Disse øvelsene har gjort Martin Ødegaard til norsk fotballs superstjerne

I kveld kan Martin Ødegaard få sin tredje A-landskamp mot Estland på Ullevaal. Fra han var sju år gammel har han blitt drillet i skreddersydde øvelser av faren Hans Erik.

Hans Erik Ødegaard viser frem noen av øvelsene som har gjort Martin Ødegaard til tidenes yngste norske landslagsspiller.

Se Hans Erik Ødegaard vise fram noen av øvelsene han og sønnen Martin har trent mye på opp gjennom årene.

Laster innhold, vennligst vent..

Hans Erik Ødegaard var tirsdag invitert til KFUM-kameratene i Oslo for å snakke om hemmelighetene bak utviklingen som har ført til at sønnen Martin Ødegaard ble Norges yngste landslagsspiller gjennom tidene.

Hans Erik Ødegaard har selv over 300 kamper for Strømsgodset og Sandefjord og er veldig bevisst på hva som kreves av en toppspiller.

Derfor fikk salen oppleve en engasjert Ødegaard som snakket lenge om utvikling, og fra scenen viste han fram flere øvelser som han og sønnen har jobbet strukturert med fra Martin Ødegaard var sju år gammel.

Må trene mye

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard har hatt en stor sesong for Strømsgodset, og har spilt seg inn på det norske landslaget.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Det blir gjerne sagt at 10 000 treningstimer er det som skal til for å bli virkelig god i noe, og de har trolig Martin Ødegaard allerede lagt ned, til tross for sin unge alder.

– Det handler om å trene mye. Fra Martin var 7-8 år så tror jeg det er veldig få uker, om noen, han har vært under tjue timer. Det er tre ting som skal til for å bli god, og det er trening, trening og trening, sa Hans Erik Ødegaard til en fullsatt sal.

Martin Ødegaard har vært årets komet i den norske eliteserien, og fra debuten i april har han klart å spille seg inn på landslaget og blitt Norges yngste landslagsspiller gjennom tidene.

Det må være gøy

Det har ført til mye interesse rundt sønnen, men fra scenen fortalte Hans Erik Ødegaard om en femtenåring som ikke har mistet fokuset.

– Fortsatt trener han 4-6 økter i uka på egenhånd. Fortsatt. Det er det jeg liker best, når vi tenker på alt oppstyret og sånn som er nå. Han skjønner hva som er viktig, det er å trene, fortalte han, og mente samtidig at nøkkelen er sønnens glede over å spille fotball. Det er rett og slett det morsomste han vet om.

– Du kan stimulere utøveren til å trene, men det må ligge hos dem selv. Det er veldig begrenset, det tidsrommet du kan «tvinge» noen til å trene mye. Skal man trene så mye, så må man synes at det er gøy. Hvis du ikke synes det er gøy, så holder du ikke ut, sa han.

Se intervjuet med Hans Erik Ødegaard her:

Det er store mengder trening helt fra 7-årsalderen som har gjort Martin Ødegård til en så god fotballspiller. Det sier faren, Hans Erik Ødegård. Men ikke alle kan trene som Martin, advarer han.
Reporter: Harald Thingnes Foto: Håvard G. Hagen Redigering: Syver Gustavo Svensrud

Siste nytt

 • Østberg trua Johaug

  Therese Johaug stakk etter fem kilometer og leia stort sett heile den 34 kilometer lange fellesstarten med eit halv minutt. Ingvild Flugstad Østberg gjekk fantastisk mot slutten. I mål var ho berre fire sekund bak. Heidi Weng tok 3.-plassen.

  Ski Tour 2020
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Derfor går løperne med drikkebelte

  Therese Johaug og resten av løperne går med godt synlige drikkebelter på torsdagens 34 kilometer lange etappe. Av miljøhensyn er det nemlig bestemt at utøverne skal bære sin egen næring for å begrense bruken av snøskutere. Først etter 22 kilometer får skiløperne lov til å motta næring fra støtteapparat.

 • PSG-sjefen siktet i korrupsjonssak

  PSG-president Nasser Al-Khelaifi er siktet for medvirkning til korrupsjon, skriver påtalemyndigheten i Sveits i en pressemelding.

  I tillegg er tidligere generalsekretær i Fifa, Jerôme Valcke og en tredje forretningsmann siktet.

  Valcke skal blant annet ha mottatt bestikkelser og forfalsket dokumenter i forbindelse med salg av TV-rettigheter til fotball-VM i perioden 2018-2030.

  Al-Khelaifi og den tredje mannen skal ha oppfordret til å drive økonomisk kriminaltitet.

  Al-Khelaifi er styreleder i beIN Media group og sitter i styret til det europeiske fotballforbundet (Uefa)

  Ligue 1 - Stade Rennes v Paris St Germain
  Foto: Stephane Mahe / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal