Disse øvelsene har gjort Martin Ødegaard til norsk fotballs superstjerne

I kveld kan Martin Ødegaard få sin tredje A-landskamp mot Estland på Ullevaal. Fra han var sju år gammel har han blitt drillet i skreddersydde øvelser av faren Hans Erik.

Hans Erik Ødegaard viser frem noen av øvelsene som har gjort Martin Ødegaard til tidenes yngste norske landslagsspiller.

Se Hans Erik Ødegaard vise fram noen av øvelsene han og sønnen Martin har trent mye på opp gjennom årene.

Laster innhold, vennligst vent..

Hans Erik Ødegaard var tirsdag invitert til KFUM-kameratene i Oslo for å snakke om hemmelighetene bak utviklingen som har ført til at sønnen Martin Ødegaard ble Norges yngste landslagsspiller gjennom tidene.

Hans Erik Ødegaard har selv over 300 kamper for Strømsgodset og Sandefjord og er veldig bevisst på hva som kreves av en toppspiller.

Derfor fikk salen oppleve en engasjert Ødegaard som snakket lenge om utvikling, og fra scenen viste han fram flere øvelser som han og sønnen har jobbet strukturert med fra Martin Ødegaard var sju år gammel.

Må trene mye

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard har hatt en stor sesong for Strømsgodset, og har spilt seg inn på det norske landslaget.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Det blir gjerne sagt at 10 000 treningstimer er det som skal til for å bli virkelig god i noe, og de har trolig Martin Ødegaard allerede lagt ned, til tross for sin unge alder.

– Det handler om å trene mye. Fra Martin var 7-8 år så tror jeg det er veldig få uker, om noen, han har vært under tjue timer. Det er tre ting som skal til for å bli god, og det er trening, trening og trening, sa Hans Erik Ødegaard til en fullsatt sal.

Martin Ødegaard har vært årets komet i den norske eliteserien, og fra debuten i april har han klart å spille seg inn på landslaget og blitt Norges yngste landslagsspiller gjennom tidene.

Det må være gøy

Det har ført til mye interesse rundt sønnen, men fra scenen fortalte Hans Erik Ødegaard om en femtenåring som ikke har mistet fokuset.

– Fortsatt trener han 4-6 økter i uka på egenhånd. Fortsatt. Det er det jeg liker best, når vi tenker på alt oppstyret og sånn som er nå. Han skjønner hva som er viktig, det er å trene, fortalte han, og mente samtidig at nøkkelen er sønnens glede over å spille fotball. Det er rett og slett det morsomste han vet om.

– Du kan stimulere utøveren til å trene, men det må ligge hos dem selv. Det er veldig begrenset, det tidsrommet du kan «tvinge» noen til å trene mye. Skal man trene så mye, så må man synes at det er gøy. Hvis du ikke synes det er gøy, så holder du ikke ut, sa han.

Se intervjuet med Hans Erik Ødegaard her:

Det er store mengder trening helt fra 7-årsalderen som har gjort Martin Ødegård til en så god fotballspiller. Det sier faren, Hans Erik Ødegård. Men ikke alle kan trene som Martin, advarer han.
Reporter: Harald Thingnes Foto: Håvard G. Hagen Redigering: Syver Gustavo Svensrud

Siste nytt

 • Alexander-Arnold årets unge spiller

  Liverpool-forsvarer Trent Alexander-Arnold er kåret til årets unge spiller i Premier League.

  21-åringen er stemt fram som vinner av fansen samt et utvalgt ekspertpanel.

  Alexander-Arnold var en viktig brikke på veien mot Liverpools etterlengtede seriemesterskap. Høyrebacken sto bak fire scoringer og 13 målgivende pasninger.

  Alexander-Arnold
  Foto: SHAUN BOTTERILL / Reuters
 • Willian klar for Arsenal

  Willian Borges går gratis til Arsenal fra London-rival Chelsea. Det bekrefter Arsenal på sine nettsider.

  32-åringens kontrakt med de blåkledde gikk ut denne sommeren, og brasilianeren har nå signert en 3-årsavtale med Arsenal.

  – Vi hadde et klart ønske om å forsterke på offensiv midtbane og kantposisjonene. Han er en spiller som gir oss stor allsidighet og kan spiller tre eller fire forskjellige posisjoner, sier Arsenal-trener Mikel Arteta.

  Willian har spilt sju sesonger for Chelsea. I den perioden har han vunnet blant annet to Premier League-titler, en FA-cuptriumf og en seier i europaligaen.

  Willian
  Foto: ADAM DAVY
 • Skiskytterne får forbedret sponsor

  Norges Skiskytterforbund har utvidet en av sine viktigste samarbeidsavtaler. Det gir viktige inntekter foran det som kan bli en annerledes sesong.

  Skiskytterprofilene Tiril Eckhoff og Johannes Thingnes Bø sier den nye avtalen med mobilselskapet ice er en gladmelding for norsk skiskyting i en tøff tid.

  – Vi må legge ned samme mengde trening og forberedelser uavhengig av hvordan sesongen blir, og uansett hvor vi skal gå konkurranser, sier Tiril Eckhoff.

  Landslagskollega Thingnes Bø mener den utvidede avtalen er «en nødvendig forutsigbarhet for å fortsette å være verdens beste skiskytternasjon». (NTB)

  Blinkfestivalen 2020
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal