Samuelsen fikk tekstmelding av Fletcher: – Vi snakkes i Premier League

Martin Samuelsen praktkamp onsdag imponerte både eksperter, trenere, og ikke minst profilerte motspillere.

Samuelsen

FIKK SKRYT: Martin Samuelsen imponerte den tidligere Manchester United-spilleren Darren Fletcher etter innsatsen mot West Bromwich.

Foto: Chris Radburn / Pa Photos

Martin Samuelsen er på alles lepper etter at han til tider herjet for Peterborough mot Premier League-motstander West Bromwich i FA-cupen.

Fikk tekstmelding av Fletcher

Og det var ikke bare tilskuere som lot seg imponere. Også motspillerne bet seg merke i den høyreiste unggutten fra Haugesund. En av dem var Darren Fletcher som tidligere har spilt over 200 kamper for Manchester United.

BRITAIN SOCCER

PROFILERT: Darren Fletcher spilte over 223 kamper for Manchester United før han meldte overgang til West Bromwich.

Foto: JON SUPER / Ap

– Det var en stor opplevelse. Jeg møtte spillere som jeg har sett på TV siden jeg var liten. Jeg fikk en fin melding fra Fletcher som skrev «vi prates i Premier League», avslører 18-åringen.

– Så han var imponert?

– Hehe, ja jeg tok han jo et par ganger. Så han var kanskje det, flirer Samuelsen.

Publikumsyndling

Unggutten har blitt en publikumsattraksjon i League One-klubben. Hver gang han fikk ballen onsdag merket man en forventning blant publikum om at hva som helst kunne skje.

– Jeg merker jo det. Det er gøy å ha fansen med seg. Selv da jeg bommet på straffen så sang de navnet mitt. Jeg ble jo helt sjokkert. Men det er gøy at jeg kan gjøre de tingene som får fansen opp av setene, sier han.

Det tar ikke mange sekundene av en samtale med Martin Samuelsen før man merker at man har med en svært ambisiøs fotballspiller å gjøre.

Martin Samuelsen

HERJET: Martin Samuelsen la igjen all respekt i garderoben og herjet til tider med etablerte Premier League-stjerner.

Foto: Andrew Boyers / Reuters

Men til tross for å bli hyllet av noen av Englands største fotballpersonligheter, tar ikke rogalendingen av. For han er det bare en ting som gjelder - utvikling.

– Jeg trives veldig god her jeg er nå. Det er gode trenere og medspillere. Jeg trener godt her, og jeg føler at jeg har en fin utvikling, sier han.

Stresser ikke med landslag og Premier League

Martin Ødegaard fikk sin landslagsdebut da han var 15 år gammel. Men 18 år gamle Samuelsen har ikke noe hastverk med å få tillit under Høgmo.

– Jeg tenker at jeg akkurat nå har mest fokus på å gjøre det best mulig i klubbhverdagen. Så får landslaget komme som en bonus.

Samuelsen forteller at han også fikk meldinger fra treningsapparatet i West Ham som hadde sett kampen. Han tror likevel ikke det er aktuelt med en retur til Premier League-klubben før sommeren.

– Dersom jeg spiller som i går så er det jo mulighet. Men jeg blir nok ikke hentet tilbake om jeg ikke skal spille. I øyebliket har de en veldig sterk tropp, så jeg tviler egentlig at det skjer, sier han.

Men neste sesong ønsker han å vise seg frem på øverste nivå.

– Dersom jeg fortsetter å gjøre det bra i Peterborough, og har en bra «pre-season» i West Ham, og får vist frem stegene jeg har tatt, så håper jeg å få spille Premier League neste sesong.

SOC/ Peterborough United v West Bromwich Albion - FA Cup Fourth Round Replay

INGEN DRØMMEAVSLUTNING: Etter en fantastisk kamp misset Samuelsen på sitt forsøk fra straffemerket. Det stopper likevel ikke ekspertene fra å hylle unggutten.

Foto: Andrew Boyers / Reuters

Siste nytt

 • Zuccarello kåret til ukens spiller

  Ishockeyspilleren Mats Zuccarello er kåret til ukens spiller av NHLs spillerorganisasjon etter to mål og seks målgivende pasninger i forrige uke. Nordmannen mistet startet av sesongen på grunn av en håndleddsskade, men har vært suveren etter avbrekket.

 • Russiske stjerner reiser fra VM

  Russiske Sergej Ustjugov har forlatt Oberstdorf på grunn av lårskaden han pådro seg i forrige uke, og går ikke mer i VM.

  Det bekrefter landslagstrener Markus Cramer overfor NRK.

  Tirsdag reiser også Denis Spitsov hjem etter å ha brukket hånda på trening mandag. Både Spitsov og Ustjugov var potensielt sentrale på det russiske laget i stafetten fredag.

  – Det er veldig dramatisk for oss, men hva kan vi gjøre? Nå er Norge selvsagt store favoritter i stafetten, sier Cramer til NRK mandag kveld.

  Sprint verdenscup finaler
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Fotballen kommer med dato

  Det er bred enighet blant toppklubbene i Fotball-Norge om at treningskampene må komme i gang senest 15. mars dersom eliteserien skal kunne starte 5. april, skriver VG.

  Det er Odds daglige leder Einar Håndlykken som overfor VG bekrefter det som seiler opp som en skjebnedato med tanke på eliteseriestarten.

  – De fleste er enige om å komme i gang da. Det blir få datoer utover høsten, og å spille masse under EM er ikke gunstig. Kommer vi ikke i gang da, blir det ikke lett, sier Håndlykken til avisen.

  Eliteserien i fotball er planlagt å starte 5. april. Norges Fotballforbund har allerede besluttet å utsette oppstarten av toppserien og 1. divisjon for kvinner.

  Eliteserien fotball 2020: Bodø/Glimt - Viking (3-0)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal