Samuelsen fikk tekstmelding av Fletcher: – Vi snakkes i Premier League

Martin Samuelsen praktkamp onsdag imponerte både eksperter, trenere, og ikke minst profilerte motspillere.

Samuelsen

FIKK SKRYT: Martin Samuelsen imponerte den tidligere Manchester United-spilleren Darren Fletcher etter innsatsen mot West Bromwich.

Foto: Chris Radburn / Pa Photos

Martin Samuelsen er på alles lepper etter at han til tider herjet for Peterborough mot Premier League-motstander West Bromwich i FA-cupen.

Fikk tekstmelding av Fletcher

Og det var ikke bare tilskuere som lot seg imponere. Også motspillerne bet seg merke i den høyreiste unggutten fra Haugesund. En av dem var Darren Fletcher som tidligere har spilt over 200 kamper for Manchester United.

BRITAIN SOCCER

PROFILERT: Darren Fletcher spilte over 223 kamper for Manchester United før han meldte overgang til West Bromwich.

Foto: JON SUPER / Ap

– Det var en stor opplevelse. Jeg møtte spillere som jeg har sett på TV siden jeg var liten. Jeg fikk en fin melding fra Fletcher som skrev «vi prates i Premier League», avslører 18-åringen.

– Så han var imponert?

– Hehe, ja jeg tok han jo et par ganger. Så han var kanskje det, flirer Samuelsen.

Publikumsyndling

Unggutten har blitt en publikumsattraksjon i League One-klubben. Hver gang han fikk ballen onsdag merket man en forventning blant publikum om at hva som helst kunne skje.

– Jeg merker jo det. Det er gøy å ha fansen med seg. Selv da jeg bommet på straffen så sang de navnet mitt. Jeg ble jo helt sjokkert. Men det er gøy at jeg kan gjøre de tingene som får fansen opp av setene, sier han.

Det tar ikke mange sekundene av en samtale med Martin Samuelsen før man merker at man har med en svært ambisiøs fotballspiller å gjøre.

Martin Samuelsen

HERJET: Martin Samuelsen la igjen all respekt i garderoben og herjet til tider med etablerte Premier League-stjerner.

Foto: Andrew Boyers / Reuters

Men til tross for å bli hyllet av noen av Englands største fotballpersonligheter, tar ikke rogalendingen av. For han er det bare en ting som gjelder - utvikling.

– Jeg trives veldig god her jeg er nå. Det er gode trenere og medspillere. Jeg trener godt her, og jeg føler at jeg har en fin utvikling, sier han.

Stresser ikke med landslag og Premier League

Martin Ødegaard fikk sin landslagsdebut da han var 15 år gammel. Men 18 år gamle Samuelsen har ikke noe hastverk med å få tillit under Høgmo.

– Jeg tenker at jeg akkurat nå har mest fokus på å gjøre det best mulig i klubbhverdagen. Så får landslaget komme som en bonus.

Samuelsen forteller at han også fikk meldinger fra treningsapparatet i West Ham som hadde sett kampen. Han tror likevel ikke det er aktuelt med en retur til Premier League-klubben før sommeren.

– Dersom jeg spiller som i går så er det jo mulighet. Men jeg blir nok ikke hentet tilbake om jeg ikke skal spille. I øyebliket har de en veldig sterk tropp, så jeg tviler egentlig at det skjer, sier han.

Men neste sesong ønsker han å vise seg frem på øverste nivå.

– Dersom jeg fortsetter å gjøre det bra i Peterborough, og har en bra «pre-season» i West Ham, og får vist frem stegene jeg har tatt, så håper jeg å få spille Premier League neste sesong.

SOC/ Peterborough United v West Bromwich Albion - FA Cup Fourth Round Replay

INGEN DRØMMEAVSLUTNING: Etter en fantastisk kamp misset Samuelsen på sitt forsøk fra straffemerket. Det stopper likevel ikke ekspertene fra å hylle unggutten.

Foto: Andrew Boyers / Reuters

Siste nytt

 • Derfor går løperne med drikkebelte

  Therese Johaug og resten av løperne går med godt synlige drikkebelter på torsdagens 34 kilometer lange etappe. Av miljøhensyn er det nemlig bestemt at utøverne skal bære sin egen næring for å begrense bruken av snøskutere. Først etter 22 kilometer får skiløperne lov til å motta næring fra støtteapparat.

 • PSG-sjefen siktet i korrupsjonssak

  PSG-president Nasser Al-Khelaifi er siktet for medvirkning til korrupsjon, skriver påtalemyndigheten i Sveits i en pressemelding.

  I tillegg er tidligere generalsekretær i Fifa, Jerôme Valcke og en tredje forretningsmann siktet.

  Valcke skal blant annet ha mottatt bestikkelser og forfalsket dokumenter i forbindelse med salg av TV-rettigheter til fotball-VM i perioden 2018-2030.

  Al-Khelaifi og den tredje mannen skal ha oppfordret til å drive økonomisk kriminaltitet.

  Al-Khelaifi er styreleder i beIN Media group og sitter i styret til det europeiske fotballforbundet (Uefa)

  Ligue 1 - Stade Rennes v Paris St Germain
  Foto: Stephane Mahe / Reuters
 • Guardiola lover å bli i City

  Manchester City-manager Pep Guardiola lover å fullføre sin kontrakt, til tross for at klubben er utestengt fra mesterligaen de neste to sesongene.

  – Hvis de ikke sparker meg – hvilket godt kan skje – er det 100 prosent sikkert at jeg blir, sa Guardiola etter 2-0-seieren over West Ham onsdag kveld.

  Premier League - Manchester City v West Ham United
  Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal