Sarpsborg raknet etter drømmestarten – nå henger avansement i en tynn tråd

SARPSBORG/OSLO (NRK): Sarpsborg 08 sjokkerte gjestene fra Tyrkia, men i løpet av fire skjebnesvangre minutter kastet de vekk det gode utgangspunktet. Så satte tyrkerne inn nådestøtet.

Europa League: Sarpsborg 08-Besiktas

SKUFFET: Tobias Heintz var den store spilleren for Sarpsborg 08 i 1. omgang, men etter pause kollapset hjemmelaget.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

47 sekunder. Det var alt Sarpsborg 08 trengte for å sjokkere Besiktas på det våte kunstgresset i Østfold.

Rashad Muhammed rundet en Loris Karius på bærtur, og kunne bare spasere ballen i det åpne nettet. Fem minutter senere fikk Tobias Heintz (20) drømmetreff fra 35 meter, og jubelen stod i taket i Sarpsborg.

– Dette kan bli en festaften i regnværet på Sarpsborg stadion, sa NRKs radiokommentator Trond Johnsen.

Men festaftenen skulle fort snu til skuffelse.

Europa League: Sarpsborg 08-Besiktas

DRØMMESTART: Rashad Muhammed rundet Loris Karius, og kunne løpe inn 1–0 allerede etter 47 sekunder.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det ble tungt etter hvert

Det så svært lyst ut for Sarpsborg, spesielt fordi Genk ledet 2–0 mot Malmö i Sverige. Men i løpet av noen få minutter snudde alt. I Malmö hentet svenskene inn ledelsen, mens Besiktas tok over i Sarpsborg.

Først var det Jeremain Lens som prikket ballen i lengste kryss fra 20 meter. Så var Vagner Love plutselig alene bak Sarpsborg sin forsvarsfirer, og skled inn utligningen for gjestene.

– Vi gikk ut i hundre, og vi kan overraske hvem som helst. Vi ledet 2-0, og holdt på å få nummer tre og fire også, så det er surt at vi ikke holder ut. Men det er Besiktas vi møter da, et lag med klassespillere, sier Tobias Heintz.

– Vi burde jo satt 3-0, og da hadde moralen til Besiktas vært litt annerledes. Da hadde dette vært over, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke.

Europa League: Sarpsborg 08-Besiktas

FORTVILET: Her innser Patrick Mortensen at han ikke har sendt Sarpsborg tilbake i ledelsen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Kvarteret før slutt stod jubelen i taket på Sarpsborg stadion igjen. Patrick Mortensen var på god vei bort på tribunen for å juble, før han så offsideflagget til assistentdommeren.

– Den var hårfin i så fall. Den vil nok bli diskutert, kommenterte Johnsen.

Så kom nådestøtet fra tyrkerne. Aleksandr Vasjutin lærte ikke av keeperkollegaens feil fra 1. omgang. Sarpsborg-keeperen bestemte seg for å gå helt ut på spissen av 16-meteren for å møte Lens. Den hurtige vingen kom seg forbi, og plasserte ballen i det åpne nettet.

– Det ble mye løping, og vi jaget ballen i 90 minutter. Man merka at det ble tungt etter hvert, sier Heintz.

Europa League: Sarpsborg 08-Besiktas

SLO TILBAKE: Den brasilianske veteranen Vagner Love scoret en gang. Jeremain Lens to ganger. Det var nok til å senke Sarpsborg.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Tabbekeeper slet igjen

Besiktas-keeper Loris Karius må ta mye av skylden for de to tidlige scoringene av Sarpsborg.

Først var han langt ute av eget mål for å takle. Han bommet, og Rashad Muhammed kunne enkelt løpe 1–0 inn i det åpne nettet. Det andre målet var et langskudd som dalte inn bak den feilplasserte tyskeren.

– Hva gjør du for noe der, Karius?! Du står bare og ser på ballen, og den bare durer over deg. Han står på mellomdistanse, og det ser Tobias Heintz! For en åpning for Sarpsborg, sa Johnsen på NRK Sport da hjemmelaget økte til 2–0.

– Jeg satsa på at han sto langt ute. Jeg hadde fått noen råd fra keepertreneren vår om at han ofte gjorde det. Og så traff jeg bra, sier målscoreren selv.

 • Se scoringen under:
Europa League: Sarpsborg 08-Besiktas

Vanskelig utgangspunkt for Sarpsborg

Europa League: Sarpsborg 08-Besiktas

RAKNET: Sarpsborg 08 så ut til å løpe over Besiktas, men tyrkerne kjempet seg tilbake.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

I og med at den andre kampen endte 2–2 er status at Besiktas har 2.-plassen i gruppa. Malmö ligger på plassen bak, og plutselig er Sarpsborg 08 nederst på tabellen.

Dermed Sarpsborg slå Genk i den siste gruppespillkampen. Da vil de isåfall passere belgierene på innbyrdes oppgjør. I tillegg bør de håpe på uavgjort eller Besiktas-tap i den andre kampen. Men i Sarpsborg ser de ikke på utgangspunktet som håpløst.

– Vi tror ikke vi kommer til å tape. Den mentaliteten finnes ikke her. Vi får se. Jeg tror vi har gode sjanser, sier Tobias Heintz..

– Det blir tøft, det tror jeg alle skjønner. Men vi har gått inn i alle de kampene her med et smil om munnet, samtidig som vi har vært skjerpa. Vi har hele tiden hatt troa på at alt er mulig, og det har vi nå også, sier trener Bakke.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Store navn til Telenor Arena

  Mandag ble utøverne til X Games i Telenor Arena offentliggjort, og stjernene står i kø. Blant annet er canadiske Mark McMorris bekreftet til arrangementet. Det samme er den 11 år gamle skateboarderen Rayssa Leal fra Brasil. X Games Norway 2019 arrangeres den 31. august.

  FIS Snowboarding World Championships - Slopestyle Qualification
  Foto: Ezra Shaw / AFP
 • Ståhl mistet seieren etter protest

  Daniel Ståhl trodde han hadde vunnet diskoskonkurransen under Diamond League-stevnet i Rabat med et kast på 69,94 meter. Noen minutter før midnatt kom kontrabeskjeden. Da kunngjorde Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) på Twitter at den svenske utøveren er fratatt seieren etter at Fedrick Dacres' kast på 70,78 meter i tredje runde, som først ikke ble godkjent, er godkjent etter at jamaicaneren la inn protest. Kastet er også ny Diamond League-rekord.

  Fedrick Dacres i aksjon under Diamond League-stevnet i Stockholm
  Foto: Tt News Agency / Reuters
 • Rosenborg slo Vålerenga

  På dagen da statuen av Nils Arne Eggen ble avduket utenfor Lerkendal, hedret dagens Rosenborg-lag den legendariske Rosenborg-treneren med en 3-0-seier over Vålerenga. Samuel Adegbenro, Yann-Erik de Lanlay og Alexander Søderlund scoret målene.

  Eggen-statue Lerkendal
  Foto: Morten Andersen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal