NRK Meny
Normal

Samuelsen (18) herjet i kampen - men bommet på straffe

Norske Martin Samuelsen (18) ble hyllet av storheter som Gary Lineker etter at han lekte seg med Premier League-stjernene i FA-cupen onsdag.

SOC/ Peterborough United v West Bromwich Albion - FA Cup Fourth Round Replay

BRILJERTE: Til tross for storspill måtte Samuelsens Peterborough ut til ekstra omganger og straffer mot West Bromvich Albion. Der var Samuelsen én av to som ikke klarte å overliste keeper Ben Foster.

Foto: Darren Staples / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Han har bemerket seg med sine gode driblinger, og i dag var intet unntak. Samuelsen spilte hele kampen for Peterborough og gjorde sine saker bra.

I kveld skulle det avgjøres hvem som får møte Reading borte i 5. runde. Samuelsen hadde de siste tre kampene startet på benken for Peterborough, men var tilbake i startoppstillingen.

18-åringen, som er på utlån fra West Ham, var svært nære å bli matchvinner, men det ble med forsøket. Det måtte straffesparkkonkurranse til for å skille lagene. Der fikk Samuelsen mulighet til å prøve seg fra krittmerket, men innfridde ikke.

Etter at lagkamerat Lee Angol også misbrukte mulighet fra straffemerket ble drømmen om Wembley knust for Samuelsen og «The Posh».

«Alle» likte det de så

– Husk navnet. Du kommer til å høre mye om han i årene som kommer, sa kommentatoren.

Den tidligere landslagsspilleren for England, Gary Lineker, var ikke i tvil om at Samuelsen var kampens store spiller. På Twitter skrev BBC-profilen at den eneste som kunne utfordre den norske tenåringen om utmerkelsen som banens beste, var Peterborough-direktør (og tidligere -manager) Barry Fry, som gjorde en meget energisk TV-opptreden.

På få minutter ble det sendt ut flere hundre Twitter-meldinger som inneholdt navnet Samuelsen. Her er et utvalg:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Startet lovende

Hjemmelaget fra nivå tre rystet gjestene i onsdagens omkamp og tok ledelsen ti minutter ut i annen omgang. Angol førte opp på en hurtig kontring og fant Jon Taylor. Han utfordret gjestenes James Chester og sendte et skudd i nettet via WBA-forsvareren.

Premier League-laget var i alvorlig trøbbel, men ble berget av lagkaptein Darren Fletcher da han utlignet i det 71. minutt. Saido Berahinos innlegg ble dårlig klarert, og Fletcher banket den i mål på halvvolley.

SOC/ Peterborough United v West Bromwich Albion - FA Cup Fourth Round Replay
Foto: Andrew Boyers / Reuters

Begge lag kom til sjanser i hektiske sluttminutter av ordinær tid, men gjestene var nærmest. Michael Bostwick reddet på streken da Berahino kom til avslutning.

Samuelsen kampens beste spiller

Samuelsen var en av to Peterborough-spillere som ikke greide å score i straffesparkkonkurransen, og West Bromwich vant 4-3 etter 1-1 i selve kampen.

Ben Foster ble helt for eliteserielaget. Han reddet skuddene til Samuelsen og Lee Angol.

Da gjorde det ikke noe at lagkaptein Darren Fletcher, som scoret WBAs mål i kampen, skjøt utenfor på sin straffe.

Den norske unggutten på Peterboroughs midtbane var kampens beste spiller og hadde nok fortjent en bedre avslutning på kvelden.

SOC/ Peterborough United v West Bromwich Albion - FA Cup Fourth Round Replay
Foto: Andrew Boyers / Reuters

Siste nytt

 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP
 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal