Nå kan Schmeichel bli trener i England

Manchester United-legenden Peter Schmeichel (49) kobles til trenerjobb i engelske Carlisle. Det blir i så fall hans første jobb som manager.

SCHMEICHEL

Peter Schmeichel kobles til managerjobben i engelske Carlisle. Det blir i så fall hans første trenerjobb.

Foto: KELD NAVNTOFT / AFP

– På et tidspunkt innser man at fotball er livet og at man vil tilbake i bransjen. Jeg er avhengig av engelsk fotball og det er et sted jeg vil arbeide, sier Schmeichel ifølge danske BT.

SPAIN

Peter Schmeichel jubler sammen med Manchester United etter mesterliga-seier i 1999.

Foto: SERGIO PEREZ / REUTERS

Nå kobles Schmeichel til League One-klubben Carlisle på nivå tre i England. Mange har dansken som favoritt til managerjobben.

Trener-debut?

– Peter har ingen kommentar, skriver Schmeichel-agent Mads Frederiksen i en kommentar til BT.

Carlisle sliter i bunnen av tabellen og står med bare to poeng på seks kamper. Dansken lanseres nå som kandidat til redningsmann. Det kan bli hans første managerjobb.

Schmeichel er mest kjent for sin periode fra 1991 til 1999 da han spilte i Manchester United. Senere gikk han til klubbene Sporting CP og Aston Villa før han avsluttet karrieren i Manchester City i 2003.

Tv-ekspert

De siste årene har dansken vært aktiv på tv-skjermen som fotballekspert i Danmark. Han har også fungert som ambassadør for Manchester United.

Målvakten spilte 129 landskamper.

Ifølge danske presse er Graham Kavanagh, Paul Simpson, David Unsworth og Zigor Aranalde andre som kobles til trenerjobben.

Siste nytt

 • Killi på 7.-plass

  Johanne Killi (24) fikk det ikke til å klaffe i big air i X Games i Aspen. Hun ble nummer sju i konkurransen som Tess Ledeux vant overlegent.

  Den franske 20-åringen Ledeux fikk tilskuerne til å måpe da hun som første kvinne landet en double cork 1620 i X Games. Trikset ga henne 49 av 50 mulige poeng, og med 45 poeng for sitt nest beste forsøk endte hun med den solide vinnersummen 94.

  Sølvet gikk til Megan Oldham fra Canada, som leverte to solide forsøk og fikk 89 poeng. X Games-debutanten Olivia Asselin (17), også hun canadier, tok bronse med 72 poeng.

  X-Games Hafjell, Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Polen med ny gavepakke til Norge

  Sverige brukte ikke all kraft for å slå svake Polen 28-18 i håndball-EM. Svenskene styrket sine sjanser til å nå semifinalen.

  Polakkene var svært gavmilde og hadde over ti tekniske feil de første 22 minuttene. Sverige skaffet seg en klar ledelse inn mot pause (14-6).

  Polen ble overkjørt av Norge torsdag og tapte 31-42. (NTB)

  EM i håndball for menn 2022: Tyskland - Polen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Ronaldo tvilsom til West Ham-kampen

  Cristiano Ronaldo sliter med en nakkeskade og er tvilsom til Manchester Uniteds kamp mot West Ham lørdag.

  Ronaldo sliter med nakkeskaden han pådro seg i Uniteds kamp mot Brentford. Portugiseren ble byttet ut 20 minutter før slutt. Ronaldo slet også med skadeproblemer foran den kampen.

  Cristiano Ronaldo
  Foto: PAUL ELLIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal