NRK Meny
Normal

Schleck ristet ikke av seg Contador

Andy Schleck ristet av seg alle, bortsett fra mannen han helst ville bli kvitt.

Andy Schleck og Alberto Contador

Andy Schleck hadde Alberto Contador på bakhjulet hele veien opp Col du Tourmalet.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

På vei opp monsterfjellet Col du Tourmalet skulle årets Tour de France avgjøres på den 17. etappen.

Som forventet gikk Andy Schleck til fullt angrep 10 kilometer før mål i håp om rykke fra Contador. Det klarte luxembourgeren ikke, men alle de andre favorittene ble kjørt av.

De siste kilometerne ble for Schleck en desperat kamp for å riste av seg Contador. Spanjolen hang imidlertid på bakhjulet hele veien, og så aldri ut til å slippe.

- Prøvde alt jeg kunne

- Jeg prøvde å gjøre alt hva jeg kunne for å bli kvitt ham, men jeg må tenke på det positive. Jeg vant etappen og prøvde å bli kvitt ham, men det var ikke mulig, sa etappevinneren til TV 2.

På oppløpet saknet Contador av og lot Schleck vinne. De fikk likevel samme tid og stillingen i sammendraget er uforandret. Dermed leder spanjolen fortsatt med åtte sekunder.

- La meg gjøre en ting helt klart. Jeg er ikke skuffet. Jeg er veldig fornøyd med å vinne i disse omgivelsene. Det ser jo ut som vi er på månen, sier Schleck til NRK.

Alberto Contador og Andy Schleck

Alberto Contador og Andy Schleck var gode venner i det de passerte mållinjen.

Foto: Laurent Rebours / Ap

- Den som har gul trøye etter Col du Tourmalet, vinner Touren, sa Schleck før den 17. etappen, vel vitende om at han måtte parkere spanske Contador opp fjellet.

Det klarte han ikke og da er etter all sannsynlighet Tour de France avgjort. På lørdag er det tempoetappe er der burde Schleck hatt minst ett minutt om sjansene for sammenlagtseier skulle være realistisk.

Bjarne Riis, sjef for Saxo Bank-laget, innser nok også at Contador bærer den gule trøya i Paris, men han var likevel imponert over Schleck.

- Jeg kan ikke tillate meg å være skuffet over en mann som har gitt alt. Det var flott kjørt av Andy. Laget kjørte ham flott fram og han forsøkte de temposkiftene han kunne, men Alberto var bare for sterk, sier Riis.

Contador har vunnet Tour de France to ganger tidligere (vant også i 2007). I år har han fått rivalen Schleck litt på nakken, men de to viste seg som gode venner og gratulerte hverandre etter den krevende etappen torsdag.

Boasson i brudd

Allerede etter noen få kilometer på torsdagens etappe klarte syv ryttere å rive seg løs fra hovedfeltet der de store sammenlagtfavorittene lå.

Blant disse var Tour de France-debutant Edvald Boasson Hagen.

- Det er litt tilfeldig at jeg havnet i brudd. Jeg skulle egentlig sørge for at de andre skulle i brudd, men plutselig satt jeg der, sier han til NRK.

Video - Det var en grei men hard dag på sykkelen

Bruddet holdt hele veien til bunnen av Col du Tourmalet, men da tok det også brått slutt.

- Jeg skjønte med en gang at den siste bakken var for tøff, så da tok jeg det med ro resten av etappen, sier Boasson.

Boasson Hagen rakk imidlertid å være først over begge de innlagte spurtene på dagens etappe. Dermed tok han med seg 12 poeng i kampen om det grønne trøya.

Siste nytt

 • Barcelona har luke

  Barcelona cruiset inn til 4-0-seier hjemme mot Deportivo La Coruña søndag. Luis Suárez og Paulinho ble begge tomålsscorere for den spanske La Liga-lederen. De leder med seks poeng på Atletico Madrid.

  Luis Suárez
  Foto: Stanley Chou / Getty Images
 • Fossum i ellevill Bundesliga-kamp

  Iver Fossum startet sin første kamp siden 21. oktober, og spilte samtlige minutter for Hannover i 4-4-festen mot Leverkusen i Bundesliga. Julian Korb sikret poengdeling sju minutter før slutt.

  Foto: Peter Steffen / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal