NRK Meny
Normal

Schleck før Pyreneene: - Jeg må innrømme at jeg er nervøs

Sammenlagtleder Andy Schleck er nervøs før touren går inn i Pyreneene, men føler seg i kjempeslag.

andy schleck

Andy Schleck sier han er i toppform, men vet at Alberto Contador bare er 31 sekunder bak ham i sammendraget.

Foto: JOEL SAGET / Afp

Søndag formiddag entrer Alberto Contador, Andy Schleck og de andre rytterne i Tour de France-feltet Pyreneene. Etappene i fjellkjeden mellom Frankrike og Spania er tradisjonelt sett de hardeste i touren, og 2010-løypa er intet unntak.

- Vet jeg er i toppform

Rytterne skal gjennom fire harde etapper i Pyreneene. Sammenlagtleder Andy Schleck fra Luxembourg tror tre av dem kommer til å bli avgjørende i sammenlagtkampen (alle Pyrenee-etappene bortsett fra etappe 16), og på lørdag fortalte han til Cyclingnews at han er nervøs før fjellene begynner.

- Jeg må innrømme at jeg er nervøs før morgendagen, for det er den første etappen i Pyreneene, selv om jeg vet at jeg er i toppform, sier Schleck.

Likevel er han sikker på gode resultater.

- Jeg vet at jeg kommer til å være i front, for det er målet mitt, sier Schleck.

To innlagte sprinter

Lørdagens etappe er den 14. i årets ritt, og er på 184,5 kilometer. Etappen er flat før rytterne møter Port de Pailhères, som ligger omtrent 30 kilometer fra mål. Thor Hushovd og de andre sprinterne - eller en utbrrytergruppe - kan kjempe om poeng på innlagte sprinter etter 51,5 og 102 kilometer.

Den avgjørende uka

Mot slutten av etappen skal rytterne opp to fjell rett etter hverandre. Rytterne rekker knapt å sykle ned fra det første fjellet, før de igjen skal klatre, denne gangen til mål. Mål ligger 1.372 meter over havet.

- Det kan bli vanskelig, spesielt fordi det er en lang nedoverbakke etter det store fjellet, før det igjen er en bakke på fem eller seks kilometer. Touren går inn i den siste uka, og det er den viktigste, sier Schelck.

Sammenlagtlederen vil ikke nødvendigvis være tilfreds med å kun beholde den gule trøya, og snakker om å ta flere sekunder.

- Planen min er å beholde trøya, og kanskje ta mer tid på ham. Men han vil også ha trøya, selvfølgelig, så det blir et bra ritt, sier Schleck.

Video Hushovd reaksjon

Se Thor Hushovds reaksjon etter lørdagens etappe.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel