Schlierenzauer suveren i Sapporo

Gregor Schlierenzauer vant lørdagens verdenscuprenn og sørget for østerriksk storeslem i Sapporo. Roar Ljøkelsøy ble beste norske på sjetteplass.

Gregor Schlierenzauer
Foto: ANDY CLARK / REUTERS

Schlierenzauer var suverent best i første omgang med et hopp på 133 meter, og sikret seieren med et hopp på 120,5 meter i andre omgang.

Han fikk selskap på pallen av landsmennene Thomas Morgenstern (123,5 meter) og Wolfgang Loitzl (119,5 meter).

Fra Schlierenzauer og ned til Morgenstern skilte det hele 36,4 poeng. Seieren var Schlierenzauers åttende denne sesongen, og hans 19. totalt i verdenscupen.

– Det første hoppet var et av de beste jeg noensinne har gjort. Det ga meg en klar ledelse. Hoppet i 2.-omgangen var også bra, så jeg er veldig glad, sa Schlierenzauer.

Ljøkelsøy beste norske

Roar Ljøkelsøy lå på femteplass etter første omgang, og falt bare en plass i andre omgang. «Ljøkens» svev var på 116 og 104 meter, han var drøyt 66 poeng vak Schlierenzauer.

Video: Årsbeste av Ljøkelsøy

– Roar viser helt klart framgang, og er på god vei mot formen. Forhåpentlig får han litt selvtillit etter hoppingen i Sapporo. VM-håpet er ikke ut for veteranen, men alt er opp til Roar. Han bør nok heve seg noen hakk til, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NTB.

Kim Rene Elverum Sorsell kom på 17. plass med et sistehopp på 100 meter. Det er hans beste plassering i verdenscupen så langt.

Vegard Sklett tok 24. plassen med 101,5 meter tok tok sine første verdenscuppoeng, mens Sigurd Pettersen endte to plasser bak etter å ha hoppet 90,5 meter i andre omgang.

Anders Jacobsen, Tom Hilde, Anders Bardal, Johan Remen Evensen og Bjørn Einar Romøren dropper rennene i Japan.

Siste nytt

 • Nordtveit-tap i Fulham-debuten

  Håvard Nordtveit debuterte for Fulham mot gamleklubben West Ham, men tapte til slutt 3-1. Ryan Babel gav Fulham leiinga, men Chicharito, Issa Diop og Michail Antonio snudde kampen.

  Nordtveit spela heile kampen, og fekk kneet på ballen som gav West Ham utlikning, men klarte ikkje å hindre scoring.

  I den andre kampen fredag scora Gerard Deloufeu tre og Troy Deeney to då Watford banka Cardiff 5-1.

  Håvard Nordtveit
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters
 • Semenya-høring avsluttet

  Idrettens voldgiftsrett (CAS) avsluttet fredag en ukelang høring i saken Caster Semenya har anlagt mot Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF). En avgjørelse vil bli fattet senest 26. mars. Spørsmålet til behandling er om kvinnelige utøvere som i likhet med Semenya har naturlig høyt testosteronnivå skal være nødt til å bruke hormonnedsettende medisin for å få lov til å konkurrere som kvinne i eliteidrett.

  Caster Semenya i CAS
  Foto: Laurent Gillieron / AP
 • Arboine klar for Sarpsborg 08

  Pablo Arboine er klar for Sarpsborg 08, melder klubben på sine hjemmesider. Den 20 år gamle midtstopperen, som også kan spille som back, debuterte nylig for Costa Ricas landslag. Han ankom Sarpsborgs treningsleir i spanske Marbella fredag.

  Pablo Arboine
  Foto: Ezequiel Becerra / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal