NRK Meny
Normal

Schlierenzauer tror på Romøren

Gregor Schlierenzauer regner Romøren som favoritt til å vinne i Planica til helgen.

Gregor Schlierenzauer
Foto: ROBERT MICHAEL / AFP

Gregor Schlierenzauer vant verdenscuprennet i Holmenkollen i går og den nordiske hoppuka sammenlagt.

Sportssjef på det norske landslaget, Clas Brede Bråthen, mener Schlirenzauer likevel kommer til å få kamp helt ned på sletta i Planica.

- Schlierenzauer skal få bryna seg skikkelig der nede, for Planica er bakken til Bjørn Einar, og Bjørn Einar er i meget god form for tida. Jeg tror han virkelig kan gi han kamp der nå, og langt mer enn i skiflygings-VM, sier Bråthen til NRK.

Schlierenzauer er fullt klar over faren og regner selv verdensrekordholderen som en av favorittene.

Bjørn Einar Romøren

Bjørn Einar Romøren.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

- De norske gutta er gode, men på min liste står det ett navn – Bjørn Einar Romøren, og jeg tror han kommer til å hoppe på et meget høyt nivå i Planica, sier Schlierenzauer.

Bjørn Einar Romøren kom på 3. plass i går og sier formen er god.

- Ja, jeg har hoppet dårligere på ski enn det jeg gjør nå for tiden så jeg gleder meg stort. Jeg skal ned dit og kjæresten min kommer for å se meg, så får jeg se om jeg overlever det, spøker Romøren.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal