Startnummer en leder

Marlies Schild kjørte ned til beste tid fra startnummer en i 1. omgang av kvinnenes slalåmrenn i alpin-VM i Garmisch-Partenkirchen.

Video Marlies Schild leder etter 1. omgang

Storfavoritten Schild hadde de beste forholdene og leverte en omgang uten de store feilene. Den østerrikske jenta leder med 21 hundredeler foran finske Tanja Poutiainen, mens Kathrin Zettel er 61 hundredeler bak på en tredjeplass.

- Det er et stor press på meg, men jeg skal gjør mitt beste for å gjøre det mange forventer av meg også i 2. omgang, sa Marlies Schild til NRK etter 1. omgang.

- Det var ganske bløtt i bakken og det er lett å gjøre feil, sa hun videre.

Schild står med 26 verdenscupseirer, men har ikke noe gull fra noe VM så hun føler nok på presset om å prestere i et mesterskap.

Svenske Maria Pietelä-Holmner ligger på fjerdeplass.

Den tyske hjemmefavoritten Maria Riesch holder 5.-plassen, men er hele 0,80 sekunder bak lederen.

Det er Ingen norske deltagere i slalåmkonkurransen i VM.

2. omgang starter kl. 13.25.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Carlsen nærmer seg rekord

  Magnus Carlsen nedkjempet indiske Surya Shektar Ganguly og tok en viktig seier i sjakkturneringen på Isle of Man mandag. 28-åringen innledet turneringen på Isle of Man med seier mot ukrainske Jurij Kuzubov. Deretter fulgte remiser mot Aleksej Sarana, Rustam Kasimdzjanov og Vladislav Kovalev.

  Mandagens kamp mot Ganguly var Carlsens 95. på rad i langsjakk uten tap. Dermed nærmer han seg å tangere Ding Lirens internasjonalt anerkjente rekord på 100 strake partier uten tap. Kineseren greide den milepælen mellom august 2017 og november 2018.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Skade stopper Zuccarello

  Mats Zuccarello er ikke aktuell for spill i Minnesota Wilds tre kommende bortekamper som følge av en skade.

  NHL-klubben opplyser selv på sin Twitter-konto at lagets norske profil ble igjen hjemme da spillertroppen satte kursen for Ottawa mandag. Der venter kamp mot Senators natt til tirsdag norsk tid.

  Borteturen til Canada inneholder også kamper mot Toronto Maple Leafs tirsdag og Montreal Canadiens torsdag. Heller ikke i de kampene blir Zuccarello å se, fremgår det av meldingen fra Wild-ledelsen.

  Zuccarello opplyses å ha pådratt seg en skade «i underkroppen».

  Mats Zuccarello
  Foto: Andy Clayton-king / AP
 • Neymar ute i fire uker

  Den brasilianske fotballstjernen Neymar må belage seg på et fire uker langt skadeavbrekk. Det anslår Paris Saint-Germain mandag.

  Neymar hinket av banen etter kun 12 minutters spill av Brasils privatlandskamp mot Nigeria i Singapore søndag.

  Neymar
  Foto: Franck Fife / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal