NRK Meny
Normal

Savner flere kantmål: – Til det kjedsommelige

HELSINGBORG (NRK): Det meste flyter fint for Norge så langt i EM, men både spillere og trenere etterlyser flere scoringer fra sidene. Selv om de begynner å bli lei temaet.

EM håndball kvinner i Sverige. Helsingborg Arena. Danmark-Norge

SAVNER FLERE MÅL: Camilla Herrem i aksjon i seieren over Danmark i Helsingborg Arena søndag kveld.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Blant lagene som har spilt minimum fire EM-kamper, er det kun Tyskland og Russland som står med færre kantscoringer enn Norge - laget mange har som den store favoritten.

Og selv om uttellingen med 21 mål på 33 forsøk er helt i EM-toppen, etterlyser de norske kantspillerne både flere baller å jobbe med og nettkjenninger.

– Angrepet har sving mer enn tidligere. Når vi ikke finner flyten, blir det automatisk til at spillet går mer innover og vi blir stående der på siden, sier Camilla Herrem til NRK.

Fire av seks

Hun står med fire scoringer på seks forsøk fra kant, ifølge EM-statistikken. De samme tallene gjelder for Sanna Solberg. Amanda Kurtovic har truffet på halvparten av sine 12 skudd og Malin Aune har uttellingsprosent på 50 på sine to avslutninger fra siden.

– Jeg savner litt mer fart. Da vil vi også få flere enkle mål. Men så lenge de klarer å score fra andre steder i banen, springer jeg gjerne bare opp og ned jeg, sier Herrem og ler.

– Det pleier å være litt sånn i starten på mesterskap, så jeg håper det blir bedre, sier Amanda Kurtovic.

EM håndball kvinner i Sverige. Helsingborg Arena.

VINGENE: Camilla Herrem og Amanda Kurtovic håper på mer jubel mot Ungarn. Her feirer de scoring mot Kroatia tidligere i mesterskapet.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg føler dette har vært bra tidligere, spesielt på venstresiden, men det stokker seg litt for tiden selv om vi prøver så godt vi kan, svarer Nora Mørk på spørsmålet og kantspillet.

Kjedsommelige kantprat

Hva så med landslagssjefen? Jo, han ser et klart forbedringspotensial hos Norge, særlig angrepsmessig, og ønsker flere utspill til kant. Så langt har kun 21 av Norges 167 mål kommet fra sidene.

– Hvorfor er det slik?

– Det er fordi ballen ikke blir spilt ut til kant, svarer Thorir Hergeirsson med et forsiktig smil.

– Hvorfor blir ikke ballen spilt ut til kant?

– Det må du spørre de spillerne som spiller ved siden av kantene om.

– Er mer bredde i spillet noe det snakkes om og jobbes med?

– Ja, til det kjedsommelige.

NRK-ekspert Øystein Havang mener Camilla Herrem er i toppform for øyeblikket, og etterlyser at kantene spilles gode.

– Det handler om mer dybde i spillet og litt mer tålmodighet. Vi har matchvinnere på kantene, og Herrem kan score fra nesten død vinkel. Det, i tillegg til kontringer, kan avgjøre en kamp, sier Havang.

Siste nytt

 • Norendal brøt IOCs sponsorregler

  Silje Norendal (24) har en privat sponsoravtale med Under Armour og reklamerte synlig for utstyrsleverandøren under forrige ukes slopestylefinale, skriver TV2. Det er brudd på regelverket til IOC. Men det får ingen konsekvenser for snowboardstjernen.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Snowboard kvinner.
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Skuffet Falk sendes hjem

  Den svenske langrennsløperen Hanna Falk får ikke gå flere distanser i OL. 28-åringen var langt nede etter å ha blitt vraket til stafetten lørdag. Anna Haag ble valgt foran løpere som Ida Ingemarsdotter og Falk på førsteetappen.

  VINTER-OS 2018 SKIDOR LÄNGD FRISTIL
  Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / NTB scanpix
 • Hockeylag får ikke lov å håndhilse

  USAs hockeylag har fått beskjed om å «fist-bumpe» med hverandre i stedet for håndhilse, for å unngå spredning av noroviruset, som er svært smittsomt. Så langt er det bekreftet 283 tilfeller smittet av viruset, som nå oppholder seg i karantene.

  Pyeongchang Olympics US Zapolski
  Foto: Peter Kneffel / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Skøyter 500 m menn
OL i Pyeongchang: Hopp, lagkonkurranse menn
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang