NRK Meny
Normal

Hyller Thoresens psyke: – Han kan sammenlignes med Petter Northug

Storhamar-profil Pål Johnsen er imponert av den mentale styrken til sin tidligere lagkamerat. Patrick Thoresen avgjorde to kamper på rad og sendte SKA St. Petersburg til sluttspillsfinale i KHL.

Thoresen

SPILLER OM TITTEL: Patrick Thoresen og SKA St. Petersburg spiller første finalekamp 11. april.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

St. Petersburg 5. april: Dommeren har blåst etter 60 minutter på isen i Moskva. Det blir spilleforlengelse. CSKA leder 3-2 i kamper i KHL-sluttspillets semifinale, så Patrick Thoresens SKA St. Petersburg er nødt til å vinne.

Ni minutter ut i forlegningen dukker nordmann opp og avgjør kampen. Det blir en siste og avgjørende finalekamp. 0-3 i kamper har blitt til 3-3.

Petter Thoresen

VINNERVILJE: Petter Thoresen snakker om sønnens evne til å gå foran og fra med seg lagkameratene.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

– Når det ser som mørkest ut, for han selv personlig eller for laget, så gir han aldri opp. Som oftest kommer han alltid sterkt tilbake etter nedturer, sier pappa Petter Thoresen.

– Han stikker frem haka

Moskva 7. april: Det er siste og avgjørende finalekamp. SKA har ledet 2-0, men Moskva-laget har slått tilbake og utlignet. 50 minutter er spilt og det ser ut til å kunne gå mot spillerforlengelse nok en gang. Men en nordmann vil det annerledes. Thoresen styrer pucken i buret og sender laget sitt til finalen i sluttspillet.

– Det er helt fantastisk! Jeg blir jævlig stolt. Han er fra Hamar og han er en kompis, sier Pål Johnsen, som kjemper med Storhamar om seier i sluttspillet her hjemme.

– Patrick er en av de mest metal sterke idrettsutøverne jeg noen gang har møtt. Han er ikke en person som gjemmer seg når det drar seg til. Han er heller den som stikker frem haka, skryter Johnsen.

– Man kan sammenligne han med Petter Northug når det kommer til psyke.

Pål Johnsen, Storhamar

STOLT: Pål Johnsen skryter av sin tidligere lagkamerat.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Petter Thoresen snakker også om sønnens vinnervilje.

– Nå lå dem under 3-0 i kamper, og både laget og han hevet seg – og da viser han den karakteren han har. Han har vinnervilje og drar også med seg lagkompisene, sier Stavanger-treneren, som også i disse dager kjemper om tittelen som norgesmester.

Første finalekamp 11. april

Patrick Thoresen kom til SKA St. Petersburg foran 2011-sesongen og har spilt seg inn i fansens hjerter med sine prestasjoner foran over 12.000 tilskuere i Ispalasset i St. Petersburg. Nordmannen har likevel ikke klart å vinne sluttspillet med laget fra Russlands kulturhovedstad. I år har han en alle tiders mulighet til å gjenskape det han gjorde med Salavat Julajev Ufa i 2011.

Første finalekamp mot Ak Bars Kazan spilles 11. april.

.

Siste nytt

 • Storseier for Solbakkens menn

  Ståle Solbakken og FC København fikk en strålende start på oppkjøringen til vårsesongen. FCK slo Vejle 4–0 etter mål av Jonas Wind, Andrija Pavlovic og Federico Santander.

  Vårsesongen starter 4. februar. Da venter byrival Brøndby i cupen.

  Solbakken
  Foto: Claus Bech Andersen / NTB scanpix
 • Gjersem videre i EM

  Anne Line Gjersem er klar for friløpet i EM lørdag. Hun fikk 48,70 poeng for kortprogrammet torsdag, og er dermed kvalifisert som nummer 17.

   Anne Line Gjersem
  Foto: Yuri Kadobnov / AFP
 • Kvalifiseringen utsatt til i morgen

  Dårlig vær utsetter kvalifiseringen i VM i skyflygning. Starten er nå flyttet til fredag 14:30. Daniel-André Tande, Johann Forfang, Robert Johansson og Andreas Stjernen hopper for Norge.

  Tande etter siste rennet
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Kroatia - Hviterussland