Schleck ristet ikke av seg Contador

Andy Schleck ristet av seg alle, bortsett fra mannen han helst ville bli kvitt.

Andy Schleck og Alberto Contador

Andy Schleck hadde Alberto Contador på bakhjulet hele veien opp Col du Tourmalet.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

På vei opp monsterfjellet Col du Tourmalet skulle årets Tour de France avgjøres på den 17. etappen.

Som forventet gikk Andy Schleck til fullt angrep 10 kilometer før mål i håp om rykke fra Contador. Det klarte luxembourgeren ikke, men alle de andre favorittene ble kjørt av.

De siste kilometerne ble for Schleck en desperat kamp for å riste av seg Contador. Spanjolen hang imidlertid på bakhjulet hele veien, og så aldri ut til å slippe.

- Prøvde alt jeg kunne

- Jeg prøvde å gjøre alt hva jeg kunne for å bli kvitt ham, men jeg må tenke på det positive. Jeg vant etappen og prøvde å bli kvitt ham, men det var ikke mulig, sa etappevinneren til TV 2.

På oppløpet saknet Contador av og lot Schleck vinne. De fikk likevel samme tid og stillingen i sammendraget er uforandret. Dermed leder spanjolen fortsatt med åtte sekunder.

- La meg gjøre en ting helt klart. Jeg er ikke skuffet. Jeg er veldig fornøyd med å vinne i disse omgivelsene. Det ser jo ut som vi er på månen, sier Schleck til NRK.

Alberto Contador og Andy Schleck

Alberto Contador og Andy Schleck var gode venner i det de passerte mållinjen.

Foto: Laurent Rebours / Ap

- Den som har gul trøye etter Col du Tourmalet, vinner Touren, sa Schleck før den 17. etappen, vel vitende om at han måtte parkere spanske Contador opp fjellet.

Det klarte han ikke og da er etter all sannsynlighet Tour de France avgjort. På lørdag er det tempoetappe er der burde Schleck hatt minst ett minutt om sjansene for sammenlagtseier skulle være realistisk.

Bjarne Riis, sjef for Saxo Bank-laget, innser nok også at Contador bærer den gule trøya i Paris, men han var likevel imponert over Schleck.

- Jeg kan ikke tillate meg å være skuffet over en mann som har gitt alt. Det var flott kjørt av Andy. Laget kjørte ham flott fram og han forsøkte de temposkiftene han kunne, men Alberto var bare for sterk, sier Riis.

Contador har vunnet Tour de France to ganger tidligere (vant også i 2007). I år har han fått rivalen Schleck litt på nakken, men de to viste seg som gode venner og gratulerte hverandre etter den krevende etappen torsdag.

Boasson i brudd

Allerede etter noen få kilometer på torsdagens etappe klarte syv ryttere å rive seg løs fra hovedfeltet der de store sammenlagtfavorittene lå.

Blant disse var Tour de France-debutant Edvald Boasson Hagen.

- Det er litt tilfeldig at jeg havnet i brudd. Jeg skulle egentlig sørge for at de andre skulle i brudd, men plutselig satt jeg der, sier han til NRK.

Video - Det var en grei men hard dag på sykkelen

Bruddet holdt hele veien til bunnen av Col du Tourmalet, men da tok det også brått slutt.

- Jeg skjønte med en gang at den siste bakken var for tøff, så da tok jeg det med ro resten av etappen, sier Boasson.

Boasson Hagen rakk imidlertid å være først over begge de innlagte spurtene på dagens etappe. Dermed tok han med seg 12 poeng i kampen om det grønne trøya.

Siste nytt

 • Ackermann etappevinner i Vueltaen

  Sam Bennett syklet først over mål på den 9. etappen av Vuelta a España, men mistet seieren etter at TV-bildene viste at han dyttet Emils Liepins.i feltet tidligere på etappen. Dermed gikk seieren til Pascal Ackermann fra Tyskland.

  Ackermann
  Foto: Ander Gillenea / AFP
 • Aron Dønnum forlenget med Vålerenga

  Aron Dønnum har forlenget kontrakten med eliteserieklubben Vålerenga til 2024. – Jeg vil at Vålerenga skal sitte igjen med noe om jeg blir solgt, sier han.

  I begynnelsen av september gikk en overgang til italienske Lecce i vasken. 22 år gamle Dønnums opprinnelige kontrakt med Oslo-klubben varte ut 2021. Nå er den forlenget til juli 2024.

  – Det er en veldig viktig signering for oss, og det at han skriver under på en så lang kontrakt viser Arons kjærlighet til Vålerenga, sier Dag-Eilev Fagermo til Vålerengas nettsted.

  Aron Dønnum
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Dyre koronatester skaper problemer

  USA er blant nasjonene som ikke har råd til å delta i alle verdenscuphelgene i langrenn på grunn av kostnaden for koronatesting, skriver Aftonbladet.

  Ifølge avisen må flere nasjonale skiforbund regne nøye på hvilke konkurranser de har råd til å delta i den kommende vinteren.

  For utøvere må testes én gang før avreise og én gang etter ankomst. Med en prislapp på rundt 1500 kroner per test, blir det store beløp.

  – Det er en stor uro vi har. Sparepengene våre kommer bare til å rekke til halve vinteren. Vi må virkelig håpe på enklere og billigere tester framover, sier USAs landslagssjef Chris Grover til Aftonbladet.

  VQnRSSvCa_I
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal