Hopp til innhold

Schleck før Pyreneene: - Jeg må innrømme at jeg er nervøs

Sammenlagtleder Andy Schleck er nervøs før touren går inn i Pyreneene, men føler seg i kjempeslag.

andy schleck

Andy Schleck sier han er i toppform, men vet at Alberto Contador bare er 31 sekunder bak ham i sammendraget.

Foto: JOEL SAGET / Afp

Søndag formiddag entrer Alberto Contador, Andy Schleck og de andre rytterne i Tour de France-feltet Pyreneene. Etappene i fjellkjeden mellom Frankrike og Spania er tradisjonelt sett de hardeste i touren, og 2010-løypa er intet unntak.

- Vet jeg er i toppform

Rytterne skal gjennom fire harde etapper i Pyreneene. Sammenlagtleder Andy Schleck fra Luxembourg tror tre av dem kommer til å bli avgjørende i sammenlagtkampen (alle Pyrenee-etappene bortsett fra etappe 16), og på lørdag fortalte han til Cyclingnews at han er nervøs før fjellene begynner.

- Jeg må innrømme at jeg er nervøs før morgendagen, for det er den første etappen i Pyreneene, selv om jeg vet at jeg er i toppform, sier Schleck.

Likevel er han sikker på gode resultater.

- Jeg vet at jeg kommer til å være i front, for det er målet mitt, sier Schleck.

To innlagte sprinter

Lørdagens etappe er den 14. i årets ritt, og er på 184,5 kilometer. Etappen er flat før rytterne møter Port de Pailhères, som ligger omtrent 30 kilometer fra mål. Thor Hushovd og de andre sprinterne - eller en utbrrytergruppe - kan kjempe om poeng på innlagte sprinter etter 51,5 og 102 kilometer.

Den avgjørende uka

Mot slutten av etappen skal rytterne opp to fjell rett etter hverandre. Rytterne rekker knapt å sykle ned fra det første fjellet, før de igjen skal klatre, denne gangen til mål. Mål ligger 1.372 meter over havet.

- Det kan bli vanskelig, spesielt fordi det er en lang nedoverbakke etter det store fjellet, før det igjen er en bakke på fem eller seks kilometer. Touren går inn i den siste uka, og det er den viktigste, sier Schelck.

Sammenlagtlederen vil ikke nødvendigvis være tilfreds med å kun beholde den gule trøya, og snakker om å ta flere sekunder.

- Planen min er å beholde trøya, og kanskje ta mer tid på ham. Men han vil også ha trøya, selvfølgelig, så det blir et bra ritt, sier Schleck.

Video Hushovd reaksjon

Se Thor Hushovds reaksjon etter lørdagens etappe.

Siste nytt

  • Martin Ødegaard tilbake på trening før storkampen mot Bayern München

    Arsenal-kaptein Martin Ødegaard var sammen med resten av laget som forbereder seg til kvartfinalen i Champions League mot Bayern München.

    Det opplyser Sky Sports.

    Ødegaard tuslet av banen etter 77 minutter mot Aston Villa i helgen.

    – Han hadde et problem med beinet, det er årsaken (til at han ble tatt av), sa Arsenal-sjef Arteta, ifølge BBC.

    Onsdag kveld møtes Bayern München og Arsenal. Det første oppgjøret endte 2-2 i London. (NTB)

    Ødegaard
    Foto: Reuters
  • Start-oppdatering etter Torkildsens hodesmell: – Kraftig hjernerystelse

    Starts sisteskanse Jasper Silva Torkildsen (20) pådro seg en «kraftig hjernerystelse» under bortekampen mot Mjøndalen mandag. Han er tilbake i Kristiansand nå.

    Det skriver 1.-divisjonsklubben Start på sine nettsider.

    Etter kampen ble han fraktet til Drammen sykehus hvor han ble holdt over natten for observasjon.

    «Jasper har det etter forholdene bra. Tirsdag formiddag ble han skrevet ut av sykehuset i Drammen og dro hjem til Kristiansand, hvor han vil bli videre fulgt opp av klubbens medisinske personell», skriver Start. (NTB)

    Start keeper
    Foto: NTB
  • «Kniklas» ute i lengre periode: Ikke aktuell før tidligst til høsten

    Niklas Jensen Wassberg, «Kniklas», blir borte fra fotballbanen i en lengre periode. Det skriver Brann på sine nettsider.

    – Niklas har fått en kneskade som vi fremdeles utreder og gjør vurderinger av hvilke behandlingstiltak vi skal utføre. Men det er uansett ikke aktuelt for han å være på banen igjen før tidligst til høsten, sier Brann-lege Arne Instebø.

    Det var under søndagens kamp mot Viking at 19-åringen pådro seg en kneskade.

    – Det er utrolig kjipt og veldig tungt å få denne skaden nå, men nå skal vi sammen med det medisinske apparatet finne ut hva som blir veien videre, sier Jensen Wassberg.

    Niklas Jensen Wassberg
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal