Avslutter søket etter savnet Cardiff-spiller

Politiet på Guernsey melder torsdag ettermiddag at de har avsluttet søket etter den savnede Cardiff-spilleren Emiliano Sala.

Emiliano Sala er savnet.

SAVNET: Cardiff-spiss Emiliano Sala.

Foto: Ho / AFP

Torsdag melder det lokale politiet på kanaløya Guernsey, at det aktive søket etter den savnede spilleren, og piloten David Ibbotson, er avsluttet. De to var i et småfly på vei til Cardiff som ble borte fra flyradaren mandag kveld.

– Vi har tatt den vanskelige avgjørelsen om å avslutte søket. Sjansen for at de savnede har overlevd, er på dette tidspunktet er ekstremt liten, melder politiet i Guernsey i en pressemelding.

Politiet sier at søket har pågått i over 24 timer sammenhengende, med over 80 timer flytid fordelt på tre fly og fem helikoptre. To livbåter og diverse forbipasserende båter har også deltatt i søket.

De to involvertes pårørende er informert om avgjørelsen.

Sendte lydklipp

Den savnede Cardiff-spilleren, Emiliano Sala, sendte en talemelding til venner og familie like før flyet forsvant.

Lydklippet, som ble sendt via meldingsappen WhatsApp, ble gjengitt i argentinske medier tirsdag kveld, skriver NTB.

– Jeg er på et fly som ser ut som det kommer til å faller fra hverandre, og jeg er på vei til Cardiff, sier Sala i lydklippet.

– Hvis dere om en og en halv time ikke hører noe nytt fra meg, jeg vet ikke om de kommer til å sende folk for å lete etter meg, for de kommer ikke til å finne meg, vet dere. Far, jeg er så redd, sier 28-åringen videre.

Salas far, Horacio Sala, har bekreftet overfor den argentinske avisen Clarin at lydmeldingen stammer fra sønnen.

– Lite trolig at noen har overlevd

Flyet forsvant fra flyradaren 20 kilometer nord for kanaløya Guernsey, som ligger like utenfor Frankrikes nordkyst, mandag kveld rundt klokken 20:30. Den argentinske spilleren var på vei fra Frankrike til Cardiff.

Det ble raskt satt i gang en omfattende leteaksjon, men foreløpig er letemannskapene uten spor. Leteaksjonen vil fortsette ved soloppgang onsdag.

Faren til Sala.

Faren til den savnede fotballspilleren Emiliano Sala, Horacio Sala, og samboeren Liliana Ponce utenfor hjemme sitt i Progreso i Argentina.

Foto: Mauricio Garin / AP

Det var to passasjerer om bord i småflyet, som var av typen Piper PA-46 Malibu.

Franske luftfartsmyndigheter opplyser at piloten i flyet ba lufttrafikkontrollen på naboøya Jersey om å redusere flygehøyden. Kort etter mistet man radiokontakt med flyet.

– Jeg anser det som lite trolig at noen har overlevd, og det tror jeg også kystvakten tenker. Vi vet rett og slett ikke hvordan flyet forsvant. Det var ingen radiokommunikasjon, sier John Fitzgerald i Channel Islands Airsearch til AP.

Tidenes dyreste Cardiff-kjøp

Den argentinske spilleren signerte for Premier League-klubben Cardiff sist uke. Sala ble klubbens dyreste spiller gjennom tidene, etter å ha blitt kjøpt fra Nantes for 17 millioner euro.

Cardiff bekreftet signeringen lørdag. Sala signerte under på en kontrakt som strekker seg frem til sommeren 2022.

Supporter med blomster og fotballblad med Sala på forsiden.

En Nantes-tilhenger med blomster og et fotballblad med bilde av Emiliano Sala.

Foto: David Vincent / AP

– Vi mottok nyheten om det savnede flyet med sjokk. Vi ventet Emilianos ankomst til Cardiff i går, og i dag skulle han ha sin første dag med laget. Vi er alle sterkt preget av situasjonen, og vi besluttet tidlig i dag å avlyse treningen. Vi fortsetter å be om positive nyheter, sier klubbdirektør Ken Choo i en uttalelse på fotballklubbens hjemmeside.

Før kampen mellom Monaco og Metz i den franske cupen tirsdag kveld, ble det avholdt ett minutts stillhet for Sala.

Siste nytt

 • Kippernes også ute av VM

  Silje Knutsen Kippernes tapte 4-1 for tyrkiske Zeynep Yetgil i første kamp i bryte-VM.

  Ettersom Yetgil tapte sin neste kamp, er Kippernes slått ut.

  Søndag og i går blei også Norges fire mannlege brytarar slått i dei første VM-rundane.

  Silje Kippernes
  Foto: Norges Bryteforbund
 • På landslaget til Sør-Sudan

  Tidligere Strømsgodset-spiller Tokmac Nguen er tatt ut på landslaget til Sør-Sudan. Nordmannen ble i januar solgt til den ungarske storklubben Ferencvaros. Der har 25-åringen gjort sine saker bra og er nå belønnet med en plass i troppen til Sør-Sudan.

  Tokmac Nguen
  Foto: Bjørn Olav Nordahl / NRK
 • – Liverpool ikke best i Europa

  Jürgen Klopp sier at Liverpool ikke er Europas beste lag bare fordi klubben har vunnet mesterligaen.

  – Forrige sesong var vi veldig gode, men jeg er ikke så sikker på at vi var det beste laget i Europa. Men vi var veldig gode i de rette øyeblikkene, og det er derfor vi vant mesterligaen, sier han, og legger til - antagelig spøkefullt:

  – Vi kan ikke være det beste laget i Europa fordi Manchester City er det beste laget i verden. Det er på den samme planeten, har jeg hørt, sier han, ifølge BBC.

  Liverpool møter Napoli i mesterligaen i kveld.

  Champions League Semi Final Second Leg - Liverpool v FC Barcelona
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal