Hopp til innhold

Sandviken blir en del av Brann

IL Sandviken stemte torsdag for at idrettslagets fotballag i Toppserien kan fristilles og bli en del av Branns kvinnesatsing.

Dermed ligger alt til rette for at nybakt seriemester Sandviken blir hetende Brann neste sesong. Fra før har årsmøtene i Brann og Sandviken Toppfotball stemt for en fusjon.

Styret i IL Sandviken stilte seg samlet bak å gi slipp på kvinnenes fotballag. På torsdagens årsmøte ble det påpekt at «tiden er inne» for et slikt grep. Idrettslaget satser på å etablere et nytt Sandviken-lag på et lavere nivå.

Forslaget ble vedtatt enstemmig av Sandvikens medlemmer.

Brann blir dermed den foreløpig siste i en rekke av norske fotballklubber på herresiden som innlemmer et kvinnelag i sin satsing.

Det gjorde for eksempel Rosenborg da klubben overtok Trondheims-Ørns plass i Toppserien i 2020. LSK Kvinner gjorde det samme i 2010, da de tok over for Team Strømmen. (NTB)

Sandviken Toppfotball - Klepp i Toppserien (8-0)
Foto: Marit Hommedal / NTB

Siste nytt

 • Klopp avviser panikk-kjøp tross dårlig skadenytt

  Liverpool må klare seg uten midtbanespilleren Thiago i fire til seks uker, men manager Jürgen Klopp vil ikke automatisk hente inn en erstatter.

  Thiago har pådratt seg en lårskade, hvilket betyr at Klopp har fått redusert kraftige alternativene i midtbaneleddet. Alex Oxlade-Chamberlain og Curtis Jones er også skadet.

  På en pressekonferanse fredag avviste likevel tyskeren at han har det travelt med å hente inn forsterkninger.

  – Jeg er fornøyd med styrken, størrelsen og kvaliteten på troppen min. Vi har skader. Nå er spørsmålet hvor lenge spillerne er ute, og vi ser på ulike løsninger, sa Klopp.

  – Én, og det finnes mange, er overgangsmarkedet, men overgangsmarkedet gir bare mening hvis du kan hente inn den rette spilleren, ikke en hvilken som helst spiller, fortsatte han.

  Klopp ser ingen umiddelbare løsninger.

  – Hvis den riktige løsningen fantes der ute, så hadde vi allerede gjort det. Hvis den rette spilleren var tilgjengelig, ville vi ha gjort det, men jeg ser ikke at det skjer, fordi vi har hatt mange samtaler allerede, og det ser ikke ut til at noe vil skje, sa Liverpool-sjefen.

  Liverpool møter Crystal Palace mandag. (NTB)

  Jurgen Klopp
  Foto: ROSLAN RAHMAN / AFP
 • Positivt skadenytt for Glimt-keeperen

  Bodø/Glimt-keeper Nikita Haikin ser ut til å være klar til kamp mot Dinamo Zagreb etter skaden han pådro seg mot Zalgiris.

  – Slik det ser ut nå, ser det ut som jeg mest sannsynlig kan spille, sier Haikin til TV 2.

  Haikin blir derimot ikke å se i fredagens kamp mot Sarpsborg. Da blir det trolig Julian Faye Lund i målet. Han fikk sin Glimt-debut mot Zalgiris.

  Haikin måtte bli byttet ut mot det litauiske laget tirsdag etter å ha blitt taklet stygt. Etter kampen hadde han krykker.

  – Det går bedre og bedre. Foten er litt hoven, men definitivt ikke brukket, og det ser positivt ut, legger han til.

  Tirsdag kveld spiller Glimt sin første kamp mot Dinamo Zagreb i playoffrunden i mesterligaen. Det skal spilles om en lukrativ billett til gruppespillet over to kamper. Taperen er uansett sikret spill i europaligaen. (NTB)

  Første runde i kvalifisering til Champions League 2022/2023: Bodø/Glimt - Klaksvik (3-0)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Bekreftet: Torgeir Børven klar for Vålerenga

  Torgeir Børven returnerer til Eliteserien og Vålerenga. Spissen har spilt 43 kamper i kongeblått tidligere og får igjen Dag-Eilev Fagermo som trener.

  Vålerenga bekrefter dette på sine nettsider og skriver at avtalen strekker seg ut 2024.

  – Det kjennes godt å være på plass. Jeg trivdes i Vålerenga for ti år siden, og føler meg trygg på at jeg skal trives her denne gangen også, sier Torgeir Børven til klubbens hjemmeside.

  Nåværende VIF-trener Fagermo ledet Odd da Børven fikk sitt gjennombrudd for litt over ti år siden. Børven har spilt totalt 196 kamper i Eliteserien gjennom karrieren.

  Børven hentes inn som et spissalternativ etter at Vidar Örn Kjartansson var ferdig i klubben i juli.

  Klubben jobber med å få Børven spilleklar til søndagens kamp mot HamKam, men det gjenstår papirarbeid. (NRK/NTB)

  Eliteserien fotball 2020: Aalesund - Rosenborg (1-2)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste