NRK Meny
Normal

Åpnet med seier i Montreal

Etter niendeplassen på hjemmebane fortsetter Kathrine Maaseide Dahl Andersen og Susanne Glesnes å leke i sanden.  I ettermiddag vant de åpningskampen i Montreal.

Kathrine Maaseide i aksjon i Montreal
Foto: FIVB.org

Det norske laget er seedet som nummer 14 i verdensserieturneringen i Montreal. De hadde ingen problemer i åpningskampen mot Morgane Faure/Virginie Sarpeaux fra Frankrike og vant 21-15, 21-12 i en kamp som bare varte i 36 minutter.

Lagene møttes også i forrige uke i Stavanger, og da måtte Maaseide Dahl Andersen og Glesnes ha tre sett for å slå det franske laget.

Det norske laget møter tredjeseedede Tamsin Barnett/Nathalie Cook fra Australia i andre runde. De møtte også australierne i Stavanger i forrige uke. Da spilte de en av sine beste kamper noensinne og vant 2-0.

Nila Håkedal og Ingrid Tørlen spiller ikke i Montreal, men deltar istedenfor i en EM-runde.

Dårlig start

Comebacksesongen går ikke på skinner for Bjørn Maaseide. Han og makker Iver Horrem åpnet verdensserieturneringen i Montreal med tap.

Det var det kinesiske 2. laget med Shun Zhou og Jien Li som ble for sterke. Kineserne ble bare nummer 25 i Stavanger i forrige uke, men hadde marginene på sin side mot Norge og vant 21-19, 22-20.

Horrem/Maaseide lå på 23. plass i OL-kvalifiseringen etter turneringen i Stavanger, og om de taper neste kamp mot et lag fra Kasakhstan vil de falle ytterligere på rangeringen. Det er de 23 beste lagene pluss et lag fra Afrika som får spille i Beijing neste år.

OL målet

Veteranen Maaseide har spilt i tre OL allerede, og hadde et fjerde som motivasjon for comebacket denne sesongen. Men foreløpig har det vært varierende resultater for 39-åringen.

Grei seier

Jørre Kjemperud og Tarjei Skarlund hadde en vanskelig kamp mot Jason Lochhead og Kirk Pitman fra New Zealand, men beholdt roen og vant 24-22, 21-18. De er dermed garantert minst 17.plass i turneringen.

I neste kamp møter de enten et fransk eller et australsk lag. Flere av de antatt beste lagene står over turneringen i Montreal, og det er derfor en god anledning til å skaffe seg verdifulle poeng i OL-kvalifiseringen.

Siste nytt

 • Ajeti-mål i Allsvenskan

  Bajram Ajeti scoret for Brommapojkarna da de tapte 1–3 mot Malmö FF i et oppgjør i Allsvenskan mandag. Det er nordmannens andre mål denne sesongen.

  Ajetis lag ligger nest sist etter én seier på de fem første kampene.

  Bajram Ajeti
  Foto: Lillestrøm Sportsklubb
 • Seriemeister etter anke-avslag

  AEK er gresk seriemeister etter at PAOK i dag tapte anken etter banestorminga i mars.

  PAOK blei trekt 3 poeng etter at klubbeigaren demonstrerte mot ei dommaravgjerd ved å storme bana med ein pistol.

  No blir poengstraffa ståande, og AEK har 8 poengs leiing på PAOK med to kampar att.

  Ivan Savvides, PAOK-eier
  Foto: HANDOUT / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal