet med toppscore på 50 poeng av 50 mulige, og gull i X Games.

Han hadde fra før landet et triks til 47 poeng, og vant konkurransen med 97 poeng sammenlagt.

Uventet triks

Harlaut ledet konkurransen før sitt nest siste hopp. Kommentatorene ventet derfor at 21-åringen vil ta et mindre avansert triks. Istedenfor serverte altså svensken noe han aldri før hadde gjort - og det til toppscore.

– Jeg har tenkt på trikset den siste måneden, men hadde egentlig ikke planer om å prøve det hvis jeg ikke måtte, sier Harlaut til ESPN etter finalen.

– Flere av de som stod ved toppen av løypa motiverte meg. De sa «Kom igjen, du må skape historie, gjør det!», forteller 21-åringen.

Sveitseren Kai Mahler tok sølvet med 91 poeng. Mens de øvrige finalistene brukte alle forsøkene de rakk inne tiden var ute, nøyde Mahler seg med tre.

Sveitsisk ble det også på tredjeplass ved Elias Ambühl.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Kenworthy drar til med en triple cork men faller skikkelig stygt i forsøket. Til tross skade i armen fortsetter han konkurransen.

Gus Kenworthy hadde et stygt fall i finalen. Det gikk heldigvis var bra med amerikaneren, som fortsatte konkurransen tross krasjlandingen.

PK havnet i skyggen

Mens nordmennene Torstein Horgmo og Ståle Sandbech stod i bresjen for en av historiens mest imponerende X Games finaler i Big Air snøbrett fredag, måtte eneste nordmann i finalen lørdag, Per Kristian Hunder, finne seg å havne litt i skyggen.

Hunder fulgte etter Harlaut i startrekkefølgen. Da var det ikke lett å stjele oppmerksomheten fra et publikum som fortsatt jublet for seiersmannen da Hunder satte utfor i sitt nest siste hopp.

Hunder ble til slutt nummer seks i finalen. Han fikk totalt 79 poeng etter sin to beste hopp som ga 41 og 38 poeng.

Per Kristian Hunder var den eneste nordmannen i Big Air konkurransen for ski. Nordmannen nådde ikke helt opp, men leverte et rimelig bra sett med triks.

Per Kristian Hunder var eneste nordmann i Ski Big Air-finalen i X Games. Her kan du se alle triksene han serverte i finalen.

Jevn kvinnefinale

På kvinnesiden var det finale for snøbrettkjørerne i Superpipen natt til søndag, norsk tid.

Elena Hight ledet etter et run som ga 90 poeng før storfavoritt Kelly Clark satte utfor som siste utøver.

Clark sikret gullet med en margin på 0,33 poeng. Dermed ble Hight henvist til sølvplass.

Arielle Gold fikk bronse etter et run på 85 poeng.

Kelly Clark vant gullet i kvinnenes snowboardfinale i Superpie i X Games. Hun var bare 0,33 poeng foran sølvvinner Elena Hight.

Kelly Clark vant gullet i kvinnenes snowboardfinale i Superpipe i X Games. Hun var bare 0,33 poeng foran sølvvinner Elena Hight.

Siste nytt

 • Haver-Løseth på fjerdeplass

  Nina Haver-Løseth kom på fjerdeplass i slalåmrennet i Åre i Sverige. Hun kjørte seg opp fra en syvende plass i første omgang. Løseth lå på tredjeplass helt til første omgangs beste, Mikaela Shiffrin, kjørte ned og vant suverent.

  Nina Haver-Løseth under verdenscupfinalen i slalåm i Åre
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP
 • Pedersen endte på femteplass

  Jesper Saltvik Pedersen endte til slutt på en femteplass i dagens slalåmrenn. Han var 2 sekunder og 47 hundredeler bak vinneren Dino Sokolovic, som kjørte seg opp fra tredjeplass i andre omgang.

  Jesper Saltvik Pedersen Pyeongchang 2018 Winter Paralympics
  Foto: PAUL HANNA / Reuters
 • Larsen på 11.-plass

  I mennenes 7,5-kilometer sittende, sørget Trygve Steinar Larsen for en norsk 11.-plass, 1 minutt og 51 sekunder bak vinneren.

  Det ble gull for hjemmehåpet Sin Eui Hyun fra Sør-Korea.

  Trygve Steinar Toskedal Larsen
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale skøyter
V-cup skiskyting: Jaktstart menn
Sportslørdag: Raw Air Vikersund, Eliteserien Lillestrøm - Sarpsborg 08 og V-cup skøyter
V-cupfinale skøyter: 3000 m kvinner
Vinterstudio
V-cup hopp: Raw Air
VM-minner
V-cupfinale skøyter: 5000 m menn
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
Sport i dag