NRK Meny
Normal

Samuelsen (18) herjet i kampen - men bommet på straffe

Norske Martin Samuelsen (18) ble hyllet av storheter som Gary Lineker etter at han lekte seg med Premier League-stjernene i FA-cupen onsdag.

SOC/ Peterborough United v West Bromwich Albion - FA Cup Fourth Round Replay

BRILJERTE: Til tross for storspill måtte Samuelsens Peterborough ut til ekstra omganger og straffer mot West Bromvich Albion. Der var Samuelsen én av to som ikke klarte å overliste keeper Ben Foster.

Foto: Darren Staples / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Han har bemerket seg med sine gode driblinger, og i dag var intet unntak. Samuelsen spilte hele kampen for Peterborough og gjorde sine saker bra.

I kveld skulle det avgjøres hvem som får møte Reading borte i 5. runde. Samuelsen hadde de siste tre kampene startet på benken for Peterborough, men var tilbake i startoppstillingen.

18-åringen, som er på utlån fra West Ham, var svært nære å bli matchvinner, men det ble med forsøket. Det måtte straffesparkkonkurranse til for å skille lagene. Der fikk Samuelsen mulighet til å prøve seg fra krittmerket, men innfridde ikke.

Etter at lagkamerat Lee Angol også misbrukte mulighet fra straffemerket ble drømmen om Wembley knust for Samuelsen og «The Posh».

«Alle» likte det de så

– Husk navnet. Du kommer til å høre mye om han i årene som kommer, sa kommentatoren.

Den tidligere landslagsspilleren for England, Gary Lineker, var ikke i tvil om at Samuelsen var kampens store spiller. På Twitter skrev BBC-profilen at den eneste som kunne utfordre den norske tenåringen om utmerkelsen som banens beste, var Peterborough-direktør (og tidligere -manager) Barry Fry, som gjorde en meget energisk TV-opptreden.

På få minutter ble det sendt ut flere hundre Twitter-meldinger som inneholdt navnet Samuelsen. Her er et utvalg:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Startet lovende

Hjemmelaget fra nivå tre rystet gjestene i onsdagens omkamp og tok ledelsen ti minutter ut i annen omgang. Angol førte opp på en hurtig kontring og fant Jon Taylor. Han utfordret gjestenes James Chester og sendte et skudd i nettet via WBA-forsvareren.

Premier League-laget var i alvorlig trøbbel, men ble berget av lagkaptein Darren Fletcher da han utlignet i det 71. minutt. Saido Berahinos innlegg ble dårlig klarert, og Fletcher banket den i mål på halvvolley.

SOC/ Peterborough United v West Bromwich Albion - FA Cup Fourth Round Replay
Foto: Andrew Boyers / Reuters

Begge lag kom til sjanser i hektiske sluttminutter av ordinær tid, men gjestene var nærmest. Michael Bostwick reddet på streken da Berahino kom til avslutning.

Samuelsen kampens beste spiller

Samuelsen var en av to Peterborough-spillere som ikke greide å score i straffesparkkonkurransen, og West Bromwich vant 4-3 etter 1-1 i selve kampen.

Ben Foster ble helt for eliteserielaget. Han reddet skuddene til Samuelsen og Lee Angol.

Da gjorde det ikke noe at lagkaptein Darren Fletcher, som scoret WBAs mål i kampen, skjøt utenfor på sin straffe.

Den norske unggutten på Peterboroughs midtbane var kampens beste spiller og hadde nok fortjent en bedre avslutning på kvelden.

SOC/ Peterborough United v West Bromwich Albion - FA Cup Fourth Round Replay
Foto: Andrew Boyers / Reuters

Siste nytt

 • Tilskuersvikt i eliteserien

  Hvis trenden fortsetter går Eliteserien mot sitt laveste tilskuertall på 17 år, skriver VG. Så langt denne sesongen har man gjennomsnittlig mistet 930 tilskuere per kamp sammenlignet med tallene fra forrige sesong.

  Etter at 18 av 30 serierunder er gjennomsnittet 5758. I fjor endte tallet på 6698.

  Fotballpublikum
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • N'Zonzi klar for Roma

  Steven N’Zonzi er klar for Roma. Han kommer fra Sevilla og koster cirka 250 millioner kroner. 29-åringen var med i Frankrikes VM-tropp som tok gull tidligere i sommer. Midtbanemannen har underskrevet en 4-årsavtale.

  SOCCER-WORLDCUP-FINAL/
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Ajer og Celtic utslått

  Det blir ikke mesterligafotball på Kristoffer Ajer og Celtic i høst. AEK Aten tok seg videre til siste kvalrunde med 3–2 sammenlagt. Grekerne vant 2–1 hjemme tirsdag og klarte 1–1 i Glasgow. Ajer var ikke med til Aten på grunn av karantene.

  Kristoffer Ajer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Skyting, finpistol kvinner
NM-veka
NM-veka: Skyting finpistol, kvinner
NM-veka: X trial, finale for junior og kvinner
NM-veka: X trial
NM-veka: Skating
NM-veka: Skateboard