NRK Meny
Normal

Riis-lagets sponsorat fortsatt uvisst

Det er ennå ikke klart om Saxo Bank og Tinkoff skal fortsette å sponse sykkel-laget som er ledet av Bjarne Riis. En avgjørelse var ventet i dag, men den kan la vente på seg.

Bjarne Riis

Forhandlingene om sponsoratene for Bjarne Riis' sykkellag er ennå ikke ferdige, og spekulasjonene om danskens framtid pågår

Foto: PASCAL ROSSIGNOL / Reuters

– Det forhandles på harde livet, men slikt tar tid. Forhandlingene er positive, men jeg tror ikke det blir noe gjennombrudd i dag , sier lageier Riis til den danske avisa Ekstrabladet.

Spekulasjonene har gått om lagets andre sponsor, den russiske Tinkoff-banken, skal kjøpe ut hele laget, noe som i så fall lett kan bli slutten på Bjarne Riis' sentrale plass i sykkelsporten.

– Det kommer ikke på tale at jeg selger, sa Riis til NRK for noen dager siden.

Ryktene gikk tidligere om at Tinkoff ville kjøpe ut Bjarne Riis, men det avviser bankeieren.

– Det er uaktuelt for oss å kjøpe ham ut også, sa bankeier Oleg Tinkov.

Men det har ikke stoppet spekulasjonene, og Tinkov sa torsdag til det russiske nettstedet sport.ru at det "kommer nyheter om lagets framtid" lørdag, altså i dag.

Sponsorkontraktene med begge bankene går ut i år.

Hva med Riis' framtid?

Spørsmålet om Riis' framtid i laget og sykkelsporten er aktuelisert etter at dansken tidligere denne uka ble grillet om hva han visste om flere syklisters kontakt med den dopingdømte legen Eufemiano Fuentes.

Tidligere toppsyklist Tyler Hamilton påsto etter Vuelta de Espana i fjor høst at Riis visste om alt dette . Riis har holdt seg unna pressen siden det, fram til Tour-starten sist helg.

Og for bare noen dager siden sa Michael Rasmussen at Riis kjente til omfattende doping i laget. Rasmsssen ble selv trukket fra Tour de France i 2007. Rasmussen ble ikke tatt for doping, men hadde brutt meldeplikten til dopingkontrollørene noen uker før rittet. Da syklet han for et annet lag, som han seinere ble kastet ut av. I januar i år innrømmet han lengre tids bruk av doping.

– Jeg vil ikke kommentere dette så lenge saken blir gransket i Danmark, sa Riis. Han viser til at de danske antidopingmyndighetene er i ferd med en undersøkelse av forholdene.

– Hvis de vil snakke med meg, så snakker jeg med dem, var alt Riis ville si.

Han inrømmet i 2007 at han selv dopet seg med EPO i sine aktive dager. Han vant Tour de France i 1996.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live