NRK Meny
Normal

Sastre tror fortsatt på seier

Carlos Sastre, Cervelo Test Team, viste enorm styrke på kongeetappen i giroen i går. Fortsatt tror han det er mulig å vinne sammenlagt.

Carlos Sastre
Foto: DOUG PENSINGER / AFP

Jeg skal ikke si det er umulig, men jeg tror lite på det. Til det virker både Mentsjov og di Luca for gode i øyeblikket.

Sastre har to muligheter igjen til å hente inn forspranget på 2.19 til Mentsjov
og 1.40 til di Luca. Den 17. etappen i morgen er første mulighet. En kort etappe på bare 83 km opp til Blockhaus. Men den byr på en 17 km lang avslutning opp til målstreken på 1631 moh.

Neste mulighet er på fredag. Da handler det om avslutning opp vulkanfjellet Vesuv. Stigningen opp fjellet er 13 km lang. Flere partier har stigningsprosent godt over åtte.

Dette er Sastres muligheter. Jeg tror ikke han henter noe på Mentsjov på den
avsluttende tempoetappen i Roma. Men muligens noe på di Luca.

Jeg tror altså at Denis Mentsjov kontrollerer dette til siste målpassering. Han har vært i denne situasjonen to ganger tidligere da han vant Vuelta a Espana.

Han har rutinen, og han har formen inne til å svare på angrep når han må. Mentsjov kan bli den første russer som vinner Giro d`Italia etter Pavel Tonkov i 1996.

Lykkes Mentsjov, gjenstår bare seier i Tour de France. Men det blir vanskeligere i juli å vippe fjorårets giro-vinner, Alberto Contador, av pinnen.

Siste nytt

 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal