NRK Meny
Normal

Tollefsen om «Movember»: – Bastiansen har en bra, fin overleppe

Anders Bastiansen frykter hva samboeren vil si om han gjentar fjorårets barteprosjekt.

Bastiansen

Anders Bastiansen håper å gjenta denne barten fra i fjor, men er redd for at samboeren ikke kommer til å like det.

Foto: Anders Engeland / NRK

– Se den pusebarten der da. Du ser den jo ikke engang!

– Jeg har i hvert fall ikke sånn fransk bart som deg!

På Tone Lise-akademiet i Oslo fikk de norske hockeygutta onsdag prøve seg på både manikyr og pedikyr. Negler og føtter fikk en total overhaling, men på overleppa vokser håret fritt.

Flere norske, svenske og amerikanske ishochey-lag har opprettet egne innsamlingsaksjoner der folk kan donere penger. Til gjengjeld skal skal ishockey-spillerne la barten vokse fritt i hele novembermåneden.

– Jeg gror bart for en god sak. Jeg har gjort det her i noen år nå, sier landslagskaptein Ole-Kristian Tollefsen til NRK.

– Jeg mener det er viktig at vi menn også må fighte litt for kreftsaken. I oktober er det søkelys på brystkreft, men det er mange menn som sliter i Norge, og det mener jeg vi må få fram.

– Gror den barten vi kan

Bonsaksen

Alexander Bonsaksen pekes ut som den med tynnest bart på det norske ishockeylandslaget.

Foto: Anders Engeland / NRK

De norske ishockeygutta lar det gå konkurranse i barteprosjektet også. Flere peker ut Färjestad-spiller Anders Bastiansen som den med kraftigst bart. Én må også være dårligst:

– Alexander Bonsaksen, han har veldig dårlig bart, han slår jeg lett. Den som har best bart i troppen er nok Anders Bastiansen – han har en ordentlig bra, fin overleppe, sier Tollefsen.

Bonsaksen selv holder fast ved at det er tanken som teller, og er enig i at barten neppe vil bli særlig fyldigere innen utløpet av måneden.

– Dette er vår måte å støtte opp under saken på. Vi får alle bare gro den barten vi kan, svarer Alexander Bonsaksen på påstandene om at han har ishockeylagets tynneste bart.

– Den beste barten på laget får kanskje Kristian Forsberg eller Henrik Solberg – ikke Tollefsen i hvert fall, ler Bonsaksen.

Bastiansen best

Bartemeny

Henrik Solberg pryder Stavanger Oilers egen «bartemeny» på McDonalds.

Foto: Anders Engeland / NRK

Färjestad-spiller Anders Bastiansen får skryt av lagkameratene for barten han grodde i fjor. Bastiansen selv er mest bekymret for hva samboeren synes om barteprosjektet.

– Det er jo kanskje en unnskyldning for å se stygg ut en måned? I fjor hadde jeg en veldig stor bart, men samboeren er ikke like fornøyd, så vi får se.

– Hvorfor er det viktig å støtte Movember-prosjektet?

– Vi støtter jo en god sak. Vi kan å få inn penger til å kjempe mot en sykdom, så det er klart det er en viktig sak å hjelpe til med.

To mål av Bastiansen

Anders Bastiansen har ikke bare den beste barten, han var også en av Norges beste i fredagens kamp mot Danmark. Han scoret to mål for Norge, men det holdt likevel ikke til seier.

Bastiansen og Co. tapte til slutt 3-4 for Danmark – noe som er lagets første tap mot Danmark siden VM i 2002.

Men allerede lørdag kan Norge revansjere seg mot «drengene» når lagene møtes i Stavanger klokken 18.00.

Siste nytt

 • Stokke til dansk fotball

  Kristiansunds Benjamin Stokke er klar for danske Randers. 27-åringen gir seg etter halvannet år i klubben han kom til etter overgangen fra Levanger FK i januar 2017. Spissen scoret ett mål på 12 kamper i Eliteserien denne sesongen.

  Eliteserien fotball 2018: Kristiansund - Molde (1-0)
  Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix
 • Per-Egil Flo klar for ny klubb

  Per-Egil Flo forlater tjekkiske Slavia Praha til fordel for sveitsiske FC Lausanne-Sport. Den tidligere Sogndal- og Moldespilleren har fem landskamper for Norge, og skal spille på nivå to i Sveits etter at FC Lausanne-Sport rykket ned fra førstedivisjon forrige sesong.

  Fotballandslaget trener.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Hamilton forlenger med Mercedes

  Den britiske Formel 1-føreren, Lewis Hamilton, har forlenget sin kontrakt med Mercedes. Avtalen varer frem til 2020 og skal være verdt 40 millioner pund i året, ifølge BBC. Han er verdensmester i Formel 1 fire ganger.

  AUTO-PRIX-F1-ITA-QUALIFYING
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: 12. etappe
Tour de France: 12. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale