NRK Meny
Normal

Schlecks B-prøve er positiv

Frank Schlecks B-prøve er positiv. Det bekreftet Schleck selv i dag.

CYCLING-FRA-TDF2012-PROLOGUE-SCHLECK

Frank Schlecks B-prøve viste seg å være positiv.

Foto: JOEL SAGET / Afp

– Jeg vet at jeg ikke har gjort noe illegalt, sier syklisten, ifølge RTL. Schleck gikk tidlig ut og sa at han noen må ha forgiftet ham, hvis B-prøven skulle vise seg å være positiv, og nå er den klar.

Toppsyklisten avla positiv dopingprøve 14. juli, og ble suspendert og sendt hjem fra Tour de France med øyeblikkelig virkning.

Vil renvaske seg

32-åringen har hele tiden hevdet sin uskyld, og han forandrer ikke mening nå heller.

– Jeg var til stede under analysen av B-prøven. Nå vil jeg vil fortsette å jobbe for å finne ut av hvordan det forbudte stoffet var i stand til å gå inn i kroppen min, sier Schleck til RTL.

Og syklisten er klar til å gå meget grundig til verks.

– Nå får vi analysere minutt for minutt. Alt jeg spiste og drakk, dagene før kontrollen 14. juli, fastslår toppsyklisten.

Suspensjon venter

Kurt Asle Arvesen

Kurt Asle Arvesen kjenner Frank Schleck godt og er skuffet over at B-prøven var positiv.

Foto: ALAIN JOCARD / Afp

Det er fortsatt uvisst hvor lenge Schleck vil bli utestengt fra sykkelsporten, men han får sannsynligvis ikke fortsette å være en del av RadioShack-laget med umiddelbar virkning.

– Normalt blir man suspendert fra laget rett etter en positiv B-prøve, sier den tidligere proffsyklisten Kurt Asle Arvesen til NRK.no

Vil han miste tidligere ritt- og etappeseiere?

Det er ikke tilbakevirkende kraft når man blir tatt. Man kan kun miste triumfer fra den datoen man tester positivt, og Frank har ikke vunnet noe siden 14. juli, sier Arvesen.

Kan være dødelig

Samtidig som B-prøven ble kjent, kom også to spesialister med en forklaring på det vanndrivende stoffet Xipamide som Schleck har blitt tatt for. Og derfor mener syklisten at det er absurd at han ville ha brukt stoffet frivillig.

– Ekspertene hevder at dette produktet, tatt i ekstreme forhold, som for eksempel for en syklist er farlig. Det kan til og med være dødelig. Derfor er jeg nødt til å finne ut av hvordan jeg har fått i meg dette stoffet, forteller Schleck.

Formidle resultatene

Alt hva Luxembourg-syklisten klarer å finne ut av, er han villig til å gjøre tilgjengelig.

– I den grad analysen videre vil ta noen dager, vil jeg formidle mine resultater slik at de blir tilgjengelige, hevder Schleck.

Og selve kampen for å renvaske kan bli en langvarig prosess for syklisten fra Luxembourg.

– Han kan gå videre med saken sin til CAS (idrettens Voldgiftsrett), det kan hende. Men uansett er navnet hans nå blitt skadelidende, mener Arvesen.

Siste nytt

 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold
 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Odd - Lillestrøm