Pedersen om gullet etter fiaskoåret: – En sjuk følelse!

Isabelle Pedersen (21) lot følelsene ta fullstendig overhånd da hekkeløperen slo tilbake med gull i U23-EM etter en tung fjorårssesong.

Under U23-EM i Finland løp Isabelle Pedersen inn til gull på 100 meter hekk. Det vekket store mengder glede hos hekkeløperen.

SE VIDEO: Her brøler Isabelle Pedersen i seiersrus etter U23-EM-gullet. – Den tyngste jobben på jord har blitt gjort, sier 21-åringen.

Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsen kunne feire med det norske flagget etter gulløpet på 5000 meter.

Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva / NTB scanpix
Vladimir Vukicevic

Vladimir Vukicevic kom seg til finalen, men han var frustrert over egen innsats etter 4.-plassen.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Det kjennes veldig, veldig godt. Det har vært en enorm lang vei fra 2012-sesongen, der alt gikk galt på alle mulige måter. Den lettelsen og gleden over å kjenne at den jobben du har gjort, har endret noe… Det er en sjuk følelse! utbryter Pedersen til NRK.no.

 • Se gulløpene til Isabelle Pedersen og Henrik Ingebrigtsen i bunn av artikkelen!

Pedersen danset av glede etter den overlegne seieren på 100 meter hekk, og lørdag kveld fortsetter festen for 21-åringen.

Men nå ser hun først og fremst frem til å hvile.

– Hvis det ikke blir mer dans, skal jeg sette meg ned i en sofa og bare tenke på pausen jeg har frem til VM i Moskva. Den tyngste jobben på jord er blitt gjort. Litt hvile nå hadde vært veldig deilig, sier hekkeløperen.

– Skal ta vare på meg selv

Pedersen hadde 13,08 i semifinalen og slo nærmeste konkurrent med 13 hundredeler.

Hun var imidlertid enda mer suveren i selve finaleløpet: Sølvvinner Karolina Kolczek fra Polen stormet inn til 13,30 og ble slått med hele 18 hundredeler.

Etter å ha slitt i store perioder gjennom 2012-sesongen, tror Pedersen at hun nå har funnet gulloppskriften.

– Jeg skal gjøre presist de samme tingene jeg har gjort så langt. Jeg skal fortsette å utvikle meg selv som menneske og idrettsutøver. Og jeg skal ta vare på meg selv. Det eneste som kan sørge for at jeg gjør det bra, er at jeg er lykkelig og føler meg bra, sier Pedersen i seiersrusen.

Ingebrigtsen-revansje på 5000 meter

Henrik Ingebrigtsen (22) fikk favorittøvelsen 1500 meter ødelagt da han gikk i bakken noen hundre meter fra målstreken. 22-åringen mente han ble dyttet i feltet, men protesten førte ikke frem.

Dermed smakte det nok ekstra godt å ta sin første seier på 5000 meter i sitt aller første offisielle løp på distansen.

– Det var et enda lettere valg å stille til start etter det som skjedde på 1500 meter. Jeg løper mange kilometer i treningsperioden, så jeg er godt nok trent. Jeg valgte 5000 meter for å ha flere medaljesjanser, sier Ingebrigtsen, som fikk en bedre og bedre følelse utover i løpet.

– Det var hardt da jeg sto på startstreken, men det gikk bedre for hver runde. Det var bare å gi jernet på sisterunden, sier gullvinneren.

Og det gjorde han til gangs. Ingebrigtsen posisjonerte seg godt før han parkerte alle på oppløpssiden.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Henrik Ingebrigtsen løp 5000 meter under U23-EM i Finland lørdag. Det gikk riktig så bra og Ingebrigtsen tok hjem gullet. Se intervjuet med gullvinneren her.

SE VIDEO: Gulløpet gjorde at Henrik Ingebrigtsen kunne fleipe om fallet på 1500 meter.

Den sterkeste konkurrenten var Thomas Farrell, som har en personlig rekord på 13.15,31. Farrell har imidlertid årsbeste på 13.46,62, og briten var sjanseløs i spurten mot Ingebrigtsen.

Skuffet Vukicevic

Også Vladimir Vukicevic løp finale i 110 meter hekk lørdag kveld. Han ble til slutt nummer fire med tiden 13.72.

Etterpå var han tydelig skuffet over prestasjonoen.

– Både fjerdeplassen og den korte avstanden i tid fram til tredjeplassen er sure. Jeg må derfor innrømme at jeg er veldig skuffet nå. Det var ikke dette jeg hadde håpet på, sa Vukicevic til NTB etter finaleløpet sitt.

Han slo fast at han heller ikke hadde gjort noe spesielt godt løp.

– Det startet godt, men så begynte jeg å slå nedi hekkene, og det tapte jeg mye tid på, sa Vukicevic.

Det ble gull i U23-EM for Henrik Ingebrigtsen.

SE VIDEO: Etter en rolig åpning, viste Henrik Ingebrigtsen hvordan du spurter etter 5000 meter.

Lørdag løp Isabelle Pedersen inn til gull på 100 meter hekk under friidrett-EM for U23 i Finland.

SE VIDEO: Isabelle Pedersen utklasset konkurrentene på 100 meter hekk.

Siste nytt

 • Tap på hjemmebane for Rangers

  Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på et smertefullt 1-4 tap på hjemmebane natt til fredag. Zuccarello sa etter kampen at han ikke har mye tid igjen i klubben: – Det er tre dager igjen til jeg mest sannsynlig ikke spiller her lenger.

  NHL: Minnesota Wild at New York Rangers
  Foto: Adam Hunger / Reuters
 • Ruud til kvartfinale i Rio

  Casper Ruud er videre til kvartfinalen i ATP-grusturneringen i Rio de Janeiro. Ruud spilte mot portugiseren João Sousa, som er ranket som nummer 40 i verden, men nordmannen slet seg til seier til slutt. I kvartfinalen møter han Laslo Djere

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP
 • Ulset akkurat utenfor pallen

  Nils Erik Ulset endte på 4. plass på torsdagens normaldistanse i para-VM i skiskyting i Canada. Ulset, som alt har tatt et sølv, bommet to ganger. Han var et snaut minutt fra bronsen og tre minutter bak gullvinner Benjamin Daviet fra Frankrike.

  Nils Erik Ulset
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal