NRK Meny
Normal

Savner flere kantmål: – Til det kjedsommelige

HELSINGBORG (NRK): Det meste flyter fint for Norge så langt i EM, men både spillere og trenere etterlyser flere scoringer fra sidene. Selv om de begynner å bli lei temaet.

EM håndball kvinner i Sverige. Helsingborg Arena. Danmark-Norge

SAVNER FLERE MÅL: Camilla Herrem i aksjon i seieren over Danmark i Helsingborg Arena søndag kveld.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Blant lagene som har spilt minimum fire EM-kamper, er det kun Tyskland og Russland som står med færre kantscoringer enn Norge - laget mange har som den store favoritten.

Og selv om uttellingen med 21 mål på 33 forsøk er helt i EM-toppen, etterlyser de norske kantspillerne både flere baller å jobbe med og nettkjenninger.

– Angrepet har sving mer enn tidligere. Når vi ikke finner flyten, blir det automatisk til at spillet går mer innover og vi blir stående der på siden, sier Camilla Herrem til NRK.

Fire av seks

Hun står med fire scoringer på seks forsøk fra kant, ifølge EM-statistikken. De samme tallene gjelder for Sanna Solberg. Amanda Kurtovic har truffet på halvparten av sine 12 skudd og Malin Aune har uttellingsprosent på 50 på sine to avslutninger fra siden.

– Jeg savner litt mer fart. Da vil vi også få flere enkle mål. Men så lenge de klarer å score fra andre steder i banen, springer jeg gjerne bare opp og ned jeg, sier Herrem og ler.

– Det pleier å være litt sånn i starten på mesterskap, så jeg håper det blir bedre, sier Amanda Kurtovic.

EM håndball kvinner i Sverige. Helsingborg Arena.

VINGENE: Camilla Herrem og Amanda Kurtovic håper på mer jubel mot Ungarn. Her feirer de scoring mot Kroatia tidligere i mesterskapet.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg føler dette har vært bra tidligere, spesielt på venstresiden, men det stokker seg litt for tiden selv om vi prøver så godt vi kan, svarer Nora Mørk på spørsmålet og kantspillet.

Kjedsommelige kantprat

Hva så med landslagssjefen? Jo, han ser et klart forbedringspotensial hos Norge, særlig angrepsmessig, og ønsker flere utspill til kant. Så langt har kun 21 av Norges 167 mål kommet fra sidene.

– Hvorfor er det slik?

– Det er fordi ballen ikke blir spilt ut til kant, svarer Thorir Hergeirsson med et forsiktig smil.

– Hvorfor blir ikke ballen spilt ut til kant?

– Det må du spørre de spillerne som spiller ved siden av kantene om.

– Er mer bredde i spillet noe det snakkes om og jobbes med?

– Ja, til det kjedsommelige.

NRK-ekspert Øystein Havang mener Camilla Herrem er i toppform for øyeblikket, og etterlyser at kantene spilles gode.

– Det handler om mer dybde i spillet og litt mer tålmodighet. Vi har matchvinnere på kantene, og Herrem kan score fra nesten død vinkel. Det, i tillegg til kontringer, kan avgjøre en kamp, sier Havang.

Siste nytt

 • Casper Ruud klar for French Open

  Casper Ruud vant den avgjørende kvalifiseringskamp mot franske Alexendre Müller. Med 2-0 i sett kunne Ruud slippe jubelen løs for avansement til første runde i French Open.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters
 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag