NRK Meny
Normal

Sastre tror fortsatt på seier

Carlos Sastre, Cervelo Test Team, viste enorm styrke på kongeetappen i giroen i går. Fortsatt tror han det er mulig å vinne sammenlagt.

Carlos Sastre
Foto: DOUG PENSINGER / AFP

Jeg skal ikke si det er umulig, men jeg tror lite på det. Til det virker både Mentsjov og di Luca for gode i øyeblikket.

Sastre har to muligheter igjen til å hente inn forspranget på 2.19 til Mentsjov
og 1.40 til di Luca. Den 17. etappen i morgen er første mulighet. En kort etappe på bare 83 km opp til Blockhaus. Men den byr på en 17 km lang avslutning opp til målstreken på 1631 moh.

Neste mulighet er på fredag. Da handler det om avslutning opp vulkanfjellet Vesuv. Stigningen opp fjellet er 13 km lang. Flere partier har stigningsprosent godt over åtte.

Dette er Sastres muligheter. Jeg tror ikke han henter noe på Mentsjov på den
avsluttende tempoetappen i Roma. Men muligens noe på di Luca.

Jeg tror altså at Denis Mentsjov kontrollerer dette til siste målpassering. Han har vært i denne situasjonen to ganger tidligere da han vant Vuelta a Espana.

Han har rutinen, og han har formen inne til å svare på angrep når han må. Mentsjov kan bli den første russer som vinner Giro d`Italia etter Pavel Tonkov i 1996.

Lykkes Mentsjov, gjenstår bare seier i Tour de France. Men det blir vanskeligere i juli å vippe fjorårets giro-vinner, Alberto Contador, av pinnen.

Siste nytt

 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Huddersfield slo United: – Fortjent

  Manchester United tapte overraskende 2-1 mot nyopprykkede Huddersfield lørdag. Svenske Victor Lindelöf tabbet seg ut på det andre Huddersfield-målet. Manchester City leder nå ligaen fem poeng foran United.

  Victor Lindelöf
  Foto: Andrew Yates / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal