NRK Meny
Normal

Schlierenzauer suveren i Sapporo

Gregor Schlierenzauer vant lørdagens verdenscuprenn og sørget for østerriksk storeslem i Sapporo. Roar Ljøkelsøy ble beste norske på sjetteplass.

Gregor Schlierenzauer
Foto: ANDY CLARK / REUTERS

Schlierenzauer var suverent best i første omgang med et hopp på 133 meter, og sikret seieren med et hopp på 120,5 meter i andre omgang.

Han fikk selskap på pallen av landsmennene Thomas Morgenstern (123,5 meter) og Wolfgang Loitzl (119,5 meter).

Fra Schlierenzauer og ned til Morgenstern skilte det hele 36,4 poeng. Seieren var Schlierenzauers åttende denne sesongen, og hans 19. totalt i verdenscupen.

– Det første hoppet var et av de beste jeg noensinne har gjort. Det ga meg en klar ledelse. Hoppet i 2.-omgangen var også bra, så jeg er veldig glad, sa Schlierenzauer.

Ljøkelsøy beste norske

Roar Ljøkelsøy lå på femteplass etter første omgang, og falt bare en plass i andre omgang. «Ljøkens» svev var på 116 og 104 meter, han var drøyt 66 poeng vak Schlierenzauer.

Video: Årsbeste av Ljøkelsøy

– Roar viser helt klart framgang, og er på god vei mot formen. Forhåpentlig får han litt selvtillit etter hoppingen i Sapporo. VM-håpet er ikke ut for veteranen, men alt er opp til Roar. Han bør nok heve seg noen hakk til, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NTB.

Kim Rene Elverum Sorsell kom på 17. plass med et sistehopp på 100 meter. Det er hans beste plassering i verdenscupen så langt.

Vegard Sklett tok 24. plassen med 101,5 meter tok tok sine første verdenscuppoeng, mens Sigurd Pettersen endte to plasser bak etter å ha hoppet 90,5 meter i andre omgang.

Anders Jacobsen, Tom Hilde, Anders Bardal, Johan Remen Evensen og Bjørn Einar Romøren dropper rennene i Japan.

Siste nytt

 • Warriors kriget seg videre

  Golden State Warriors er videre til neste runde i NBA-sluttspillet etter 99-91-seier over San Antonio Spurs natt til onsdag. Warriors vant 4–1 i kamper, og møter nå New Orleans Pelicans.

  Philadelphia 76ers tok seg også videre i natt.

  Klay Thompson (11) celebrates after making a basket in front of forward Kevin Durant (35) and forwar
  Foto: Kyle Terada / Reuters
 • Norsk trener til sveitsisk toppklubb

  Dan Tangnes (39) ble onsdag presentert som ny hovedtrener for den sveitsiske hockeyklubben EV Zug. De ble nummer to i grunnspillet forrige sesong, men røk ut i første runde av sluttspillet.

  – Jeg håper vi kan skape gode minner sammen, sier Tangnes.

  Dan Tangnes
  Foto: EV ZUG
 • Glassverket trekker elitelaget

  Håndballklubben Glassverket har spilt i eliteserien denne sesongen, men rykket ned og skulle i utgangspunktet spille i 1. divisjon neste sesong. Slik blir det likevel ikke, da forslaget om å trekke laget fikk flertall på tirsdagens årsmøte, skriver Drammens Tidende. Klubben ønsker å beholde lagene i andre- og fjerdedivsjon.

  Line Bjørnsen hos Glassverket
  Foto: Per Håkon Solberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid