Avslutter søket etter savnet Cardiff-spiller

Politiet på Guernsey melder torsdag ettermiddag at de har avsluttet søket etter den savnede Cardiff-spilleren Emiliano Sala.

Emiliano Sala er savnet.

SAVNET: Cardiff-spiss Emiliano Sala.

Foto: Ho / AFP

Torsdag melder det lokale politiet på kanaløya Guernsey, at det aktive søket etter den savnede spilleren, og piloten David Ibbotson, er avsluttet. De to var i et småfly på vei til Cardiff som ble borte fra flyradaren mandag kveld.

– Vi har tatt den vanskelige avgjørelsen om å avslutte søket. Sjansen for at de savnede har overlevd, er på dette tidspunktet er ekstremt liten, melder politiet i Guernsey i en pressemelding.

Politiet sier at søket har pågått i over 24 timer sammenhengende, med over 80 timer flytid fordelt på tre fly og fem helikoptre. To livbåter og diverse forbipasserende båter har også deltatt i søket.

De to involvertes pårørende er informert om avgjørelsen.

Sendte lydklipp

Den savnede Cardiff-spilleren, Emiliano Sala, sendte en talemelding til venner og familie like før flyet forsvant.

Lydklippet, som ble sendt via meldingsappen WhatsApp, ble gjengitt i argentinske medier tirsdag kveld, skriver NTB.

– Jeg er på et fly som ser ut som det kommer til å faller fra hverandre, og jeg er på vei til Cardiff, sier Sala i lydklippet.

– Hvis dere om en og en halv time ikke hører noe nytt fra meg, jeg vet ikke om de kommer til å sende folk for å lete etter meg, for de kommer ikke til å finne meg, vet dere. Far, jeg er så redd, sier 28-åringen videre.

Salas far, Horacio Sala, har bekreftet overfor den argentinske avisen Clarin at lydmeldingen stammer fra sønnen.

– Lite trolig at noen har overlevd

Flyet forsvant fra flyradaren 20 kilometer nord for kanaløya Guernsey, som ligger like utenfor Frankrikes nordkyst, mandag kveld rundt klokken 20:30. Den argentinske spilleren var på vei fra Frankrike til Cardiff.

Det ble raskt satt i gang en omfattende leteaksjon, men foreløpig er letemannskapene uten spor. Leteaksjonen vil fortsette ved soloppgang onsdag.

Faren til Sala.

Faren til den savnede fotballspilleren Emiliano Sala, Horacio Sala, og samboeren Liliana Ponce utenfor hjemme sitt i Progreso i Argentina.

Foto: Mauricio Garin / AP

Det var to passasjerer om bord i småflyet, som var av typen Piper PA-46 Malibu.

Franske luftfartsmyndigheter opplyser at piloten i flyet ba lufttrafikkontrollen på naboøya Jersey om å redusere flygehøyden. Kort etter mistet man radiokontakt med flyet.

– Jeg anser det som lite trolig at noen har overlevd, og det tror jeg også kystvakten tenker. Vi vet rett og slett ikke hvordan flyet forsvant. Det var ingen radiokommunikasjon, sier John Fitzgerald i Channel Islands Airsearch til AP.

Tidenes dyreste Cardiff-kjøp

Den argentinske spilleren signerte for Premier League-klubben Cardiff sist uke. Sala ble klubbens dyreste spiller gjennom tidene, etter å ha blitt kjøpt fra Nantes for 17 millioner euro.

Cardiff bekreftet signeringen lørdag. Sala signerte under på en kontrakt som strekker seg frem til sommeren 2022.

Supporter med blomster og fotballblad med Sala på forsiden.

En Nantes-tilhenger med blomster og et fotballblad med bilde av Emiliano Sala.

Foto: David Vincent / AP

– Vi mottok nyheten om det savnede flyet med sjokk. Vi ventet Emilianos ankomst til Cardiff i går, og i dag skulle han ha sin første dag med laget. Vi er alle sterkt preget av situasjonen, og vi besluttet tidlig i dag å avlyse treningen. Vi fortsetter å be om positive nyheter, sier klubbdirektør Ken Choo i en uttalelse på fotballklubbens hjemmeside.

Før kampen mellom Monaco og Metz i den franske cupen tirsdag kveld, ble det avholdt ett minutts stillhet for Sala.

Siste nytt

 • Australsk delstat vil søke om OL

  Den australske delstaten Queensland avgjorde mandag at den vil søke om å bli tildelt de olympiske sommerlekene for 2032. Delstatsregjeringen signerte planen om å søke mandag. Nå må statsminister Annastacia Palaszczuk avvente om Queensland får den føderale regjeringens støtte til planene.

  – Først av alt dreier dette seg om stolthet for vår delstat og vil plassere oss tydelig på kartet. Men det er også de fordelene dette vil kunne gi til de kommende generasjonene, sa Palaszczuk i en uttalelse gjengitt av den nasjonale kringkasteren ABC News.

  Tidligere i år lovet Australias statsminister Tony Morrison sin støtte dersom delstaten skulle søke. (NTB)

  The London 2012 Olympic Games
  Foto: Kimmo Mäntylä / NTB scanpix
 • Johaug og Warholm fikk pris

  Langrennsdronningen Therese Johaug og friidrettsstjernen Karsten Warholm ble kåret til årets idrettsutøvere på NISO-gallaen.

  I år som i fjor var det dermed friidrett og langrenn som stakk av med de gjeveste prisene, skriver VG. I fjor ble Marit Bjørgen og Jakob Ingebrigtsen kåret til årets utøvere av medlemmene i Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO).

  Stjerneskuddet Erling Braut Haaland (19), som har slått igjennom på Fotball-Europas største scene i høst, fikk med seg to priser på søndagens galla. Han ble kåret til årets profil og årets unge fotballspiller. (NTB)

  Tommel opp fra Karsten Warholm
  Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal