Satte verdensrekord og tok VM-gull

Marte Kjenner løftet 192 kilo i knebøy og satte verdensrekord under VM i styrkeløft i Halmstad fredag. Kjenner løfter i 69-kilosklassen, og med verdensrekord ble det også gull i knebøy. Den tidligere verdensrekorden var på 188 kilo.

– Det er kjempestort, jeg regnet ikke med dette. Jeg er VM-debutant og det beste jeg har fra før er sjette- eller sjuendeplass i EM, sier Kjenner til NRK.

Totalt endte hun på 524,5 kilo i benkpress, knebøy og markløft, noe som holdt til sølv. Chandler Babb fra Jomfruøyene tok gullet med 530 kilo, 5,5 kilo foran Kjenner.

– Formen var ikke helt på plass, det er litt surt. Hadde jeg vært i god form i alt, kunne det blitt gull, sier Kjenner til NRK.

Hun reiser hjem fra Halmstad med gull i knebøy, sølv i benkpress og sølv sammenlagt i VM.

Marte Kjenner
Foto: NRK

Sportsnyheter

Kjempedrama etter stafettnedtur: Fossesholm måtte støttes ut av målområdet

LILLEHAMMER (NRK): Russiske Veronika Stepanova knuste Norge og Sverige i spurten i den siste stafetten før OL. For Norges ankerkvinne Helene Marie Fossesholm ble det drama også etter rennet.

Siste nytt

 • Lægreid står over

  Sturla Holm Lægreid går ikke jaktstarten i Östersund. Det bekrefter landslagssjef Per Arne Botnan overfor NRK. Lægreid har vært småsyk siden sprinten torsdag, og stod også over lørdagens stafett. Det er meldt ned mot 16 minusgrader og noe vind i Östersund søndag.

  Nordmannen hadde et godt utgangspunkt etter sprinten hvor han ble nummer 6, og skulle startet 41 sekunder bak svenske Sebastian Samuelsson om han hadde stilt.

  Sturla Holm Lægreid
  Foto: Anders Wiklund/TT / NTB
 • Ingen Iversen og Tønseth i Davos

  Etter å ha røket ut i sprintprologen fredag, blitt nummer 23 på 15 kilometer fristil lørdag og gått andreetappe for Norge på søndagens stafett, tar Emil Iversen seg nå en konkurransepause.

  Han kunne i pressesonen i Lillehammer fortelle NRK at han ikke er en del av Norges tropp til verdenscupen i Davos neste helg.

  Trønderen kommer i stedet til å reise hjem til Meråker for å trene den neste perioden. Iversen kunne ikke fortelle hva som blir hans neste konkurranse.

  Heller ikke Didrik Tønseth blir en del av Norges tropp til Davos. Det bekrefter han selv til NRK søndag. Tønseth ble nummer seks på 15 kilometeren på Lillehammer lørdag, men er altså ikke funnet god nok og har reist hjem til Trondheim. Han forbereder seg nå til Skandinavisk cup på Beitostølen neste helg.

  sXZ09011T1I
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Hovland på skuddhold

  Viktor Hovland gikk tredje runde av den pågående Hero World Challenge-turneringen fem slag under par, noe som gjør at han ligger på en delt tredjeplass før det hele skal avgjøres søndag.

  Nordmannen er bare slaget bak Brooks Koepka som ligger som nummer to, men Collin Morikawa har skaffet seg en kjempeluke i tet. Morikawa storspilte lørdag og gikk åtte slag under par. Dermed har han en ledelse på hele fem slag ned til Koepka. Hovland er altså seks slag bak lederen.

  Viktor Hovland, Bahamas
  Foto: Mike Ehrmann / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal