NRK Meny
Normal

Sander (17) fikk skryt av Benitez

ULLEVAAL (NRK): Sander Berge har bare ni minutter eliteseriefotball. Men det var han Real Madrid-treneren trakk fram som Vålerengas beste.

Sander Berge og Gareth Bale

I KAMP: Sander Berge fikk mye spilletid mot Real Madrid. Her er han i kamp mot Gareth Bale.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg så ikke så mye på Vålerengaspillerne. Jeg analyserte mer mitt eget lag. Men vi snakket litt om nummer 23. Han er 17 år. Han er en god og ung spiller, sa Rafael Benitez da han ble spurt om innsatsen til Vålerenga etter 0-0-kampen på Ullevaal.

– Han gjorde det ja? Det er bare å ta som et kompliment. Det er hyggelig at han synes jeg var såpass ålreit i dag. Alt i alt så er jeg fornøyd med kampen i dag jeg, sa Sander Berge selv da han fikk vite om Benitez-rosen i pressesonen etter kamp.

Sander Berge er født i 1998, og spilt flere kamper med Martin Ødegaard på aldersbestemte landslag. I dag byttet de to drakter etter å spilt mot hverandre foran et fullsatt Ullevaal.

Litt i sjokk

Berge fikk vist seg fram med god ballbehandling og stor ro, og synes selv at han klarte å beholde roen godt i møtet med verdensstjernene.

– Jeg vil si det. Når har jeg ikke spilt så mye eliteserie, mest andredivisjon. Jeg klarte å holde fokus, det er litt på oppvarmingen når det er de som kommer ut og ikke Holmen. Du merker litt forskjell. Det er stort å få spille mot dem, sier 17-åringen.

17-åringen fikk 80 minutter på banen mot Real Madrid, og forteller at han storkoste seg.

– Det er vanskelig å beskrive følelsen, men der og da er man så inne i matchen og da løper man mot James Rodgriguez og Kroos og alle de andre. Det er helt sykt der og da, med fullsatt Ullevaal og få spille mot de gutta der, sa Berge, sevl om man mente at han og de andre ble løpende mye imellom mens Real Madrid spilte ball.

– Man er litt i sjokk og tenker wow, derer de gutta man har sett på TV og i VM og Champions league. Når man kommer ut der så har man litt mer respekt, men når kampen er i gang... Man merker jo at tempoet er litt høyere, men de tok det ganske med ro i dag, mente han.

Vil fast inn på laget

Å se Martin Ødegaard spille på lag med spillere som Gareth Bale og Luca Modric er uansett en stor motivasjonsfaktor for Berge. Foreløpig har han bare spilt 9 minutter eliteseriefotball, fordelt på to innhopp mot Lillestrøm og Sandefjord.

– Når man ser at det er mulig at kompiser man har spilt med på g15 og g16 når så langt så tidlig, så åpner det veier for oss andre også, sier han og forteller han også selv har store amibsjoner.

– Jeg håper å få flere minutter i eliteserien og så spille meg inn fast etterhvert. Så får vi se hvordan det blir. Jeg er ganske ung og spiller på Vålerenga a-lag, så jeg håper å ta det så langt som mulig. Så får vi bare bygge videre her i Vålerenga.

– Du drømmer ikke om Real Madrid?

– Det er litt tidlig å drømme om Real Madrid, selv om man har spilt en treningskamp mot dem, smiler han.

Siste nytt

 • NRK sender X Games

  X Games i Minneapolis starter i natt, med menn skateboard kvalifisering klokken 02.00 norsk tid. Alt fra skateboard, BMX og motorcross i X Games kan du se på NRK.no.

  Norske Hermann Stene skal i aksjon i menn skateboard street kvalifisering fredag. Det kan du se på NRK 3 fra klokken 21.45.

  X Games Oslo 2018: Street skate
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Ronaldo spiller ikke mot Real

  Cristiano Ronaldo er ikke med på Juventus' treningsleir i USA. Dermed skal han, ifølge ESPN, ikke spille mot gamleklubben Real Madrid som Juventus møter i en treningsturnering der borte.

  Cristiano Ronaldo
  Foto: Miguel Medina / AFP
 • Burchnall i Östersund ut sesongen

  Tidligere Viking-trener Ian Burchnall har overbevist Östersund-ledelsen og skal trene Allsvenskan-laget minst ut årets sesong.

  Ian Burchnall
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: 11. etappe
Tour de France: 11. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering