Sandbech: – En drøm som går i oppfyllelse

Med en tredjeplass i Los Angeles i natt kan Ståle Sandbech (21) juble for sammenlagtseier og 50.000 dollar.

Ståle Sandbech

VANT SAMMENLAGT: Ståle Sandbech med et av sine run i Los Angeles.

– En drøm som går i oppfyllelse! sa Sandbech da han gikk videre til finalen i Los Angeles og dermed sikret seg seieren sammenlagt i Air & Style.

– Jeg prøvd på det i hele år etter vi var i Kina. Jeg klarte det!

Etter konkurransene i Los Angeles, Innsbruck og Beijing er det 21-åringen som troner aller øverst. Nordmannen ble nummer to i Beijing, vant i Innsbruck og ble nummer tre i natt i Los Angeles.

– Dette betyr veldig mye. Spesielt måten han gjør det på med tre pallplasser er imponerende, sier landslagssjef Thomas Harstad.

I Air & Style er det beste av de beste snowboardkjørerne som får delta. Og seieren for Sandbech gjør også bra for kontoen med en premie på 50.000 dollar, i underknat av 400.000 kroner.

Suveren japaner

I Los Angeles måtte nordmannen se seg slått av japanske Yuki Kadono og kanadiske Sebastian Toutant. Med 65,65 poeng totalt ble Sandbech nummer tre.

Nordmannen var best i kvalifiseringen med 83,49 poeng. Da gjenomførte han triksene triple cork 1440 indy og en frontside 1080 indy.

I finalen gikk det ikke like bra der han mislyktes på begge forsøkene på en backside triple cork 1440 indy. Dermed ble det langt opp til Kadono som fikk 95,26 poeng.

Gjør få feil

Ståle Sandbech har hele denne sesongen levert resultater på et jevnt høyt nivå. Det er sjelden han gjør feil.

– Jeg tror han gjorde en feil for seks og et halvt år siden, sa en av de amerikanske kommentatorene da Sandbech satt en frontside 1080 indy i kvalifiseringen.

– Jeg har nestet sluttet å bli nervøs når Ståle kjører. Jeg vet at han alltid vil lande et run, sier Harstad.

Natt til mandag er det Øystein Bråthen og PK Hunder som skal ut i Air & Style ski.

Siste nytt

 • Riises Storbritannia ute av OL

  Storbritannia var to minutter fra en historisk OL-semifinale i fotball fredag, men Australia utliknet kvartfinalen på overtid og vant 4-3 etter ekstraomganger.

  Dermed er OL-eventyret over for Hege Riises britiske mannskap. Det hjalp ikke at britene presset på for utlikning og straffesparkkonkurranse mot slutten av annen ekstraomgang.

  Hege Riises OL-eventyr fikk dermed en brå slutt. Laget tangerte deres beste resultat fra tidligere i sommerlekene. Kvartfinale ble det også på hjemmebane i 2012.

  Hege Riise
  Foto: Stephane Mahe / Reuters
 • Christiansen uten finaleplass igjen

  Henrik Christiansen åpnet bra, men falt etter hvert fra under fredagens 1500 meter fri i OL. Til slutt endte nordmannen på en skuffende 7.-plass i sitt heat. Tiden ble 15.11,14. Det var langt bak hans personlige rekord på distansen på 14.45,35.

  Dermed må han nok en gang se en OL-finale fra tilskuerplass. Tyskeren Florian Wellbrock vant nordmannens heat med tiden 14.48,53.

  Han ble nummer åtte i øvelsen under OL i Rio for fem år siden, men Christiansen har slitt med formen under sommer-OL. Han greide heller ikke å kvalifisere seg til finale på de to andre distansene han har stilt opp i tidligere i OL.

  Nå er lekene over for svømmeprofilen.

  Hungary European Swimming Championships
  Foto: Petr David Josek / AP
 • Egypt sjokkerte Sverige i OL

  Egypt sjokkerte Sverige og landslagssjef Glenn Solberg med 27-22-seier i Tokyo-OL fredag. Dermed er seiersrekken på tre kamper brutt for de blågule.

  Sverige kom til kampen mot Egypt som klare favoritter etter tre seire på tre mulige hittil i gruppespillet. Der ble det stopp. Anført av målvakt Karim Handawy, som gjorde 17 redninger og hadde en redningsprosent på 45, ble det egyptisk seier.

  Tokyo Olympics Handball
  Foto: Sergei Grits / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal