NRK Meny
Normal

Schlierenzauer vant igjen etter maratonomgang

Gregor Schlierenzauer vant også det andre skiflygingsrennet i Harrachov søndag. Andreas Stjernen ble beste norske på femteplass.

Gregor Schlierenzauer tok sin 48. enkeltseier i verdenscupen i skiflygingsrennet i Harrachov. Andreas Stjernen ble beste norske på femteplass.

Gregor Schlierenzauer lot seg ikke skremme av vinden i Tsjekkia. Han vant to skiflygingsrenn søndag.

Østerrikeren tok dermed sin 48. enkeltseier i verdenscupen. Tidligere i dag ble Schlierenzauer historisk da han passerte legenden Matti Nykänens rekord på 46. verdenscupseiere.

Schlierenzauer leder verdenscupen suverent. Renn to i Harrachov søndag ble preget av vind og gjentatte utsettelser. Det tok nesten to timer å få avviklet en omgang.

Stjernen imponerte igjen

Schlierenzauer hoppet 197,5 meter. Det ga 191,8 poeng. Jan Matura fra Tsjekkia fulgte på annenplass med 187,2 poeng etter et svev på 194,5 meter.

Tredjeplassen gikk til slovenske Jurij Tepes med 186,1 poeng. Andreas Stjernen ble beste nordmann med femteplass etter 190 meter og 176,2 poeng.

Stjernen har virkelig blitt en stjerne i hoppsirkuset i løpet av de siste to helgene. Forrige helg gjorde han sitt beste resultat i verdenscupen noensinne med fjerdeplass på hjemmebane i Vikersund.

Søndag hoppet han seg altså til to topp-plasseringer: fjerde- og femteplass.

(Artikkel fortsetter under bildet...)

SKIING/ Stjernen of Norway is airborne during the Ski Flying World Cup competition in Harrachov

Andreas Stjernen fortsetter å imponere i skiflygingsbakken. Denne helgen har han endt på fjerde- og femteplass.

Foto: PETR JOSEK / Reuters

De andre norske langt bak

Anders Fannemel hoppet 173 meter og fikk 154,3 poeng. Det holdt til 12.-plass – samme plassering som i formiddagsrennet.

Rune Velta og Fredrik Bjerkeengen sikret verdenscuppoeng med henholdsvis 28.- og 30.-plass. Kim Rene Elverum Sorsell og Ole Marius Ingvaldsen skuffet med 47.- og 48.-plass.

Hverken Anders Jacobsen, Anders Bardal eller Tom Hilde deltok i Tsjekkia.

Siste nytt

 • Sverige klar for semifinale

  Sverige slo Danmark 26-23, og er klar for semifinale i håndball-VM. Det er svenskenes sjette strake seier i mesterskapet.

  Sverige møter Frankrike eller Montenegro i semifinalen førstkommende fredag.

  ha
  Foto: Hendrik Schmidt / AFP
 • Veiby signerte for Skoda

  Ole Christian Veiby (21) kan starte planleggingen for neste rallysesong. 21-åringen fra Kongsvinger har nemlig signert ny fabrikkontrakt med Skoda Motorsport.

  – Det er litt vanskelig å sette ord på hvor stort dette er, sier Veiby i en pressemelding.

  Ole Christian Veiby med ny Skoda kontrakt
  Foto: Even Management/Skoda Motorsport.
 • Kvinnelige hockeyspillere utestengt

  Seks kvinnelige hockeyspillere fra Russland er utestengt av Den internasjonale komité, IOC, for å ha brutt dopingregelverket under Sotsji-OL. Spillerne diskvalifiseres fra OL i 2014 og utenges også fra OL på livstid.

  I alt er det åpnet 46 saker som følge av den såkalte Oswald-kommisjonens funn. 33 av dem er nå ferdigbehandlet, og det har ført til at i alt 31 utøvere er diskvalifisert fra 2014-OL i Sotsji.

Sendeplan

Kl. Program Kanal