NRK Meny
Normal

Savner Brann hjemmegarderoben sin?

«Ut i vår hage»-gjengen kan ha forklaringen på hvorfor Brann alltid taper på bortebane.

Svaret på branns bortemareritt?

FLIRER: Brann-kaptein Markus Jonsson ler av «Ut i vår hage»-gjengen sin harselas med hvorfor fotballspillere presterer dårligere på bortebane.

Foto: Montasje / NRK

Etter ni serierunder er det tydelig at Brann ikke føler seg helt komfortable på bortebane. Med gårsdagens bortetap mot Strømsgodset er rødtrøyenes bortekompleks komplett:

 • Brann har tapt alle fire kampene på bortebane så langt i år. Samtidig har alle hjemmekampene endt med seier.
 • Tapet er det tiende strake på bortebane på rad.
 • Brann har ikke vunnet på fremmed gress siden Stabæk 6. august.

Men det er ikke bare Brann som sliter på fremmed gress. Så langt har hjemmelagene tatt dobbelt så mange poeng som bortelagene i eliteserien.

Uvante omgivelser

Kanskje kan Brann-spillerne finne forklaring – og litt humoristisk trøst – i «Ut i vår hage»-gjengen sin episode fra 2008.

Harald Eia, Bård Tufte Johansen og Atle Antonsen parodierer over den vanskelige bortekampen. Treneren til Kongsvinger, som passende nok er på bortetur til Brann og Bergen, mener det er tull at man skal prestere dårligere på bortebane.

Kan denne Ut i vår hage-sketsjen forklare Branns dårlige bortestatistikk?

SE VIDEO: Ut i vår hage: Den vanskelige bortekampen.

– Hvorfor skal vi yte dårligere bare fordi omgivelsene er annerledes? Det er ikke noe spesielt med bortebane! Det er ei grønn matte. Det er to mål. Det er elleve mot elleve, og det er en ball som skal i kassa, maner Kongsvinger-treneren.

Men peptalken hjelper lite. Med en bortegarderobe som er alt annet enn det KIL-gutta er vant til, blir savnet til hjemmestadion for stort.

Ut i vår hage

UT I VÅR HAGE: Atle Antonsen som Kongsvinger-trener prøver å få stemningen opp før bortekamp - i Bergen.

Foto: NRK

– Akkurat slik det er på bortekamp

Vi tok klippet med til Brann stadion, dagen etter 0-2-tapet i Drammen. I gangene på hjemmestadion traff vi kaptein Markus Jonsson. Svensken har vært skadet i deler av vårsesongen, men kjenner godt til «bortspöket», som han kaller det.

Brann-kaptein Markus Jonsson blir konfrontert med «Ut i vår hage»-gjengen sin harselas med bortespøkelset.

SE VIDEO: Brann-kaptein Markus Jonsson blir konfrontert med «Ut i vår hage»-gjengen sin harselas med «bortespøkelset».

– Det er akkurat slik det ser ut når vi er på bortekamp, flirer Jonsson når han får se klippet.

Markus Jonsson på hjemmebane

HJEMMEGARDEROBEN: Brann-kaptein Markus Jonsson kommer ut av garderoben bergenserne kjenner best.

Foto: Sindre Øye Helgheim / NRK

– Nei, det er ikke helt slik vi har det. Men det ligger noe i det. Når vi er på hjemmebane har vi den gode følelsen av at selv om vi ikke spiller godt, så vinner vi på et eller annet vis. Det er det vi må jobbe med på bortebane også.

Så hellig er hjemmegarderoben til Brann, at vi ikke fikk slippe inn da vi var på Brann stadion i dag. Rune Skarsfjord vil ha garderoben som en frisone for spillerne.

Snakkis i Brann-garderoben

Kenneth Mikkelsen og Truls Jenssen

FLIRER: Kenneth Mikkelsen (tv) og Truls Jenssen får se klippet fra Ut i vår hage. - Det er som å se Rune Skarsfjord i spillerbussen, spøker de.

Foto: NRK

I gangene møter vi også assistenttrenerne Kenneth Mikkelsen og Truls Jenssen. De forteller at klippet allerede er en snakkis i Brann-leiren.

– Ja, vi har fått det med oss. Vi så klippet i går, forteller de.

– Jeg kjenner meg igjen i en del av flosklene rundt. Men vi tenker ikke slik når vi drar bort, forsikrer Jenssen.

– Vi sender ikke rundt noe bilde av hjemmegarderoben når vi er ute. Det jobbes hver gang inn mot kampene, vi går for tre poeng hver eneste gang. Vi har mislyktes så langt, men prøver på ny neste gang.

Branns hjemmegarderobe

HJEMME BEST? NRK fikk ikke slippe inn i Branns hjemmegarderobe i dag.

Foto: Sindre Øye Helgheim / NRK

– Vi har en veldig fin garderobe

Neste gang er i kjente trakter for tromsøværingen Jenssen: Neste bortekamp er Tromsø i neste uke.

– Den kan jeg ut og inn, så det er ikke noe problem. Det er ingen som skal være redd for å dra dit i hvert fall, sier han.

Kapteinen sier de ikke blir dårligere fotballspillere på bortebane, men at de har en jobb å gjøre med å omstille seg mentalt.

– Vi har en veldig fin garderobe, så vi savner det alltid litt. Men det skal ikke være noe vi sitter og tenker på, sier Jonsson.

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal