NRK Meny
Normal

– Ola er som Skybert

SOTSJI (NRK.no): Petter Northug er full av beundring for mannen han skal ut i krigen med – og finner bare én irriterende egenskap ved Ola Vigen Hattestad.

Petter Northug og Ola Vigen Hattestad

Petter Northug og Ola Vigen Hattestad (31) har til sammen 14 VM- og OL-gull. Begge har lyst på mer.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Sochi Olympics Medals Ceremony Cross-country Men

Ola Vigen Hattestad vant gull på OL-sprinten, og skal nå prøve å gjenta bragden på lagsprinten på onsdag.

Foto: Morry Gash / Ap

– Jeg har ikke funnet en eneste irriterende egenskap. Det er kanskje litt irriterende, sier Petter Northug (28) om Ola Vigen Hattestad.

Onsdag skal de to rutinerte og meritterte herrene hevne stafettnederlaget for Sverige og samtidig forsvaret det norske lagsprintgullet fra Vancouver for fire år siden. Der var det de samme to som skulle ha gått, men Hattestad kastet inn håndkleet med sykdom og overlot plassen til Øystein Pettersen.

Slik blir det neppe denne gangen. Og Northug er glad det er den regjerende olympiske sprintmesteren han skal gå sammen med.

– Vi vært ute i en sånn krig før, vi, i mesterskap. Vi lar oss ikke stresse opp, og springer ikke rundt i gangene og er nervøse, sier Northug.

– Et forbilde

Han føler de to er ganske like som typer.

– Vi er ganske rolige begge to. Sånn sett passer vi bra sammen. Ola gjør ikke mye utav seg. Han bare er der – litt som Skybert, gliser Petter Northug.

– Har du noe du kan lære av Ola?

– Ja, Ola har vært et forbilde. Han har vært en av de råeste avslutterne i sprint, og er det en du ikke vil avslutte med på oppløpet, så er det Ola. Han har punch og trøkk som kanskje ingen andre har, sier Northug, som er imponert over måten Hattestad har reist seg på etter et par tunge år.

– Han er veldig målbevisst, og har jobbet veldig bra i mange år innenfor sprint. Du ser at med knallhard jobbing – selv om man har havnet utenfra og litt i bakleksa en periode – er det mulig å komme tilbake.

– En trygghet

I den grad noen skulle være i tvil – respekten er gjensidig.

– Når Petter er skikkelig i draget, er han helt rå. Det er en trygghet å gå på lag med han, sier Hattestad.

– Hvordan opplever du ham som person?

– Han er lugn, beskjeden og rolig.

At guttene som både har VM-gull og OL-gull går for gull også onsdag, trenger ingen å tvile på. Men Northug ser på Russland som de største favorittene. Norge befinner seg i outsidergruppa sammen med Sverige, Finland, Kasakhstan og Sveits, som stiller med brødrene Cologna.

For Northug handler det om å redde et OL som for hans del har vært en resultatmessig fiasko.

– Vi har tapt den viktigste stafetten, men vi har igjen en teamsprint som vi skal forsvare fra forrige OL og ikke minst ei beintøff femmil. Vi kan rette opp inntrykket med ei sterk avslutning, konstaterer Petter Northug.

Siste nytt

 • Atlético herjet med Sevilla

  Atlético Madrid nekter å gi opp La Liga-drømmen. Antoine Griezmann gjorde hattrick da serietoeren vant hele 5-2 borte mot Sevilla. Vanligvis er Sevilla blant de tøffeste lagene å møte på bortebane.

  Griezmann
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Stabæks måltyv takket nei til Kina

  Stabæk fikk nylig et tilbud på over 20 millioner kroner for Ohi Omoijuanfo, men bæringene takket nei til budet fra kinesiske Henan Jianye, skriver Nettavisen. Spissen scoret 17 mål på 27 seriekamper forrige sesong.

  Eliteserien i fotball 2017. Lillestrøm - Stabæk. (2-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Vipers var overlegne mot Tertnes

  Serieleder Vipers legger press på rivalene etter en klar 33-22-seier hjemme mot Tertnes i eliteserien i håndball. Vipers ledet 18–8 til pause, og endte til slutt med ellevemålsseier for vertene. Kristine Lunde-Borgersen ble Vipers toppscorer.

  Vipers-Tertnes
  Foto: Geir Ingar Egeland

Sendeplan

Kl. Program Kanal