NRK Meny
Normal

Scheie: – En kamp de «må» vinne

Etter to tøffe kamper mener Arne Scheie at det nå er på tide å forvente at Cardiff og Ole Gunnar Solskjær tar poeng i Premier League.

Ole Gunnar Solskjær

Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær har trua på at laget hans kan ta poeng mot Norwich på hjemmebane lørdag.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Arne Scheie

NRKS fotballekspert Arne Scheie tror de nye signeringene til Cardiff kan bli mye verdt i kampen om å forbli i Premier League.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

– Mot United og City var det ikke forventet at det skulle ta poeng, men mot Norwich på hjemmebane er det forventet at de tar tre poeng. Noe jeg tror de har gode muligheter til. Dette er en kamp de «må» vinne, med det mener jeg at de bør og skal vinne den, sier Scheie.

Sikker på poengsanking

Solskjær selv har stor tro på at de kan la Norwich reise poengløse hjem lørdag.

– Kampen er viktig for oss. Hvis vi vinner den vil vi nærme oss Norwich på tabellen, men de er et godt lag, så vi har en tøff oppgave foran oss, sa han på en pressekoneranse fredag.

Han er sikker på at laget hans tar poeng denne måneden i kampene mot Swansea på bortebane og Aston Villa og Hull på hjemmebane.

– Vi kom fra bortekampene mot Machester City og Machester United uten poeng, men med æren i behold på grunn av måten vi spilte og utviklet oss på. Derfor er jeg sikker på at vi kommer til å ta poeng framover.

– Mangler en toppscorer

Da det engelske overgangsvinduet stengte fredag kveld hadde Solskjær i alt hentet fem nye spillere til klubben:

Magnus Wolff Eikrem (Heerenveen), Mats Moller Dæhli (Molde), Jo Inge Berget (Molde), Fabio da Silva (Manchester United) og Wilfried Zaha (Manchester United, på lån).

Forsterkninger Scheie tror kan bli viktige når Cardiff nå skal forsøke kjempe seg oppover på tabellen.

– Slik jeg har sett det, mangler laget en toppscorer. Noe jeg tror de kan ha fått i Zaha og Fabio da Silva, de har i alle fall vist at de har vært det tidligere.

– Må helst ikke tape

Scheie mener det er uhyre viktig for Solkjær og hans menn at de tar poeng mot de andre lagene som befinner seg i det neder sjiktet av Premier League-tabellen.

– De må helst ikke tape mot de lagene de kjemper mot i kampen om å beholde plassen i divisjonen, og for å gjøre det, så må de ha tre lag bak seg på tabellen, sier Scheie.

Siste nytt

 • Norge møter Makedonia og Slovakia

  Norges landslagsherrer i fotball avslutter sesongen med bortekamper mot Makedonia og Slovakia.

  Landslagssjef Lars Lagerbäck sier i en pressemelding at han er veldig fornøyd med at de har fått på plass to treningskamper i november.

  Lars Lagerbäck
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Bratt Tour de France i 2018

  Neste års ritt, som starter på øya Noirmoutier på den franske vestkysten, inneholder ingen flat, individuell tempo.

  Mot slutten av Touren blir det særlig tøft med seks fjelletapper og fire andre kuperte etapper før selve avslutningen opp Champs-Élysées i Paris.

  France Cycling Tour de France
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Aru har signert for Kristoffs lag

  Den italienske sykkelstjernen Fabio Aru blir lagkamerat med Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen i UAE Emirates neste sesong. Italienerens overgang fra Astana ble tirsdag kunngjort på UAE-lagets nettsted.

  Fabio Aru i den gule trøya.
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal