Sastre tror fortsatt på seier

Carlos Sastre, Cervelo Test Team, viste enorm styrke på kongeetappen i giroen i går. Fortsatt tror han det er mulig å vinne sammenlagt.

Carlos Sastre
Foto: DOUG PENSINGER / AFP

Jeg skal ikke si det er umulig, men jeg tror lite på det. Til det virker både Mentsjov og di Luca for gode i øyeblikket.

Sastre har to muligheter igjen til å hente inn forspranget på 2.19 til Mentsjov
og 1.40 til di Luca. Den 17. etappen i morgen er første mulighet. En kort etappe på bare 83 km opp til Blockhaus. Men den byr på en 17 km lang avslutning opp til målstreken på 1631 moh.

Neste mulighet er på fredag. Da handler det om avslutning opp vulkanfjellet Vesuv. Stigningen opp fjellet er 13 km lang. Flere partier har stigningsprosent godt over åtte.

Dette er Sastres muligheter. Jeg tror ikke han henter noe på Mentsjov på den
avsluttende tempoetappen i Roma. Men muligens noe på di Luca.

Jeg tror altså at Denis Mentsjov kontrollerer dette til siste målpassering. Han har vært i denne situasjonen to ganger tidligere da han vant Vuelta a Espana.

Han har rutinen, og han har formen inne til å svare på angrep når han må. Mentsjov kan bli den første russer som vinner Giro d`Italia etter Pavel Tonkov i 1996.

Lykkes Mentsjov, gjenstår bare seier i Tour de France. Men det blir vanskeligere i juli å vippe fjorårets giro-vinner, Alberto Contador, av pinnen.

Siste nytt

  • Her kjører Mowinckel ut

    Ragnhild Mowinckel mistet balansen og kjørte ut i sesongens første verdenscuprenn i utfor i Lake Louise. Alpinisten virket uskadet og reiste seg etter hvert for egen maskin. Maria Therese Tviberg (startnummer 42) imponerte med en foreløpig 13.-plass. Ilka Stuhec leder når drøyt 50 jenter har fullført rennet.

    Ragnhild Mowinckel falt i Lake Loise. Komm.: Ole Kristian Stoltenberg og Bjarne Solbakken.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup kombinert: Hopp
V-cup kombinert hopp
V-cup kombinert: hopp
V-cup langrenn: 10 km fri teknikk, menn
Ski Classics: La Sgambeda
V-cup langrenn 10 km fri teknikk menn
V-cup langrenn: 10 km fri teknikk, menn
Ski Classics: La Sgambeda
V-cup alpint: Utfor menn
V-cup alpint: utfor menn
Vinterstudio