Sandefjord ydmyket Vålerenga

Vålerenga gikk på et ydmykende 0-3-tap borte mot Sandefjord søndag kveld.

På de syv siste eliteseriekampen står oslolaget nå med fattige én seier, og medaljesjansene blir stadig svakere. TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen er krystallklar om det osloklubben presterer denne sesongen.

– Det ble snakket om gull. Vålerenga var tippet høyt på tabellen, så de kommer jo til å skuffe også denne sesongen. Det er en stor, stor nedtur for dette prosjektet til Fagermo, sa Mathisen i TV 2s FotballXtra-studio søndag.

I VIF-leiren er stemningen dårlig etter søndagens flause.

– Det er veldig langt unna det vi kom hit for å gjøre. Utrolig skuffende og «drit dårlig» når vi har de ambisjonene vi har, sier Fredrik Oldrup Jensen til NRK etter kampen.

VIF-trener Dag-Eilev Fagermo mener Sandefjord vant kampen fortjent.

– Dette er nok det svakeste som er levert mens jeg har vært Vålerenga-trener, sier Fagermo til NRK.

VIF-kaptein Jonatan Tollås Nation ble byttet ut allerede ved pause. Etter kampen la han ut denne beskjeden på Twitter til egne supportere:

«Vil først og fremst takke alle supportere som laga jævlig bra stemning på stadion i dag Og deretter beklage til alle supportere for det jeg og vi viste i dag, det er ikke i nærheten! Men vi står sammen, og kjemper, og vinner til slutt »

William Kurtovic, et selvmål av Fredrik Oldrup Jensen og Vidar Ari Jónssons åttende mål for sesongen gjorde at de blåkledde er ni poeng over nedrykksstreken. Vålerenga på sin side er nede på 6.-plass med fem poeng opp til Lillestrøm på 3.-plass.

s
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sportsnyheter

Magnus Carlsen

Her innser han Nepos giganttabbe – ny seier for Carlsen

Jan Nepomnjasjtsjij hadde et lite overtak. Men så kastet han bort alt. Nå skal det mye til for at Carlsen ikke tar sin femte VM-tittel.

Siste nytt

 • Abelvik Rød mister håndball-EM

  Magnus Abelvik Rød blir ikke å se i håndball-EM i januar. Det ble klart da landslagssjef Christian Berge kunngjorde EM-troppen tirsdag.

  Det gjenstår kun en drøy måned til Norge skal spille EM i Slovakia og Ungarn. Turneringen avvikles i perioden 13. til 30. januar.

  Den kommer for tidlig for Abelvik Rød.

  Flensburg-Handewitt-profilen har slitt med en kneskade i lang tid, men gjorde comeback for sitt tyske klubblag forrige måned. Siden fikk han igjen kneproblemer og har vært gjennom et inngrep for å bli kvitt vedvarende smerter.

  Troppen:

  Keepere: Kristian Sæverås, Sander Drange Heieren,
  Torbjørn Sittrup Bergerud.

  Bakspillere: Vetle Eck Aga, Sander Sagosen, Sander A. Øverjordet, Erik Thorsteinsen Toft, Kent Robin Tønnesen, Gøran Søgard Johannessen, Christian O`Sullivan, Simen Holand Pettersen, Harald Reinkind, Christoffer Rambo.

  Kantspillere: Sebastian Barthold, Kristian Bjørnsen,
  Kevin Maagerø Gulliksen, Alexander C. Blonz.

  Linjespillere: Petter Øverby, Magnus Gullerud,
  Thomas Alfred Solstad.

  Håndball herrer: Gjensidige cup 2021
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Ikke tiltak for toppidretten

  – Toppidrett kan gjennomføres som normalt, skriver regjeringen i de nye nasjonale smitteverntiltakene.

  For voksne over 20 år som trener innendørs anbefaler regjeringen at det gjøres i grupper på inntil 20 personer. Det anbefales også at man holder 2 meter avstand ved høyintensiv trening.

  Det gis ikke konkrete anbefalinger om avstand og antall når barn og unge under 20 år trener og deltar på idrettsaktiviteter.

  For tilskuere på innendørs idrettsarrangementer må det være minst ett ledig sete mellom tilskuerne. Det gjelder ikke for personer i samme husstand.

 • Skiskyttershowet i romjulen avlyst

  Heller ikke i år blir det skiskytterfest i romjulen fra Schalkes fotballarena i Gelsenkirchen. Årsaken er oppblomstringen av koronaviruset i Tyskland.

  Arrangøren bekreftet avlysningen tirsdag. Showrennet var satt til 28. desember, men nå tar man sikte på å få det til rundt samme tid neste år.

  Også i fjor utgikk rennet på grunn av koronapandemien.

  Norske skiskyttere har opp gjennom årene vært med å sette sitt preg på konkurransen i Gelsenkirchen. (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal