Her prøver Midtbø på noe bare en annen har klart før ham

Kun en annen i verden har klart det Magnus Midtbø nå har satt seg som mål: Å klatre den fryktinngytende ruten i Neandertal i Spania.

Video Kun én annen har klart dette

Kun én annen har klart det Magnus Midtbø nå prøver på.

– Den er gradert 9b, som er det hardeste på skalaen. Når du klaterer denne ruten her, føles det som om den har lyst til å bli kvitt deg, den har lyst til å spytte deg ut av veggen, sier Magnus Midtbø.

Ruten klatreren snakker om, Neanderthal i Spania, er en av verdens vanskeligste. Kun en annen i verden har klart å fullføre den før ham, det var Chris Sharma i 2009.

Nå vil Midtbø bli den neste som klarer det.

– Jeg kommer nærmere og nærmere målet, men hele tiden får du slag i mot. Likevel går det fremover. Nå har jeg i alle fall fått bekreftet for meg selv at det er mulig. Jeg er sterk nok til å gå det, det er bare snakk om et tidsspørsmål, sier 23-åringen.

Skrellet av fingertuppen

Nordmannen har en virkelig utfordring foran seg. De første 20 meterne av klatreruta er noenlunde normale, men de siste 30 må man omtrent hoppe mellom takene.

Har man fingertuppen i en liten fjellsprekk, må man kaste seg mot neste sprekk og ta tak, nok en gang med fingertuppen.

Midtbø har greid å klatre en 9b-rute før, men har fortsatt til gode å lykkes i Santa Linya. Sist han prøvde seg, fikk han oppleve akkurat hvor tøff ruta kan være.

– Jeg fikk hull på fingeren og skrellet av hele fingertuppen. Såret har jeg fremdeles, én måned etterpå, sa han til NRK i et tidligere intervju om klatreruta han fortsatt har til gode å fullføre.

Video Verdens vanskeligste rute

Midtbø prøver seg på en av verdens vanskeligste ruter.

Siste nytt

 • Gattuso ny Napoli-trener

  Carlo Ancelotti fikk sparken fra Napoli i går, til tross for å ha ledet klubben til 16.-delsfinalen i mesterligaen etter 4-0 seieren over Genk i går. I dag ble Gennaro Gattuso presentert som ny Napoli-trener. Den tidligere AC Milan-trenerens store utfordring blir å lede laget opp fra en syvendeplass inn til en plass som gir mesterligaspill neste sesong. – Det er flaut å se Napoli der vi er på tabellen. Dette laget har det som trengs for å ta en topp fire plassering, sier den nybakte Napoli-treneren.

  Gennaro Gattuso ny Napoli-trener
  Foto: Marco Bertorello / AFP
 • FIFA avviser støtte til superliga

  FIFA-president Gianni Infantino sier han ikke har støttet planene om en egen superliga for europeiske fotballklubber. Infantino fikk spørsmålet om støtten etter at New York Times meldte at Real Madrid-president Florentino Pérez har hatt samtaler med Infantino om planene om en utbryterliga for de europeiske storklubbene. – FIFA har ikke gitt noen støtte for de rapporterte planene om en lukket europeisk superliga. FIFA vil ikke støtte noe slikt prosjekt, sa Infantino. (NTB)

  FIFA-president Gianni Infantino
  Foto: John Thys / AFP
 • Mol kåret til verdens beste

  Anders Mol er kåret til årets sandvolleyballspiller av Det internasjonale sandvolleyballforbundet (FIVB) for andre året på rad.

  22-åringen fikk flest stemmer av spillere og trenere under prisutdelingen i Lausanne i Sveits tirsdag. Dermed fikk han det gjeve beviset på at han var bestemann i verdensserien sist sesong, melder NTB.

  Anders Mol
  Foto: Pavel Golovkin / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal