NRK Meny
Normal

Bekreftet: Scolari ikke lenger Brasils trener

Luiz Felipe Scolari har sagt opp som landslagstrener for Brasil. Det bekrefter det brasilianske fotballforbundet.

Scolari vinker farvel

VINKER FARVEL: Brasils trener Luis Felipe Scolari har sagt opp jobben sin, ifølge det brasilianske fotballforbundet.

Foto: EVARISTO SA / Afp

Sju i sekken for Brasils trener Scolari

SJU I SEKKEN: I semifinalen mot Tyskland slapp Brasil inn hele sju mål og ble ydmyket på hjemmebane.

Foto: PEDRO UGARTE / Afp

– Scolari og hans stab fortjener vår respekt og takk, sier presidenten i det brasilianske fotballforbundet José Maria Marin på forbundets hjemmesider.

Det har vært spekulert i en stund at Scolari ikke kom til å fortsette i jobben, og avvise Globo skrev i går at treneren var ferdig.

Marin var opptatt av å takke både trenerstaben og spillerne selv om Brasil ikke leverte de resultatene vertsnasjonen håpet på.

– Vi så folk på gata som var kledd i gult og grønt og viste frem flagget med stolthet og fremviste en lidenskap for landslaget som ikke har blitt vist på lenge. Dette trenerteamet og spillerne vært avgjørende for å få den følelsen tilbake. Vi skylder dem en takk, skriver Marin videre.

Scolari vant Brasils forrige VM-gull i 2002, og ble ansatt for sin andre periode i november 2012. Han har tapt bare fem av sine 29 kamper.

Vil bli husket for utgangen

Brasil hadde håpet å vinne sin sjette VM-tittel på hjemmebane, men en hel fotballverden vil huske Scolaris mannskap for å ha tapt de to siste kampene med 1–10 i samlet målforskjell.

– Jeg vil bli husket som treneren som tapte 7-1, men jeg kjente til risikoen da jeg tok jobben, har Scolari uttalt etter VM.

Semifinalen mot Tyskland sjokkerte en hel fotballverden. Fem mål innen 30 minutter og et sluttresultat som vil bli husket i lang tid var fasiten.

– Ikke opp til meg om jeg fortsetter eller ikke

Etter den ydmykende avslutningen og 0–3 mot Nederland i bronsekampen sa Scolari selv at han ikke kom til å trekke seg.

– Jeg har vært trener i tre VM-sluttspill, og kommet til semifinalen i alle tre. Det er ikke opp til meg om jeg fortsetter eller ikke. Det er det brasilianske forbundet som bestemmer, sa Brasil-sjefen.

Brasil hadde ikke tapt en tellende kamp på hjemmebane siden 1975 før Brasil-VM. Nå har de tapt to på rad – og det med kalassifre.

Scolari ble hengt ut som syndebukk blant flere etter tapene. Blant kritikerne er en av stjernene fra Brasils 1982-lag, Zico.

– Vi skal takke ham for jobben han har gjort. Men det er på høy tid å finne nye folk som kan lede dette laget i en annen retning, sa Zico etter VM.

Den brasilianske fotballhelten mener Saõ Paulo-trener Ramalho er en god kandidat til jobben.

Den tidligere landslagssjefen Dunga (trente Brasil i fotball-VM 2010) har også blitt nevnt som en mulig erstatter. Det samme gjelder Alexandre Gallo som trener U-20 laget til Brasil og Tite som er trener for Corinthians.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM feltritt: Dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka: Fellesstart
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Fellesstart