NRK Meny
Normal

Samuelsen irritert over lite spilletid: – Jeg kunne bidratt med mål

DRAMMEN/OSLO (NRK): Martin Samuelsen reagerer på at han ble hentet ned fra A-landslaget, men kun fikk ett minutt mot Serbia.

Martin Samuelsen

KRITISK: Martin Samuelsen mener han burde spilt mye mer mot Serbia.

Foto: André Riise/NRK

EM-drømmen brast for Norges U21-landslag, selv om de vant 1-0 over Serbia tirsdag kveld.

Ungutta trengte én scoring til for å sikre ekstraomganger, og jaktet febrilsk den viktige nettkjenningen i sluttminuttene.

Martin Samuelsen, som var hentet ned fra A-landslaget før kampen, ble byttet inn mot slutten, men fikk kun ett minutt på kunstgresset i Drammen.

Det forstod 19-åringen selv svært lite av.

– Jeg synes det er litt rart at jeg ble hentet ned fra A-landslaget for å sitte og fryse i 89 minutter, før jeg skulle innpå. Så forventer folk at jeg skal avgjøre kampen på ett minut, sier Samuelsen til NRK og rister på hodet.

– Kunne bidratt med mål

Blackburn-spilleren mener han kunne bidratt til å sende Norge til EM, hvis han bare hadde blitt byttet inn tidligere.

– Ja, selvfølgelig. Det hadde vært en perfekt mulighet til å hive meg innpå, slik at jeg kunne spilt så mye som mulig. Det er ingen tvil om hva jeg kunne fått til, sier Samuelsen.

Og fortsetter:

– Jeg synes det er utrolig trist. Jeg hadde lyst til å dra til EM, og jeg tror at jeg kunne bidratt med mål og assist. Men sånn er den saken.

Leif Gunnar Smerud

TAR IKKE SELVKRITIKK: U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud synes Samuelsens misnøye er et sunnhetstegn.

– Det er en helt naturlig reaksjon. Alle vil spille mye, sier Smerud til NRK.

Den tidligere Hønefoss-treneren tar likevel ikke selvkritikk for at Samuelsen ble holdt på banken såpass lenge.

– Det kan en alltid diskutere. Men kampen sto og vippet, og vi måtte ha en viss balanse. Mange av de som var med her - unntatt Martin - har god kjennskap til hvordan vi spiller, forklarer Smerud.

– Men vi ville gjerne ha ham inn, men han slet med noen sokker og teip. Han rotet vekk noen minutter der. Men sånn er det. Martin er en veldig spennende spillere, og har en kvalifisering til (med U21-landslaget) igjen. Han kommer, sier Smerud.

– Vil ikke bruke alder som argument

Samuelsen mener hans unge alder ikke har noe med saken å gjøre.

– Jeg vet ikke om jeg skal bruke alder som argument. Det er vel mer mine fotballferdigheter som bør være i fokus. Men han er treneren og bestemmer, sier Haugesund-gutten.

– Jeg blir alltid irritert når jeg ikke får spille. Sånn er det å være fotballspiller. Men spesielt etter det jeg har gjort og vist på A-landslaget. Jeg er bare skuffa, påpeker Samuelsen.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street