Motstanderfans applauderte historisk Sarpsborg-bragd

RIJEKA/OSLO (NRK): Sarpsborg 08 møter Maccabi Tel Aviv i kamp om plass i Europaligaens gruppespill etter at de sjokkerte kroatiske Rijeka på bortebane.

Europaliga kvalifisering Rijeka - Sarpsborg 08

MATCHVINNER: Patrick Mortensen sendte Sarpsborg videre i Europaligaen. Kampens eneste scoring kom i det 83. minutt.

Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix

– Dette er en bragd. Jeg er stolt av innsatsen vi legger ned. Vi klarte å få gode fotballspillere til å ikke se så innmari gode ut, smiler Sarpsborg 08-trener Geir Bakke i samtale med NRK etter kampslutt i Kroatia.

Med 1–1 i første kamp i Sarpsborg var laget fra Østfold avhengig av å score mot Rijeka, og lenge så det ut til at hjemmelaget skulle ta seg videre med 0–0.

Men i det 83. minutt kranglet dansken Patrick Mortensen inn ballen etter en dødball. Presset fra Rijeka i sluttminuttene resulterte ikke i noen veldig store farligheter. Til slutt var Sarpsborg nærmere 2–0 enn det Rijeka var utligningen, og Sarpsborg er klare for playoff.

Når motstanderfansen klapper for våre spillere, og piper på sine egne da føler jeg at vi har gjort en brukbar bragd, sier hjelpetrener Tom Freddy Aune.

Ble applaudert av banen

Rijeka ble nummer to i den kroatiske eliteserien i sesongen 2017-18, bare slått av mer kjente Dinamo Zagreb.

– Det er fullt fortjent at vi vinner. Dette var gåsehud, rett og slett, sier Kristoffer Zachariassen etter at han og lagkameratene ble applaudert av banen i Kroatia.

Europaliga kvalifisering Rijeka - Sarpsborg 08

EUROPA-SUKSESS: Geir Bakke og Patrick Mortensen kan glede seg over at Sarpsborg 08 for tredje gang i sommer har tatt seg videre i Europa-ligaen.

Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix

Suksesstrener Geir Bakke gleder seg over det som er en historisk prestasjon for Sarpsborg 08.

– Det er historie for oss. Og jeg synes vi skal være stolte på norsk fotballs vegne også. Tre lag er videre til playoffen. La oss håpe et par av dem kommer seg videre til puljespillet. Det er viktig for norsk fotball, smiler Bakke.

Om Sarpsborg 08 skal ta seg til puljespillet må de slå ut laget som ble nummer to i den israelske toppdivisjonen, Maccabi Tel Aviv.

– Vi skal vinne den også. Vi skal til gruppespillet og vi skal skrive enda mer historie, sier en selvsikker Kristoffer Zachariassen.

– Vi jobber helt enormt

Patrick Mortensen ble den store helten da han satt inn kampens eneste scoring. Han vil derimot ta minst mulig av æren for at Sarpsborg har kommet lenger i Europaligaen enn de noen gang tidligere har gjort.

– Hele laget jobbet sinnssykt. De skaper ikke særlig store sjanser. Det er imponerende at alle jobber så sykt mye. Det er helt vilt å tenke på, sier matchvinneren.

Sarpsborg-triumfen gjør at samtlige norske lag tok seg videre fra denne runden av Europaligakvalifiseringen. Rosenborg hadde få problemer mot Cork, og vant hele 5–0 sammenlagt. Erling Braut Håland herjet for Molde da de slo Hibernian 3-0, som også ble resultatet sammenlagt over de to kampene.

Europaliga kvalifisering Rijeka - Sarpsborg 08

JUBEL: Sarpsborg 08-fansen hadde tatt turen til Kroatia for å støtte laget sitt. De fikk god uttelling.

Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix

Sportsnyheter

Rørt McGrath (21) på pallen under en måned etter skade: – Jeg klarte ikke slutte å gråte

Det har vært mye stang ut for Atle Lie McGrath den siste tiden. Så sent som på nyttårsaften brakk han tommelen og måtte operere – i verste fall stod OL i fare. Men i siste renn før lekene slo han kraftig tilbake.

Siste nytt

 • Martial leies ut til spansk klubb

  Manchester United har blitt enig med den spanske fotballklubben Sevilla om et utlån av den offensive spilleren Anthony Martial for resten av sesongen

  Det bekrefter klubben på sine nettsider.

  Innhoppet til franskmannen mot West Ham i Premier League i midten av januar blir de siste minuttene på fotballbanen for Martial i Manchester United-drakten, iallfall på en god stund.

  Det er ingen klausul i avtalen som kan gjøre Martial til permanent Sevilla-spiller, så franskmannen skal returnere til Manchester United etter sesongslutt.

  Martial har hatt en vanskelig sesong i United, etter at både Jadon Sancho og Cristiano Ronaldo kom inn i sommer, og i desember informerte han Manchester United-manager Ralf Rangnick om at han ønsket å forlate klubben. Nå er utlånet et faktum.

  Martials nåværende kontrakt med United løper fram til 2025 (2024 pluss opsjon på ett år).

  Premier League - Manchester United v Everton
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters
 • Hodgson tar over Watford

  Roy Hodgson blir ny manager for Watford. Det bekrefter klubben i en pressemelding.

  Hodgson ledet Crystal Palace fra 2017 til 2021, og ga seg i utgangspunktet som manager etter den perioden.

  Nå er imidlertid 74-åringen klar for ny jobb, og det blir hans 23. periode som hovedtrener i en klubb.

  Han tar over for en annen veteran, Claudio Ranieri. Watford har slitt i nedrykksstriden denne sesongen, og ligger foreløpig på sisteplass i Premier League.

  Pozzo-familien, som eier Watford, har tidligere jobbet med Hodgson under hans korte tid i Udinese for 20 år siden. Nå gjenforenes de i England.

  FILE PHOTO: Premier League - Crystal Palace v Arsenal
  Foto: XXSTRINGERXX xxxxx / Reuters
 • Mané sendte Senegal til kvartfinale

  Storfavoritt Senegal slet lenge mot lille Kapp Verde i afrikamesterskapets åttedelsfinale, men vant 2-0 etter at motstanderen fikk to mann utvist.

  Kapp Verde har vært en av mesterskapets mange overraskelser, og laget holdt nullen i over en time, men Liverpool-stjernen Sadio Mané satte inn ledermålet i det 63. minutt.

  Da var Kapp Verde redusert til ni mann etter at midtbaneankeret Patrick Andrade og keeper Vozinha var sendt av banen med rødt kort. Andrade ble utvist i det 27. minutt, Vozinha i det 57., begge etter VAR-inngripen.

  Vozinha ble utvist etter å ha skallet med Mané. Tydelig preget av hodesmellen spilte Senegal-kapteinen videre lene nok til å score ledermålet, men så måtte han ut.

  Kampen levde helt til overtiden, da Ahmadou Bamba Dieng satte inn 2-0. Det var Dieng som kom inn for Mané.

  Sadio Mane
  Foto: PIUS UTOMI EKPEI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal