NRK Meny
Normal

Sammenligner Riis med Ferguson

Solen smiler virkelig til Bjarne Riis om dagen. Den tidligere danske storsyklisten har i løpet av kort tid forlenget kontrakten med hovedsponsoren og samtidig sikret seg verdens beste sykkelrytter.

Bjarne Riis

Bjarne Riis reddet sin videre eksitens som teamsjef med signeringen av Alberto Contador.

Foto: BAS CZERWINSKI / AP

Tirsdag ble det klart at årets vinner av Tour de France, Alberto Contador, skriver under for Saxo Bank.

- Dette var et være eller ikke være for Bjarne Riis. Mange var usikre på om han ville klare det, men dette er fantastisk jobbet. Det er litt sånn Alex Ferguson-takter over det han har gjort. Han er utrolig dyktig, sier NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen.

Alex Ferguson

For ordens skyld. Mannen Pedersen sammenligner med Bjarne Riis har vunnet 11 seriemesterskap med Manchester United.

Foto: Jon Super / AP

Og det er litt av en prestasjon dansken har gjort. For en måned siden uttalte hovedsponsoren, Saxo Bank, at de ville trekke seg ut av proffsirkuset.

Ikke lenge etterpå offentliggjorde Andy og Fränk Schleck at de sluttet i laget for å satse videre i eget lag hjemme i Luxemburg.

- Har kjøpt den gule trøya

Nå er alt snudd. Med Alberto Contador sitter Riis igjen med en bedre rytter enn de som dro og satser for fullt videre med sitt danske profflag.

- Nå har Riis kjøpt den gule trøya i Tour de France i flere år fremover. Han hadde ikke mye valg ettersom Andy Schleck forlot skuta, sier Pedersen.

Les: Vil Contadors seier bli diskutert?

Dag Erik Pedersen

Dag Erik Pedersen sammenliger Bjarne Riis med Alex Ferguson.

Foto: Scanpix

Pedersen er sikker på at signeringen av årets Tour de France-vinner sikret videre eksistens for det danske profflaget.

- Det er opplagt at Saxo Bank ble med videre dersom Riis sikret seg Contador. Uten ham hadde laget gått i oppløsning, sier han.

Riis er selv naturlig nok godt fornøyd.

- Han er verdens beste innen sitt felt. Det er ikke nødvendig å liste opp merittene hans. Jeg tror jeg kan slipe Contador til en enda bedre diamant og at vi går en spennende framtid i møte, sa Riis.

"Look to Denmark"

Dag Erik Pedersen, som har flere etappeseiere bak seg fra blant annet Giro d' Italia, mener det Bjarne Riis har fått til i Danmark bør inspiere til en lignende satsning i Norge.

- Før var det litt sånn "look to Norway", nå bør vi heller begynne å si "look to Denmark". Dette bør være en inspirasjon for norsk næringsliv. Tiden er overmoden for å tenke en norsk satsning. Vi har rytterne og konsernene, sier han.

Og fortsetter hyllesten av Bjarne Riis.

- Han har laget verdens kuleste og beste sykkellag, som over mange år har vunnet utrolig med flotte sykkelritt. Tenk deg for en eksponering dette er for sponsorene. Tour de France sender til 180 land, samtidig som det er millioner av mennesker ute i løypene. Fotballen kan ikke måle seg, sier han.

Uansett er signeringen av Contador er stor vitamininnsprøytning for dansk sykkelsport. Neste år arrangerer de VM på hjemmebane i København.

Siste nytt

 • Rooney sentral i Everton-seier

  Wayne Rooney var involvert i samtlige av Evertons mål i 3-1-seieren mot Swansea mandag. Først bommet han på straffen, som Calvert-Lewin satt i mål på returen. Så assisterte han Gylfi Sigurdsson, før han selv satte inn 3-1 fra krittmerket.

  Rooney
  Foto: Martin Rickett / AP
 • Avis: Gatlin i ny dopingskandale

  Ifølge britiske Telegraph er den tidligere dopingtatte sprinteren Justin Gatlin og det amerikanske støtteapparatet under etterforskning. Avisen skriver at medlemmer av støtteapparatet skal ha tilbudt stoffer i brudd med idrettens antidopingregler.

  gull
  Foto: Jewel Samad / AFP
 • Ny russisk bobfører OL-utestengt

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) har utestengt bobfører Aleksej Voevoda fra OL på livstid for å være en del av Russlands statsstøttede dopingprogram, skriver NTB. Voevoda (37) tok gull i toer- og firerbob under Sotsji-OL i 2014.

  ol
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal