Legger seg paddeflat etter Panenka-flause: – Helt elendig

TROMSØ (NRK): Innbytter Runar Espejord berget Tromsø to ganger, men på straffer skulle lagkamerat Jostein Gundersen leke seg. Det endte på hodet ut av cupen.

Kommentator: Gunnar Grindstein.

FLAUSE: Jostein Gundersens pinlige straffebom sendte Vålerenga videre i cupen.

Laster innhold, vennligst vent..

Kampuret viste 67:59 da Tromsø-trener Simo Valakari gjorde det geniale i cupkampen hjemme mot Vålerenga.

Han tok ut Tom Høgli, og satte inn Runar Espejord.

40 sekunder senere kunne sistnevnte juble for 2–1-scoring, og Tromsø-spissen var også sist på ballen på 3–3-scoringen som sikret straffesparkkonkurranse.

Der ble derimot Jostein Gundersen den store synderen med en mislykket Panenka-straffe.

– Det er pisskjedelig å gå ut på straffer. Jeg følte vi skulle tatt seieren lenge før det gikk til straffesparkkonkurranse, sier tomålsscorer Runar Espejord.

NM Cup fotball 2018. Tromsø-Vålerenga

TOMÅLSSCORER: Runar Espejord scoret to mål – og en straffe, men det holdt ikke.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

– Ser helt latterlig ut

Innbytteren hadde muligheten til å bli hat trick-helt minutter før slutt. Han rundet keeper, men klarte ikke plassere ballen mellom stolpene.

– Jeg hadde med meg noen forsvarere, så jeg visste jeg måtte løfte den. Det fikk jeg til, men den gikk jo ikke på mål. Det var ikke helt heldig, sier han.

Dermed ble det straffer, og der vant Vålerenga 5–4. Gundersen møtte NRKs reporter bare minutter etter Panenka-missen som sendte Vålerenga videre i NM.

– Jeg må bare legge meg paddeflat, og beklage. Jeg var selvsikker før jeg tok straffen, men når man kipper, og keeper redder, så ser det jo bare latterlig ut, sier han.

Han hadde planlagt å kippe lenge før han skrittet frem.

– Jeg så at han kastet seg tidlig, så jeg hadde bestemt meg, men når jeg bommer på kippen hjelper det lite. Det er helt elendig.

NM Cup fotball 2018. Tromsø-Vålerenga 3-3. (7-8 e.e.o.)

BOM: Jostein Gundersen ble den store synderen etter denne straffebommen.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

– En syk fotballkamp

Om ikke det var nok med seks scoringer, og straffesparkkonkurranse, måtte også Vålerenga avslutte kampen med ti mann.

Kaptein Daniel Fredheim Holm dro på seg et gult kort i første ekstraomgang, og fem minutter før slutt så han seg nødt til å stoppe en Tromsø-kontring på ulovlig vis.

– Det siste gule der er helt greit, så det er rødt det. Sånn er det, sier Vålerenga-kapteinen.

NM Cup fotball 2018. Tromsø-Vålerenga 3-3. (7-8 e.e.o.)

VIDERE: Chidera Ejuke (t.h.) scoret det avgjørende målet i straffesparkkonkurransen mot Tromsø, og feiret med keeperhelt Marcus Sandberg.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

I straffesparkkonkurransen ble keeper Marcus Sandberg helten.

– Vi vet at vi har en god keeper, så det var en trygghet da vi gikk inn i straffesparkkonkurransen. I tillegg skjøt vi fem gode straffer. Det var en helt syk fotballkamp, sier Vålerenga-trener Ronny Deila.

NM Cup fotball 2018. Tromsø-Vålerenga 3-3. (7-8 e.e.o.)

STOLT: Ronny Deila var stolt av laget sitt etter cupseieren mot Tromsø.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Drømmescoringer i Drammen

I Drammen vant Strømsgodset 2–0 over Ranheim. Eirik Ulland Andersen sto for dagens peneste, da han prikket ballen i krysset fra 25 meter.

Bassel Jradi scoret 2–0 med en lekker lobb på overtid.

Eirik Ulland Andersen scorer for Strømsgodset.

Kvartfinalene i cupen ble trukket torsdag kveld:

 • Lillestrøm – Bryne
 • Rosenborg – Vålerenga
 • Start – Bodø/Glimt
 • Haugesund – Strømsgodset
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • München vil ikke love tilskuere

  De lokale myndighetene i München kan ikke gi Uefa en garanti om at tribunene vil være åpne for publikum under sommerens EM-sluttspill i fotball.

  Mandag opplyste borgermester Dieter Reid at det i øyeblikket ikke kan gis noen løfter om at det blir tillatt med publikum på EM-kampene som etter planen skal arrangeres i byen.

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) ønsker at det skal slippes inn supportere på alle kamper under sluttspillet som spilles i 12 ulike land.

  Vertsbyer, der det kan være fare for at tribunene stenges som følge av viruspandemien, kan miste retten til å være EM-arrangør.

  Tyskland skal etter planen spille alle sine gruppekamper i München. Hjemmebanen til Bayern München skal også brukes til en kvartfinale. Byens borgermester legger ikke skjul på at han håper å kunne gi grønt lys for publikum.

  – Men slik det ser ut fra dagens ståsted, kan det dessverre ikke utelukkes at ingen tilskuere vil få komme på kampene i juni som følge av virussituasjonen og tiltakene til helsemyndighetene i Bayern, sa han mandag.

  Fotball-EM 2020
  Foto: Michaela Rehle / Reuters
 • Ikke sluttspill for kvinner i år

  For andre året på rad utgår kvinnenes sluttspill. Planen var først å spille grunnserie med de ti lagene i Toppserien, og deretter ha sluttspill.

  Det skulle da være en mesterskapsliga for de fire beste lagene, og en kvalifiseringsliga for de resterende lagene i Toppserien samt de to beste i 1. divisjon. Resten av lagene i 1. divisjon skulle møtes i en opprykksliga. Men pandemien gjør altså at det ikke blir sluttspill i år.

  – Det er en krevende sesong med kortere periode for spill. Klubbene var veldig samstemte i år på å vente til neste sesong, sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF til NRK.

  Toppserien skulle startet i mars, men nå planlegges det for seriestart 22. og 23. mai.

  – Det er veldig leit at vi ikke får gjennomført det nye formatet i år heller. Dette er en nyvinning vi knytter stor spenning til. Men slik situasjonen er nå har vi ikke noe valg. Vi ser uansett frem til en ny, spennende sesong i Europas jevneste liga, sier daglig leder i Toppfotball Kvinner, Hege Jørgensen.

  Toppserien fotball 2020: Rosenborg - Vålerenga.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Første seier på over tre år

  Mark Cavendish spurtet ned Jasper Philipsen og vant den andre etappen av Tour of Turkey. Dermed tok briten sin første seier på over tre år, og viste takter av gammelt slag.

  35-åringen som står med blant annet 30 etappeseire i Tour de France, har slitt de siste årene med sykdom og skade, og hans forrige seier kom under etapperittet Dubai Tour i februar i 2018.

  Før sesongen signerte han for det belgiske laget Deceuninck-Quick Step, laget han syklet for i perioden fra 2013 til og med 2015.

  Også det norske profflaget Uno-X Pro Cycling er med i det tyrkiske etapperittet. Kristoffer Halvorsen ble nummer to på søndagens åpningsetappe, og Søren Wærenskjold passerte som nummer ti over målstreken på mandagens etappe.

  Cavendish
  Foto: David Stockman / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal