Her blir Alexis Sánchez historisk

Etter fem minutter satt Alexis Sánchez scoringen som betyr at han er den mestscorende spilleren på det chilenske landslaget gjennom tidende.

 Her blir Sanchez mestscorende chilener gjennom tidende da han setter i 1-0-målet mot Tyskland i prøve-VM torsdag.

HISTORISK: Alexis Sánchez trengte bare fem minutter før han satte inn målet som gjør han til den mestscorende chilenske landslagsspilleren gjennom tidende.

Laster innhold, vennligst vent..

Det var lagkamerat fra Arsenal og Tysklands midtstopper, Shkodran Mustafi, som forærte ballen på uforståelig vis til Alexis Sánchez etter bare fem minutter. Sánchez satte fart og spilte en enkel vegg med Arturo Vidal før han satt inn kveldens første mål via nærmeste stolpe.

Det betyr at Sánchez troner alene på topp som den mestscorende spilleren på det chilenske landslaget med 38 mål på 112 kamper. Rekorden delte han før kampen med El Matador, Marcelo Salas, som avsluttet landslagskarrieren i 2007.

Chile raste etter takling

Etter scoringen omringet chilenerne den iranske dommeren Alireza Faghani og var tydelig frustrert. På reprisene så man tydelig hvorfor. I det Vidal spilte vegg med Sánchez ble han taklet hardt bakfra av Shkodran Mustafi.

– Det er kulere å juble for mål enn å drive å mase om gult kort, kommenterte NRK-ekspert Tom Nordlie.

Femten minutter senere var det den tidligere Hoffenheim-vingen, Eduardo Vargas, tid til å teste skuddfoten da han fra 18 meter satte ballen i tverrliggeren. Chile fortsatte med sitt høye press og stresset de regjerende verdensmestrene til å gjøre unormalt mange feil de første 40 minuttene.

Slo tilbake

Selv om flere av de tyske stjernene har fått spillefri i prøve-VM skal man aldri undervurdere et tysk landslag. Det fikk chilenerne smertelig erfare fire minutter før hvilen.

Emre Can fikk for en gangs skyld unormalt mye tid med ballen midt på Chiles banehalvdel. Liverpool-spilleren fant Jonas Hector med en utsøkt gjennombruddspasning før Hector spilte inn til Lars Stindl som enkelt kunne ekspedere ballen i mål.

Dermed øynet Joachim Löw muligheten til å ta sin seier nummer hundre som tysk landslagssjef.

Tyskland utlignet mot Chile rett før pause i gruppespillkampen i prøve-VM i Russland.

ÅPENT MÅL: Etter praktfullt tysk spill kunne Borussia Mönchengladbach-spiss Lars Stindl skli inn reduseringen for Tyskland.

Vidåpen gruppe

Etter pause var Tyskland noe mer med i kampen etter hvert som Chile senket presshøyden. De store sjansene uteble likevel og kampen endte uavgjort, 1–1. Det betyr at før siste runde i gruppe B kan alle lagene fortsatt gå videre etter at også Kamerun–Australia endte uavgjort tidligere på kvelden.

Joachim Löws neste mulighet til å innkassere seier nummer hundre i landslagsstolen er dermed i siste kamp av gruppespillet mot Kamerun, søndag klokken 17:00.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Duplantis til Bislett Games

  Til NRK kan stevnedirektør for Bislet Games, Steinar Hoen, stadfeste at verdsrekordhaldaren på stavsprang innandørs, Mondo Duplantis, er ein av utøvarane som kjem til Bislet Games i år.

  – Alle dei beste norske vil vere på plass, og svenske Mondo Duplantis, verdsrekordhaldaren i stavhopp, han er klar. Og vi jobbar no med nokre av verdas beste sprintarar på kvinnesida, seier Hoen.

  – Vi skal sjølvsagt skaffe god konkurranse til dei norske løparane tvers gjennom.

  OiucpNqt_MQ
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP
 • Storsignering for LSK Kvinner

  Cecilie Fiskerstrand er tilbake i LSK Kvinner fra og med 1. juli, melder LSK Kvinner på sin nettside.

  – Det er utrolig gøy å være tilbake i LSK Kvinner. Jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang. Jeg vet det er en veldig fin og profesjonell gjeng, som jeg ser frem til å bli enda bedre kjent med, og jobbe sammen med, sier Cecilie Fiskerstrand.

  cecilie fiskerstrand
  Foto: Annika Byrde/ntb / NTB
 • Busquets tilbake i Spania-troppen

  Spania-kaptein Sergio Busquets (32) var fredag tilbake i troppen etter å ha testet negativt på koronaviruset.

  Busquets har vært i isolasjon siden han fikk positivt prøvesvar i oppkjøringen til mesterskapet 7. juni. Han var dermed utelukket til spanjolenes EM-åpning mot Sverige, som endte 0-0.

  Busquets har sluttet seg til resten av troppen på treningsbasen utenfor Madrid. Han blir også med laget til Sevilla og lørdagens kamp mot Polen, men det er ikke ventet at han spiller.

  Soccer EURO 2020 Spain Preview
  Foto: Alvaro Barrientos / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal