Her meier han ned konkurrenten med vilje

Mike Alessi (25) er kjent som en villmann i det knallharde supercrossmiljøet. I helgen jaktet han på semifinaleplass, og kun Broc Tickle sto i hans vei. Se hvordan det gikk.

I helgen var man vitne til en meget stygg takling i supercross, utført av villmannen Mike Alessi. Det var Broc Tickle (24) som var offeret i Alessis jakt på den siste semifinaleplassen.

–Den take-outen er utrolig stygg, og det er tydelig at han krasjer inn i ham med vilje, Sier Andrè Villa på telefon fra California.

Norske Andrè Villa kjører i verdenseliten i freestyle, men er den del av den samme «industrien» som det kalles.

– Alessi har har en historie for å være dirty, dette er langt fra første gang. Han har et dårlig rykte i industrien, og denne hendelsen gjør at han mister mye respekt.

– Sanksjonert? Det kan være første gang i historien

Andre Villa

Andrè Villa, som er blant verdens beste freestyle-kjørere, mener supercross er en farligere idrett enn sin egen idrett. Her er Villa fra et løp i Sveits i 2010

Foto: Salvatore di Nolfi / Ap

AMA er motorsportforbundet som er ansvalig for supercross. I går ble det klart at de har gitt Mike Alessi 4000 dollar i bot, og at han kjører på prøvetid ut sesongen.

– Det er svært, svært sjelden skjer. Det har jeg faktisk ikke hørt om tidligere, så det kan være første gang i historien, sier en overrasket Villa da han blir opplyst om sanksjonene.

– Det har vært snakk om at AMA skal være strengere på det og slå ned på slike ting, men dette var nytt for meg.

– Battle of Gladiators

Andrè Villa kjører freestyle som er en etterkommer av supercross. Han mener at supercross er vel så farlig og brutalt som freestyle.

– Dette er harde gutter, og jeg mener supercross er farligere enn freestyle. Det er mye mer uforutsigbart, det er mange kjørere overalt og oftere skader. Josh Hill knakk kragebeinet nylig og kjørte løp helga etter. Dette er «Battle of Gladiators».

Supercross går over 15 runder og er en enorm publikumsappell i USA, der de kjører på store arenaer og Fox sender alle løp live. Supercross regnes som toppen av dirt-bike-disiplinene.

Siste nytt

 • Borussia Dortmunds første serietap

  Bunnlaget Fortuna Düsseldorf påførte serieleder Borussia Dortmund sesongens første serietap og duket for ny spenning i gullkampen. Målscorerne var Dodi Lukebakio, før Jean Zimmer sørget for 2-0-seier.

  SOCCER-GERMANY-DUS-DOR/
  Foto: THILO SCHMUELGEN / Reuters
 • Zlatan forlenget med LA Galaxy

  Zlatan Ibrahimovic har signert en ny kontrakt med Los Angeles Galaxy og spiller for klubben i Major League Soccer også neste år. Den svenske 37-åringen signerte for Galaxy i mars etter å ha blitt fristilt av Manchester United.

  MLS Red Bulls Galaxy Soccer
  Foto: Chris Carlson / AP
 • Ingrid Syrstad Engen til Wolfsburg

  Ingrid Syrstad Engen har signert for Wolfsburg, melder VG. 20-åringen sier til avisen at hun har signert en kontrakt på to og et halvt år med den tyske toppklubben, men fram til sommerens VM leies hun tilbake til LSK Kvinner.

  Ingrid Syrstad Engen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang, menn
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang menn
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
NRK Sport Live: V-cup alpint super-G kvinner og storslalåm menn
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang, menn
VM-minner
NRK Sport Live: V-cup alpint super-G kvinner og storslalåm menn