Avslutter søket etter savnet Cardiff-spiller

Politiet på Guernsey melder torsdag ettermiddag at de har avsluttet søket etter den savnede Cardiff-spilleren Emiliano Sala.

Emiliano Sala er savnet.

SAVNET: Cardiff-spiss Emiliano Sala.

Foto: Ho / AFP

Torsdag melder det lokale politiet på kanaløya Guernsey, at det aktive søket etter den savnede spilleren, og piloten David Ibbotson, er avsluttet. De to var i et småfly på vei til Cardiff som ble borte fra flyradaren mandag kveld.

– Vi har tatt den vanskelige avgjørelsen om å avslutte søket. Sjansen for at de savnede har overlevd, er på dette tidspunktet er ekstremt liten, melder politiet i Guernsey i en pressemelding.

Politiet sier at søket har pågått i over 24 timer sammenhengende, med over 80 timer flytid fordelt på tre fly og fem helikoptre. To livbåter og diverse forbipasserende båter har også deltatt i søket.

De to involvertes pårørende er informert om avgjørelsen.

Sendte lydklipp

Den savnede Cardiff-spilleren, Emiliano Sala, sendte en talemelding til venner og familie like før flyet forsvant.

Lydklippet, som ble sendt via meldingsappen WhatsApp, ble gjengitt i argentinske medier tirsdag kveld, skriver NTB.

– Jeg er på et fly som ser ut som det kommer til å faller fra hverandre, og jeg er på vei til Cardiff, sier Sala i lydklippet.

– Hvis dere om en og en halv time ikke hører noe nytt fra meg, jeg vet ikke om de kommer til å sende folk for å lete etter meg, for de kommer ikke til å finne meg, vet dere. Far, jeg er så redd, sier 28-åringen videre.

Salas far, Horacio Sala, har bekreftet overfor den argentinske avisen Clarin at lydmeldingen stammer fra sønnen.

– Lite trolig at noen har overlevd

Flyet forsvant fra flyradaren 20 kilometer nord for kanaløya Guernsey, som ligger like utenfor Frankrikes nordkyst, mandag kveld rundt klokken 20:30. Den argentinske spilleren var på vei fra Frankrike til Cardiff.

Det ble raskt satt i gang en omfattende leteaksjon, men foreløpig er letemannskapene uten spor. Leteaksjonen vil fortsette ved soloppgang onsdag.

Faren til Sala.

Faren til den savnede fotballspilleren Emiliano Sala, Horacio Sala, og samboeren Liliana Ponce utenfor hjemme sitt i Progreso i Argentina.

Foto: Mauricio Garin / AP

Det var to passasjerer om bord i småflyet, som var av typen Piper PA-46 Malibu.

Franske luftfartsmyndigheter opplyser at piloten i flyet ba lufttrafikkontrollen på naboøya Jersey om å redusere flygehøyden. Kort etter mistet man radiokontakt med flyet.

– Jeg anser det som lite trolig at noen har overlevd, og det tror jeg også kystvakten tenker. Vi vet rett og slett ikke hvordan flyet forsvant. Det var ingen radiokommunikasjon, sier John Fitzgerald i Channel Islands Airsearch til AP.

Tidenes dyreste Cardiff-kjøp

Den argentinske spilleren signerte for Premier League-klubben Cardiff sist uke. Sala ble klubbens dyreste spiller gjennom tidene, etter å ha blitt kjøpt fra Nantes for 17 millioner euro.

Cardiff bekreftet signeringen lørdag. Sala signerte under på en kontrakt som strekker seg frem til sommeren 2022.

Supporter med blomster og fotballblad med Sala på forsiden.

En Nantes-tilhenger med blomster og et fotballblad med bilde av Emiliano Sala.

Foto: David Vincent / AP

– Vi mottok nyheten om det savnede flyet med sjokk. Vi ventet Emilianos ankomst til Cardiff i går, og i dag skulle han ha sin første dag med laget. Vi er alle sterkt preget av situasjonen, og vi besluttet tidlig i dag å avlyse treningen. Vi fortsetter å be om positive nyheter, sier klubbdirektør Ken Choo i en uttalelse på fotballklubbens hjemmeside.

Før kampen mellom Monaco og Metz i den franske cupen tirsdag kveld, ble det avholdt ett minutts stillhet for Sala.

Siste nytt

 • Pirlo blir ny Juventus-trener

  Tidligere Juventus-spiller, Andrea Pirlo, tar over som trener for den italienske storklubben. Det bekrefter klubben på sin egen nettside.

  Bekreftelsen kommer samme dag som beskjeden om at den tidligere treneren Maurizio Sarri fikk sparken. Til tross for gull i hjemlig liga i sin første sesong fikk Sarri sparken da «den gamle dame» røyk ut av mesterligaen for franske Lyon på fredag.

  Andrea Pirlo
  Foto: Dylan Martinez / Reuters
 • Dønnum sikret poeng mot Bodø/Glimt

  Da Bodø/Glimt tok turen til Oslo for å møte Vålerenga forventet nok de fleste at den suverene serielederen skulle ta med seg tre poeng. Slik ble det ikke.

  Vålerenga scoret i kampens første minutt, og selv om gjestene spilte seg til ledelse etter pause, klarte de ikke å holde ledelsen gjennom kampen. Et kvarter før slutt fant Aron Dønnum nettmaskene til 2-2. som ble sluttresultatet.

  Hjemmelaget klatret opp til tredjeplass, og Moldes luke til Glimt er nå på bare fire poeng.

  Aron Dønnum
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Jansen hjalp lagkamerat til seier

  Lørdag syklet flere nordmenn det historiske rittet Milano - San Remo, hvor Amund Grøndahl Jansen hjalp sin lagkamerat Wout Van Aert til seier.

  Belgieren vant rittet knepent foran Julian Alaphilippe. Jansen endte på 45. plass og ble beste nordmann.

  Amund Grøndahl Jansen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal