Schmid dropper OL-samling: – Ja, det er forskjellsbehandling

Jan Schmid får det som Magnus Moan ble nektet: Å kjøre sitt eget opplegg før OL.

Schmid

DRAR TIL JAPAN: Jan Schmid for å kjempe om verdenscuppoeng.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Schmid har aldri vært på pallen sammenlagt i verdenscupen og nå ønsker derfor kombinertløperen å kjempe om den gule trøya i sammendraget. Derfor drar han til Japan og dropper den kommende OL-samlingen.

I helgen valgte Magnus Moan på sin side å gi bort OL-plassen sin etter intern uenighet om oppkjøringen til veteranen før OL.

34-åringen ønsket å kjøre et eget opplegg for å komme i form til OL, men det aksepterte ikke landslagsledelsen.

Landslagssjef Kristian Hammer innrømmer at det er forskjellsbehandling når Schmid nå får dra til Japan for å kjempe i verdenscupen, men mener likevel at sakene ikke kan sammenlignes.

Magnus Moan

Også Magnus Moan deltar i japanske Hakuba.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Ja, det er forskjellsbehandling, men det er to forskjellige saker. Magnus Moan har slitt, først og fremst i hoppbakken, i hele vinter. Vi følte at vi burde være sammen med Magnus i denne prosessen under OL-samlingen for å jobbe med dette, men det ville han ikke. Han ville heller kjøre det alene.

– I denne saken er det et lag som står veldig bak Jan Schmid og som skjønner at han ikke vil gi muligheten til å kjempe om verdenscupseieren. Det er viktig for hele laget, påpeker han.

Spurte de andre om lov

Schmid drar til Japan for å delta i to renn i kombinertverdenscupen til helgen for å ikke tape terreng mot sammenlagtkonkurrent Akito Watabe.

Det skiller nemlig kun 40 poeng mellom Schmid og Watabe (Watabe leder).

Egentlig skulle den 34 år gamle trønderen ha deltatt på en felles OL-samling sammen med de fire øvrige OL-uttatte i Oberstdorf. Schmid ba imidlertid laget og ledergruppa om lov til å dra til Japan i stedet.

– Jeg gikk rundt til de andre på laget og la frem hvorfor jeg ville prioritere som jeg gjorde, og spurte om det var aksept for det. Hvis det generelt hadde blitt kjempedårlig mottatt hadde jeg ikke hatt noe problem med det, sier Schmid til NRK.

World Cup langrenn på Lillehammer.

Landslagssjef i kombinert, Kristian Hammer.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Ikke aktuelt å nedprioritere OL

Jan Schmid har tro på at verdenscuprennet i Japan kan fungere fint som en del av OL-oppkjøringen.

– Det er selvsagt plusser og minuser. Å nedprioritere OL har aldri vært aktuelt. Når det var mulig å få til et opplegg som jeg tror kan bli veldig bra for OL, samtidig som jeg kunne stille i Japan, var det fristende, sier han.

Norge har ikke vunnet verdenscupen i kombinert siden Bjarte Engen Vik gjorde det i 1999.

Disse stiller for Norge i Hakuba:

Magnus Moan (Byåsen), Sindre Ure Søtvik (Eldar), Harald Riiber (Heming), Jan Schmid (Sjetne), Mikko Kokslien (Søre Ål), Truls Johansen (Elverum), Espen Dahlhaug Bjørnstad (Byaasen Skiklub).

Siste nytt

 • Norsk lag vant e-sportsturnering

  Etter en sju timers finale sikret norske Heroic seieren i Counter-Strike-turneringen ESL Pro League. Laget fikk med seg en premie på 1,5 millioner kroner.

  Finalemotstanderen, russiske Gambit, var på forhånd rangert som nummer 1 i verden i Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO).

  Esl Pro League er e-sportens svar på Champions League, ifølge en pressemelding fra laget, som eies av youtuberen Joachim «NoobworK» Haraldsen og en rekke norske investorer.

  – Dette var noe av det aller mest spennende jeg har vært med på, både som youtuber og i e-sportsverdenen. Jeg og flere hundre tusen fans fulgte med via Twitch i en utrolig spennende finale, og jeg er strålende fornøyd med at vi kan hente trofeet hjem til kontoret på Aker Brygge, sier Halvorsen.

  – Denne finalen har vært helt enorm, og jeg utfordrer alle som fortsatt tviler på at e-sport er ekte idrett, til å prøve å spille en finale i over sju timer, sier lagkaptein Casper «CadiaN» Møller. (NTB)

 • Klatret etter sterk avslutning

  Viktor Hovland leverte variabelt spill på sisterunden av Masters, men med en sterk avslutning klatret han til 21. plass.

  Nordmannen startet dagen på 13.-plass, totalt ett slag under par i det som er sesongens første majorturnering.

  Åpningen på avslutningsrunden bar imidlertid ingen bud om at noe avansement var i emning. Hovland åpnet med bogey på det første hullet, og det ble også bogey på hull seks og ti.

  På det 11. hullet måtte han tåle en kjedelig dobbeltbogey, og dermed raste 23-åringen nedover resultatlistene.

  Så startet imidlertid Hovland en sluttspurt. Søndag fikk han birdier på hull 12 og 13, og plutselig var fall avløst av klatring på resultatlistene. Da også hull 14 og 15 endte med birdie, hadde Oslo-gutten for alvor fått vind i seilene.

  De to avsluttende hullene endte begge med par for Hovland, som dermed endte turneringens fire runder på par. Nordmannen endte dermed på 21.-plassen, delt med den 50-årige golflegenden Phil Mickelson.

  Hideki Matsuyama vant og ble med det den første japaneren som vinner en av golfsportens majorturneringer. (NTB)

  The Masters - Final Round
  Foto: Mike Ehrmann / AFP
 • Duo skal trene Strømsgodset

  Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen får delt treneransvar i klubben fra og med i morgen mandag. Det melder Strømsgodset på sine hjemmesider.

  Wibe-Lund er nåværende assistenttrener og Ingebretsen er tidligere hovedtrener.

  Håkon Wibe-Lund
  Foto: Audun Braastad / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal