Se så nervøs Carlsen var under VM

LONDON/OSLO (NRK): På Skavlan avslører Magnus Carlsen (23) at han skalv så mye på hånden under det andre VM-partiet at han mistet den første brikken.

Magnus Carlsen er gjest hos Fredrik Skavlan og forklarer hvor nervøs han var i de første partiene i VM.

Magnus Carlsen forteller om nervøsiteten under VM i India. Skavlan ser du på NRK 1 klokken 21.25 fredag kveld.

Magnus Carlsen

Magnus Carlsen kunne sprette champagnen etter å ha vunnet «Årets navn», «Utøvernes pris» og «Åpen klasse» under Idrettsgallaen 2014 i Oslo Spektrum tidligere i januar.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Jeg var så nervøs at jeg nesten ikke klarte å sette brikkene på riktig felt. Hvis du ser på videoen fra starten, ser du at jeg nesten mister brikken fordi jeg skjelver, fortalte Magnus Carlsen til Fredrik Skavlan i London denne uken.

VM-mesteren har også tidligere snakket om den enorme nervøsiteten, blant annet i et Aftenposten-intervju, men hos Skavlan forklarte han at skjelvingen på hånden var så heftig at en brikke falt.

– Jeg var fryktelig nervøs på starten, helt frem til tredje partiet egentlig. Ikke minst i andre partiet da jeg skulle bruke en ganske ny åpning for meg.

Tok grep om VM-kampen

Vi tok Carlsen på hans ord og sjekket ut videoen, og jo visst – den vanligvis så avslappede sjakkspilleren rister faktisk så mye på hånden at det går utover den første bonden.

Heldigvis fikk Carlsen nervene i sjakk og tok et godt grep om både brikkene og VM-kampen, og tok til slutt en knusende seier over hjemmehåpet Vishy Anand.

– Etter hvert skjønte jeg at han var menneskelig som meg, nervøs som meg og gjorde feil som meg – og da ble det bare gøy, sa sjakkspilleren til Skavlan.

Etter VM har det gått i ett for 23-åringen fra Lommedalen. Carlsen har vært på en rekke utenlandsturer, blant annet til Madrid og Santiago Bernabéu hvor han tok æresavspark for Real Madrid, til USA og Silicon Valley der Facebook-gründer Mark Zuckerberg ventet ved sjakkbrettet og nå sist til England der han besøkte Skavlans TV-studio i London.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Bill Gates og Magnus Carlsen møtes til sjakkduell på Skavlan.

Bill Gates og Magnus Carlsen møtes til sjakkduell på Skavlan.

Knuste verdens rikeste mann

Hos Skavlan målte han sjakk-krefter mot en annen rik datagründer – nemlig Bill Gates. Det tok verdens beste sjakkspiller kun ett minutt og 19 sekunder å sette verdens rikeste mann ut av spill.

Etter kampen skrøt Carlsen av innsatsen til Gates overfor NRK:

– Han var litt uheldig og gikk på en taktisk mine til slutt, men han gjorde gode sunne trekk ellers. Jeg tror med litt mer tid så kunne han absolutt være en ganske bra spiller.

Ny turnering venter

Neste uke venter imidlertid litt større sjakkmotstand for Carlsen. Da deltar han i det prestisjetunge «Zürich Chess Challenge 2014», hvor Carlsen igjen må bryne seg på indiske Vishy Anand.

På spørsmål fra NRK.no om hvordan det blir å møte Anand igjen, svarer Carlsen kort:

– Det blir gøy det.

Nå ser han frem til et par hviledager før alvoret starter igjen i Sveits.

Siste nytt

 • Wan-Bissaka klar for United

  Aaron Wan-Bissaka skal være klar for Manchester United, det melder BBC. 21-åringen kommer fra Crystal-Palace og vil angivelig gjennomføre den obligatoriske medisinske testen i løpet av kort tid. United må ut med omtrent 540 millioner kroner for å sikre seg tjenestene til høyrebacken.

  FILE PHOTO: Premier League - Crystal Palace v Tottenham Hotspur
  Foto: Peter Cziborra / Reuters
 • Samba tilbake i Monaco

  Verdens beste på 400 meter hekk, Abderrahman Samba fra Qatar, måtte droppe både Bislett Games og kommende helgs Diamond League-stevne i Stanford på grunn av en betennelse i hofta. Nå er det imidlertid klart at han er tilbake i konkurranse i Monaco 12. juli. Agent Daniel Wessfeldt opplyser til NRK at Samba der løper 400 meter flatt.

  X01793
  Foto: ALY SONG / Reuters
 • Hjelmeset gir seg som idrettssjef

  Odd-Bjørn Hjelmeset er ferdig i jobben som idretts- og markedssjef i Norges Skiskytterforbund, melder VG. Generalsekretær Anne Rustberggard Varden bekrefter overfor avisen at stillingen forsvinner fra 1. oktober. I den forbindelse har man kommet til enighet med den tidligere langrennsstjernen om en sluttavtale.

  Odd-Bjørn Hjelmeset
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal