Hopp til innhold

Schumachers bil delt i to da Perez seiret i Monaco

Det ble dramatisk i søndagens Formel 1-løp i Monaco da Mick Schumachers bil ble delt i to. Sergio Perez kjørte inn til sin første seier for sesongen og sin tredje totalt.

Monaco Grand Prix

DRAMATISK: Mick Schumacher etter krasjen i Monaco.

Foto: CHRISTIAN BRUNA / Reuters

– «Vamos»! Fantastisk jobbet av alle sammen. Jeg er så glad for å være en del av dette laget. For en fantastisk helg, utbrøt mexicaneren på teamradioen.

– Det er en guttedrøm som går i oppfyllelse. Det finnes ikke en mer spesiell plass å vinne enn her i Monaco, sier føreren som nå er den mestvinnende fra Mexico i et intervju vist på Viaplay.

Perez snøt Charles Leclerc for sin første seier på hjemmebane. Monegaskeren lå i «pole position» etter lørdagens kvalifisering, men måtte nøye seg med en fjerdeplass.

Monaco Grand Prix

TÅREVÅTT: Det ble emosjonelt for Sergio Perez da den mexicanske nasjonalsangen ble spilt i Monaco.

Foto: BENOIT TESSIER / Reuters

Lagkamerat Carlos Sainz tok andreplassen foran sammenlagtleder Max Verstappen.

– Jeg føler vi gjorde alt vi kunne ute der. «Checo» hadde uflaks i Jeda. Nå var det min tur med uflaks. Jeg skal ikke klage for mye. Han hadde et flott løp, sier Sainz.

32 år gamle Perez så lenge ut til å ha god kontroll på førsteplassen, men da det var åtte minutter igjen av løpet viste Perez store svakhetstegn, og Sainz presset hardt for sin aller første Formel 1-seier.

Men Red Bull-føreren klarte å holde unna, og da klokken passerte 18:00 var det bare en runde igjen, ettersom et Formel 1-løp bare kan vare i tre timer. Dramatikk, krasj og regnvær sto for store deler av dagens utsettelser.

Stygg krasj for Schumacher

Monaco-publikummet holdt pusten etter at Schumachers bildeler var strødd utover banen. Tyskeren mistet kontrollen og kjørte rett inn i gjerdet ved svømmebasseng-seksjonen.

– Schumacher er okay, var beskjeden fra Haas-leiren etter hendelsen.

Det tok ikke lang tid før man kunne se Schumacher på beina, men tyskerens krasj betyr at begge førerne fra Haas var ute etter at danske Kevin Magnussen allerede hadde brutt.

Det er ikke første gang Schumacher oppIever en stygg krasj i Formel 1. I mars ble 23-åringen hentet av ambulanse etter en voldsom krasj i Saudi-Arabia.

Monaco F1 GP Auto Racing

TO DELER: Haas-bilen etter krasjen.

Foto: Christian Bruna / AP

Omsider kom løpet i gang igjen, hvor flere førere valgte å starte med regndekk på en bane som var preget av mye vann.

– Det er nesten som å kjøre med et råttent egg på gasspedalen, sa Viaplay-ekspert Henning Isdal.

Og løpet hadde knapt vart i fem minutter før Nicholas Latifi krasjet i autovernet. Det ble også smått dramatisk da Lewis Hamilton og Esteban Ocon dunket borti hverandre på sin 18. runde, men begge kom seg videre uten store skrammer.

Massivt regnvær og rødt flagg

Store vannmengder som følge av regnvær gjorde at formasjonsrunden ble utsatt med 16 minutter. Da førerne da satte i gang med rundene, var det tydelig store vannmengder i banen i Monaco.

– Jeg tror at jeg aldri har blitt så våt i en Formel 1-bil noensinne, sa Mick Schumacher over radioen.

Formel 1 Monaco

VÅTT: Store mengder regn har preget Formel 1-løpet i Monaco.

Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

– Se her, det er jo rene bekken og elva som renner her i svingene, beskrev Isdal.

Det ble deretter veivet med rødt flagg, og formasjonsrundene ble avbrutt. Løpet ble ikke satt i gang igjen før 16:05, over én time etter opprinnelig start.

Stjernekollisjon i kvalifiseringen

Under lørdagens kvalifisering i Monaco skled Sergio Pérez sidelengs inn i autovernet som førte til at Carlos Sainz og mexicaneren kolliderte. Det førte også til at Max Verstappen måtte stoppe opp.

Monegaskeren Charles Leclerc hadde bestetid, men Perez var i gang med en råsterk runde før det gikk galt. Formel 1- kvalifiseringen ble avsluttet med rødt flagg, med Leclerc i pole, foran Sainz, Perez og Verstappen.

Flere kjendiser tok turen til Monte Carlo søndag. Blant dem var prinsesse Charlene av Monaco, skuespiller Patrick Dempsey, MMA-stjernen Conor McGregor, Zinédine Zidane og Fifa-president Gianni Infantino.

Dette er søndagens ti beste førere: 1: Perez, 2: Sainz, 3: Verstappen, 4: Leclerc, 5: Russell, 6: Norris, 7: Alonso, 8: Hamilton, 9: Bottas, 10: Vettel.

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for Van Aert

    Sykkelstjernen Wout Van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem Van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal