NRK Meny
Normal

Schumacher fløy tre meter gjennom luften

På en pressekonferanse avvises det at Michael Schumachers ulykkes skyldes skiene eller feilskilting i løypen. Politiet bekrefter også at de vil rekonstruere ulykken

Fans hyller Michael Schumacher som ligger på sykehus i Grenobel etter en skiulykke

HARDT SKADD: Michael Schumacher traff en stein med hodet etter å ha flydd minst tre meter gjennom luften.

Foto: INA FASSBENDER / Reuters

På en pressekonferanse i Albertville onsdag formiddag ble kjent Formel 1-stjernen Michael Schumacher traff en stein med den ene skien og fløy minst tre meter gjennom luften.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

– Hadde normal fart

Hodet skal deretter ha truffet en ny stein som gjorde at han ble alvorlig skadd. Dette skjedde cirka ni meter unna sporet han kjørte i. Schumachers tilstand er stabil, men fortsatt kritisk.

På pressekonferansen kommer det også frem at politiet fortsetter å etterforske saken og har utført flere avhør.

Les også: – De neste 48 timene blir avgjørende

Les også: Schumachers familie: – Michael er en fighter

Les også: Schumacher filmet sin egen ulykke

Schumacher var utstyrt med kamerahjelm og politiet har gjennomgått bildene som viser hvordan ulykken inntraff. Det har vært spekulert i hvor stor fart han hadde da ulykken skjedde og i går meldte Eurosport at han skal ha kjørt med «veldig lav fart».

Politiets ekspert sier på pressekonferansen at de legger til grunn at Schumacher hadde «normal fart» da ulykken inntraff.

– Det er vanskelig for meg å fastslå farten, men vi har eksperter på saken som gjennomgår materialet og som sikkert kan si mer om dette, opplyser en etterforsker.

Etterforskeren forteller også at bildene fra kamerahjemmelen viser at Schumacher forsøkte å sakke ned farten i forkant av ulykken. Politiet understreker også at fart ikke er et vesentlig moment i etterforskningen.

Rekonstruerer ulykken

Det har også vært satt spørsmålstegn om kameraet på hjelmen ble ødelagt da hodet traff steinen i fallet.

– Kameraet er intakt. Videoen er på to minutter og det er også mulig å høre lyd. Vi vil fortsette å studere filmen som bekrefter mange av opplysningene vi allerede hadde, sier politiet og fortsetter:

– Vi kommer til å bruke filmen for alt den er verdt i den videre etterforskningen. I tillegg skal vi studere nærmere nøyaktig hvor og hvordan han kjørte.

Politiet opplyser også om at de kommer til å rekonstruere ulykken, sier politiets ekspert. I denne forbindelsen vil det også kobles inn en skiekspert i analysearbeidet.

Schumacher-tilhengere Grenoble

FANSKARE: Schumacher har ligget på intensivavdelingen på sykehuset i Grenoble siden ulykken inntraff 29. desember i fjor. Bildet viser mange fans som har møtt opp for å vise sin støtte.

Foto: Claude Paris / Ap

På pressekonferansen ble det også spurt om skiutstyret til Schumacher. Både hjelm og ski var tema.

– Vi har beslaglagt utstyret og det blir analysert.

Mot slutten av pressekonferansen opplyses det at etterforskningen vil fortsette i noen uker, uten at det kommer frem noen cirkadato.

Siste nytt

 • Norendal brøt IOCs sponsorregler

  Silje Norendal (24) har en privat sponsoravtale med Under Armour og reklamerte synlig for utstyrsleverandøren under forrige ukes slopestylefinale, skriver TV2. Det er brudd på regelverket til IOC. Men det får ingen konsekvenser for snowboardstjernen.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Snowboard kvinner.
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Skuffet Falk sendes hjem

  Den svenske langrennsløperen Hanna Falk får ikke gå flere distanser i OL. 28-åringen var langt nede etter å ha blitt vraket til stafetten lørdag. Anna Haag ble valgt foran løpere som Ida Ingemarsdotter og Falk på førsteetappen.

  VINTER-OS 2018 SKIDOR LÄNGD FRISTIL
  Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / NTB scanpix
 • Hockeylag får ikke lov å håndhilse

  USAs hockeylag har fått beskjed om å «fist-bumpe» med hverandre i stedet for håndhilse, for å unngå spredning av noroviruset, som er svært smittsomt. Så langt er det bekreftet 283 tilfeller smittet av viruset, som nå oppholder seg i karantene.

  Pyeongchang Olympics US Zapolski
  Foto: Peter Kneffel / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Skøyter 500 m menn
OL i Pyeongchang: Hopp, lagkonkurranse menn
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang