Sarpsborg-spilleren om Kina-oppholdet: – Et sinnssykt luksusliv

For kort tid siden levde Erton Fejzullahu et heftig kjendisliv i Kina med luksusleiligheter og privatsjåfører. Nå nyter han det anonyme livet som Sarpsborg-spiller.

Erton Fejzullahu

KONTRAST: Erton Fejzullahu fikk erfare at det er mye penger i kinesisk fotball. På bildet til venstre poserer han foran en rask bil på ferie i Dubai. Nå kjører han en mindre glamorøs bil i Sarpsborg.

Foto: fejzullahu/Instagram / Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var en utrolig opplevelse å spille i Kina. Det var et sinnssykt luksusliv. Men av og til savnet man det vanlige livet, sier Erton Fejzullahu.

Svensk-kosovaren og Sarpsborg-spilleren sitter bak rattet i en Kia på vei fra Østfold til Oslo når NRK ringer. Onsdag gjør han og laget seg klare til å møte 3. divisjonsklubben Moss i cupens andre runde.

Angrepsspillerens nye hverdag står i stor kontrast til slik han hadde det bare for noen få måneder siden.

Erton

TRIVDES: Erton Fejzullahu spilte i Kina fra 2014 til 2017. Nå er han i Sarpsborg.

Foto: fejzullahu/Instagram

Da levde han som en stjerne i kinesisk fotball – med opphold både i storklubben Beijing Guoan og nivå to-klubben Dalian Transcendence.

– Jeg er blitt vant til å ha masse mennesker rundt meg, så da jeg først flyttet til Sarpsborg, følte jeg at det var litt for lite for meg. Nå bor jeg i Oslo og trives veldig godt, smiler Fejzullahu.

Luksushjem i Beijing

Svensken har en av de mest spesielle historiene i Eliteserien. Ifølge Expressen ble Fejzullahu tatt imot som en Hollywood-stjerne da han kom fra Djurgården til Beijing Guoan i 2014.

Kjendisstatusen ble ikke akkurat mindre i hovedstaden etter første kamp.

– Jeg ble byttet inn 25 minutter før slutt dagen etter jeg ble presentert. Jeg hadde én assist og to mål. Det var en helt syk start, sier Fejzullahu.

Kinesisk fotball har fått massiv omtale de siste årene på grunn av de enorme summene som brukes på å gjøre landet til en en fotballstormakt.

En kjapp titt på Instagram-profilen til Fejzullahu gir et bilde av hvordan mange av de utenlandske stjernene har mulighet til å leve i landet:

Raske biler og drømmeferier ble en del av hverdagen.

– Jeg hadde en privatsjåfør ettersom man ikke kan kjøre bil i Kina som utlending. Jeg bodde i en fin hotell-leilighet med en utrolig service. Prisen der lå på rett under 50.000 norske kroner i måneden, forteller han.

Erton Fejzullahu

STJERNE: Erton Fejzullahu (t.h) var stor stjerne Beijing Guoan i Kina før han ble offer for ligaens utenlandskvote. Da klubben hentet en brasiliansk spiss, måtte Fejzullahu forlate Beijing.

Foto: Toshifumi Kitamura / AFP

Trives i Sarpsborg

Etter ett og et halvt år i hovedstadsklubben gikk han til Dalian Transcendence. Han startet de sju første kampene, før han ble skadd og ble henvist til tribunen.

29-åringen kikket etter hvert hjemover mot Skandinavia – og valget falt på Sarpsborg.

Det er han tilfreds med. Etter en litt tung åpning står spissen med to kamper fra start i eliteserien og like mange scoringer.

– Jeg har gjort det bra når jeg har fått spille. Det har blitt mål både i cupen og Eliteserien. Nå må jeg bare jobbe for å få enda mer spilletid, sier Fejzullahu.

– Hvordan tror du denne eliteseriesesongen ender for Sarpsborg?

– Vi ønsker å kjempe i toppen. Vi trener utrolig hardt – og dette er trening som gir resultater i kampene. Fortsetter vi sånn her, kan det bli bra.

Sportsnyheter

VM på ski 2021 i Oberstdorf

VM er over for koronasmittet Granerud: – Jeg er veldig trist

Halvor Egner Granerud testet positivt for korona, melder hopplandslaget. Nå er VM over for verdenseneren.

Her vrir desperat Sundby seg i smerte – setter ti centimeter lange nåler i ryggen

OBERSTDORF (NRK): Martin Johnsrud Sundby har prøvd alt for å fikse problemene med ryggen. En av de meste desperate metodene slo helt feil ut.

Siste nytt

 • To nye smittetilfeller i Start

  To nye personer tilknyttet A-laget til Start har fått påvist koronaviruset, bekrefter daglig leder Christopher MacConnacher til Fædrelandsvennen.

  Laget og trenere har vært i karantene siden lørdag etter en person i støtteaparatet testet positivt.

  Sør Arena
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Utsatt stafettavklaring for Norge

  Offentliggjøringen av det norske VM-stafettlaget i langrenn for kvinner er skjøvet fram i tid fra 9.00 til 17.00 onsdag.

  Det ble kommunisert av skiforbundet tirsdag kveld.

  Therese Johaug har åpnet for å gå sist av de norske jentene torsdag. Det er uklart hvem som kommer med på laget over 4 x 5 kilometer. Mange tips hinter at dette blir oppstillingen: Helene Marie Fosseholm, Heidi Weng, Ragnhild Haga og Johaug.

  Haga meldte seg for alvor på i kampen om en plass på laget med 7.-plassen på tirsdagens 10 kilometer.

  Ragnhild Haga
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • City tok sin 21. strake seier

  Manchester City fortsetter stormløpet mot Premier League-gullet og kanskje tre andre titler. Med 4-1 over Wolverhampton tok laget sin 21. seier på rad.

  Wolverhampton truet med å bryte rekken, men Gabriel Jesus banket inn ledermålet (2-1) kun ti minutter før slutt.

  Riyad Mahrez økte etter at innbytter Owen Otasowie mistet ballen i eget felt, og Jesus satte punktum på overtid med et mål som først ble feilaktig vinket av for offside.

  Dermed er Pep Guardiolas lag en kamp nærmere rekorden til Bayern München, som med 23 seirer på rad har den lengste seiersrekken for klubber i de fem store ligaene.

  Samtidig tangerte laget klubbrekorden på 28 strake kamper uten tap i ulike turneringer, og Arsenals 22 år gamle rekord på 19 strake Premier League-kamper uten å ligge under. (NTB)

  Britain Soccer Premier League. Gabriel Jesus.
  Foto: Carl Recine / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal