NRK Meny
Normal

Diatta om United-ryktene: – En drøm

Ifølge Eurosport var representanter fra Manchester United til stede for å se på Krépin Diatta i mandagens oppgjør mot Odd.

NM menn, 4. runde. Sarpsborg 08 - Odd

SPEIDES AV MANCHESTER UNITED: Krépin Diatta ble fulgt av representanter fra Manchester United i mandagens oppgjør.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Det er en drøm for mange unge spillere å spille i toppklubber i Europa, sier Krépin Diatta til NRK etter kampen.

18-åringen forteller at han ikke visste om storklubbens tilstedeværelse før etter kampen.

– Jeg visste ikke at United var her. Jeg hørte det her (i pressesonen red.anm.). Men nå er jeg i Sarpsborg. Det er viktig for meg å ha det gøy, og gi mitt beste for Sarpsborg.

Unggutten har kun spilt syv kamper fra start denne sesongen, men har lenge vært i søkelyset til større klubber. Sportsdirektør i Sarpsborg, Thomas Berntsen, tror ikke de kun har senegaleseren på lånt tid.

– Det er mange gode klubber som ser på våre spillere. I dag var det et par store klubber som er helt i toppsjiktet. De tipper jeg er her for å se på Krépin Diatta. Vi har sagt nei til store bud på han tidligere, og prisen har økt siden den gang.

Hvor mye skal dere ha for han?

– Ganske mye, sier Berntsen.

Tror ikke på gull

Sarpsborg har vært bunnsolide på hjemmebane denne sesongen, og mandagens kamp var intet unntak, da Odd ble slått 2–1.

Med dagens seier gjeninntok Sarpsborg igjen sølvplassen på tabellen, ni poeng bak serieleder Rosenborg. Og neste helg møtes de to topplagene til duell i Trondheim. Den kampen er Sarpsborg nødt til å vinne for å ha en mulighet til å innhente serielederen. Likevel har ikke trener Geir Bakke tro på gull.

Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg 08 - Odd

HOLDER LIV I GULLDRØMMEN: Ole Jørgen Halvorsen feirer etter å ha sendt Sarpsborg i ledelsen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Da må Rosenborg plumpe. Jeg føler at Rosenborg kontrollerer dette ganske greit. De gjør akkurat det de trenger å gjøre.

Akkurat det er dagens målscorer Ole Jørgen Halvorsen enig i.

– Nei, det er ikke fryktelig stor sjanse for gull. Rosenborg er for gode. Det blir en kamp om sølvet.

Hjemmelaget tok kontroll over kampen fra start, og etter en drøy halvtime fikk de uttelling. På klossete vis kolliderte Broberg med Heinz innenfor straffefeltet, og dommer Saggi pekte på straffemerket.

Matchvinneren fra onsdagens semifinale i cupen, Ole Jørgen Halvorsen, steg selvsikkert opp til ballen og ekspederte straffen i mål.

Slo tilbake

Ut fra pausen gikk det fra vondt til verre for Odd.

Amin Askar kom seg strålende rundt på høyrekanten, og sendte et innlegg inn i boksen. Der fikk Kristoffer Zachariassen stå helt alene, og stupheadet ballen kontant i mål.

Odd slo hardt tilbake knappe fire minutter etter at Sarpsborg doblet ledelsen.

Oliver Berg svingte inn et sterkt hjørnespark inn, og i boksen var den hjemvendte sønn Elba Rashani sterkest. Han satte hodet til, og sendte ballen i mål til redusering.

På tross av et press på slutten klarte aldri Odd å få det utlignende målet, og Sarpsborg red av stormen til tre poeng.

Siste nytt

 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold
 • Chile klar for fotball-VM

  Chile er klar for sitt første fotball-VM for kvinner etter at de slo Argentina 4-0 i siste runde av Copa America. Seieren betyr at Chile endte på andreplass i turneringen, som igjen betyr at de kan bestille billetter til VM i Frankrike i 2019. Brasil vant turneringen, og er dermed klar for både VM og Tokyo-OL i 2010.

  FBL-WOMEN-AMERICA CUP-ARG-CHI
  Foto: CLAUDIO REYES / AFP
 • Martinsens IceHogs med ny seier

  Andreas Martinsen ser ikke ut til å bli tilgjengelig for det norske landslaget med det første. Søndag vant hans AHL-lag Rockford IceHogs 5-2 hjemme mot Chicago Wolves, og dermed leder IceHogs 2-0 i best av fem kamper. Ishockey-VM starter 04. mai.

  martinsen for norge
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Pressekonferanse: Presentasjon av elitelagene i langrenn
NRK Sport Live
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08