NRK Meny
Normal

Her lander Shaun White på ansiktet

Sotsji-OLs kanskje aller største stjerne, snowboardkjører Shaun White (27), falt stygt under det amerikanske OL-uttaket.

Shaun White

Superstjernen Shaun White falt stygt under kvalifiseringen til det amerikanske OL-laget i slopestyle.

Shaun White

Her er Shaun White oppe igjen i sittende stilling etter det lett brutale møtet med bakken.

Foto: Harry How / Afp

White kastet seg ut en i ellevill salto-kombinasjon da uhellet var ute.

– Oh, man, that's a brutal crash!, sa kommentatoren da White falt.

Landingen kom litt for tidlig for amerikaneren, som så vidt klarte å sette brettet i snøen før han stupte fremover og traff den harde landingen med ansiktet først.

Den dobbelte olympiske mesteren ble liggende nærmest livløs i nær fem minutter før han tilsynelatende kom til hektene igjen.

Han klarte å kjøre for egen maskin ned resten av løypa.

Date med et isfylt badekar

Etter rennet var det likevel en rystet White som møtte pressen.

– Jeg har ikke krasjet som dette på ganske lang tid. Du krasjer, men det er første neste morgen en virkelig kjenner det. Nå har jeg en date med et badekar fylt med is, sa White til Associated Press.

Noen timer senere, litt bandasjering, noen smertestillende og en god dose adrenalin etter fallet, stod White igjen på toppen av kvalifiseringsløypa i Mammoth Lakes, California.

Da cruiset han inn til førsteplass og sikker plass i den amerikanske OL-troppen.

– Jeg er glad for å være på toppen av podiumet og på vei til Sotsji. Det gikk fra en side av mynten til den andre, fra fallet til nå, sa White etter seieren.

Møtet med snøen, ansiktet først, satt derimot sine spor.

– Jeg våknet nettopp «in a world of hurt», sa White etter å ha blitt behandlet for en heller øm rygg og nakke en tid etter konkurransen.

Den amerikanske superstjernen og X Games-kongen er uansett klar for OL i Russland. Før den tid bør både nakke og rygg være i orden igjen, blir det meldt.

Shaun White

Her jubler Shaun White for sin sjette superpipe-seier på rad i X Games. I Sotsji-OL håper både White og amerikanerene på mer jubel.

Foto: Michael Ciaglo / Ap

Siste nytt

 • Alle tre topplaga tapte

  Både Aalesund, Viking og Sandnes Ulf tapte i dagens runde i 1. divisjon. Resultat: Aalesund - HamKam 1-2, Jerv - Viking 3-2, Mjøndalen - Sandnes Ulf 1-0, Sogndal - Strømmen 5-1, Florø - Levanger 0-2, Notodden - Åsane 0-0, Tromsdalen - Nest Sotra 3-1.

  Eliteserien fotball 2018: Viking - Ålesund.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Selvmål reddet Haugesund

  Tromsøs Kent-Are Antonsen scoret kampens eneste mål i oppgjøret mot FK Haugesund søndag. Han satte ballen i feil mål i første omgang, og FKH vant 1–0.

   Kent-Are Antonsen
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Scoret fem mål på 12 minutter

  Sogndal havnet tidlig under 0–1 i søndagens 1.-divisjonskamp mot Strømmen.

  Så scoret Sogndal fem mål fra det 18. til det 30. minutt. Etter en halvtime sto det 5–1 på Fosshaugane. Det ble også sluttresultatet for Eirik Bakkes menn.

  Kvalifisering til Eliteserien 2018. Sogndal mot Ranheim 1 - 0
  Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal