NRK Meny
Normal

Schweinsteiger svarte med scoring etter en sesong ute i kulden

Bastian Schweinsteiger hadde ikke startet en kamp siden José Mourinho tok over Manchester United. Søndag fikk han sin revansje.

FBL-ENG-FACUP-MAN UTD-WIGAN

Laster innhold, vennligst vent..

Da Bastian Schweinsteiger (32) søndag kveld halvveis brassesparket inn 4–0 for Manchester United hjemme mot Wigan i FA-cupen, var det ett år siden forrige gang han startet en førstelagskamp.

For etter José Mourinho tok over styringen i Manchester United, har den tyske VM-vinneren vært helt ute i kulden på Old Trafford.

For noe av det første den portugisiske treneren gjorde da han kom før denne sesongen, var å gi Schweinsteiger beskjed om at han ikke var en del av planene hans.

– Jeg tror det er svært vanskelig. Jeg sier ikke at det er umulig, men det er svært vanskelig, svarte Mourinho i slutten av august på spørsmål om tyskeren ville få spille for laget denne sesongen.

Nektet å gi seg

På tross av den klare beskjeden fra sjefen, var Schweinsteiger krystallklar på at han ville bli værende i klubben og kjempe for plassen.

Siden den gang har han kun fått to innhopp, og han har ikke startet en kamp siden januar 2016. Resten av tiden har han måttet trene med reservene.

Men søndag fikk han igjen sjansen, da Manchester United møtte Wigan i FA-cupen.

– Når vi ser på Bastian og måten han jobber profesjonelt med de fysiske trenerne, så synes vi det er en human avgjørelse, en profesjonell avgjørelse, å ta ham inn i laget igjen, sa Mourinho til klubbens nettsider før kampen.

Bastian Schweinsteiger

Tyskeren får gratulasjoner av lagkameratene etter scoringen.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Assist og mål

Rett før pause viste tyskeren med 121 landskamper seg frem, da han fikk ballen ute på kanten. Innlegget hans fant Marouane Fellaini på bakre stolpe, og belgieren headet Manchester United i ledelsen.

Og i det 81. spilleminutt satte han kronen på verket da han veltet seg bakover og fastsatte sluttresultatet til 4–0.

Siste nytt

 • Skarstein satte ny verdensrekord

  Birgit Skarstein forbedret sin egen verdensrekord med 23 sekunder på 2000 meter roing i Linz. Den forrige rekorden på 10:47,86 ble satt i Beograd for tre uker siden. – Det føltes som jeg svevde gjennom hele løpet, sier Skarstein etter rekorden.

  birgit skarstein
  Foto: Balint Czucz
 • Australia-trener tar over PSV

  Mark van Bommel er ansatt som ny hovedtrener i nederlandske PSV Eindhoven. Den tidligere landslagsspilleren er for tiden assistenttrener for Australia i VM under Bert van Marwijk. 41-åringen erstatter Phillip Cocu i Eredivisie-klubben.

  van bommel
  Foto: AFP
 • Uendret for Norge på FIFA-rankingen

  Norge beholder sin plassering på FIFA-rankingen i fotball for kvinner og går inn i den avgjørende høsten i VM-kvalifiseringen på 14.-plass. USA beholder førsteplassen med god margin, men følges nå tettest av Tyskland og Frankrike.

  Kvinnelandslaget i fotball i kampen mot Nord-Irland
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Veien til VM: Brasil og Marokko
VM fotball: Brasil - Costa Rica
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Brasil - Costa Rica
FIFA Fotball-VM 2018: Brasil - Costa Rica
Topp 5-lister fra fotball-VM
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
VM fotball: Nigeria - Island
FIFA Fotball-VM 2018: Nigeria - Island