NRK Meny
Normal

Schumacher fløy tre meter gjennom luften

På en pressekonferanse avvises det at Michael Schumachers ulykkes skyldes skiene eller feilskilting i løypen. Politiet bekrefter også at de vil rekonstruere ulykken

Fans hyller Michael Schumacher som ligger på sykehus i Grenobel etter en skiulykke

HARDT SKADD: Michael Schumacher traff en stein med hodet etter å ha flydd minst tre meter gjennom luften.

Foto: INA FASSBENDER / Reuters

På en pressekonferanse i Albertville onsdag formiddag ble kjent Formel 1-stjernen Michael Schumacher traff en stein med den ene skien og fløy minst tre meter gjennom luften.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

– Hadde normal fart

Hodet skal deretter ha truffet en ny stein som gjorde at han ble alvorlig skadd. Dette skjedde cirka ni meter unna sporet han kjørte i. Schumachers tilstand er stabil, men fortsatt kritisk.

På pressekonferansen kommer det også frem at politiet fortsetter å etterforske saken og har utført flere avhør.

Les også: – De neste 48 timene blir avgjørende

Les også: Schumachers familie: – Michael er en fighter

Les også: Schumacher filmet sin egen ulykke

Schumacher var utstyrt med kamerahjelm og politiet har gjennomgått bildene som viser hvordan ulykken inntraff. Det har vært spekulert i hvor stor fart han hadde da ulykken skjedde og i går meldte Eurosport at han skal ha kjørt med «veldig lav fart».

Politiets ekspert sier på pressekonferansen at de legger til grunn at Schumacher hadde «normal fart» da ulykken inntraff.

– Det er vanskelig for meg å fastslå farten, men vi har eksperter på saken som gjennomgår materialet og som sikkert kan si mer om dette, opplyser en etterforsker.

Etterforskeren forteller også at bildene fra kamerahjemmelen viser at Schumacher forsøkte å sakke ned farten i forkant av ulykken. Politiet understreker også at fart ikke er et vesentlig moment i etterforskningen.

Rekonstruerer ulykken

Det har også vært satt spørsmålstegn om kameraet på hjelmen ble ødelagt da hodet traff steinen i fallet.

– Kameraet er intakt. Videoen er på to minutter og det er også mulig å høre lyd. Vi vil fortsette å studere filmen som bekrefter mange av opplysningene vi allerede hadde, sier politiet og fortsetter:

– Vi kommer til å bruke filmen for alt den er verdt i den videre etterforskningen. I tillegg skal vi studere nærmere nøyaktig hvor og hvordan han kjørte.

Politiet opplyser også om at de kommer til å rekonstruere ulykken, sier politiets ekspert. I denne forbindelsen vil det også kobles inn en skiekspert i analysearbeidet.

Schumacher-tilhengere Grenoble

FANSKARE: Schumacher har ligget på intensivavdelingen på sykehuset i Grenoble siden ulykken inntraff 29. desember i fjor. Bildet viser mange fans som har møtt opp for å vise sin støtte.

Foto: Claude Paris / Ap

På pressekonferansen ble det også spurt om skiutstyret til Schumacher. Både hjelm og ski var tema.

– Vi har beslaglagt utstyret og det blir analysert.

Mot slutten av pressekonferansen opplyses det at etterforskningen vil fortsette i noen uker, uten at det kommer frem noen cirkadato.

Siste nytt

 • Harsem skrevet ut av sykehus

  Kathrine Harsem har reist hjem fra St. Olavs hospital, der hun ble innlagt etter dobbeltkollapsen etter fredagens fellesstart på rulleski i Toppidrettsveka. Det bekrefter Norges Skiforbund i en pressemelding lørdag. – Jeg kjenner at jeg har fått en «wake-up call» på at jeg ikke er en maskin, men et menneske. Nå skal jeg komme meg til hektene før noe annet, sier Harsem.

  Landslaget kvinner
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Mol og Sørum til sin fjerde finale

  Anders Mol og Christian Sørum fortsetter sitt fantastiske spill og er nå klare for finalen i verdensseriefinalen i Tyskland etter at de slo ut nettopp Tyskland i semifinalen lørdag. De kom til verdensseriefinalen med tre strake turneringsseire.

  Sandvolleyball, verdenstour.
  Foto: Norges Volleyballforbund / NTB scanpix
 • Stjernen best i norgescupen

  Andreas Stjernen har valgt å trene for seg selv store deler av sommeren. Det er ingen grunn til bekymring. Sprova-hopperen vant lørdagens norgescuprenn i Granåsen. Ett poeng skilte ned til Joakim Aune. Fredrik Bjerkeengen ble nummer tre.

  Hopplandslaget
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Speedcross, finaler
NM-veka: Speedcross
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
4-4-2 med Schau og Aune
NM-veka: Sandbryting, finaler
NM-veka: Sandbryting
NM-veka: Friidrett
NM-veka: NM i friidrett
NM-veka: Dans, breakdance og hiphop, finaler
NM-veka: Dans