NRK Meny
Normal

Utforkula og pallen glapp for Svindal

ÅRE/OSLO (NRK): Aksel Lund Svindal kjempet om seieren i utforcupen til det siste, men Beat Feuz ble til slutt for sterk.

Aksel Lund Svindal of Norway, winner Beat Feuz

APPLAUS: Aksel Lund Svindal måtte nøye seg med andreplassen i Åre. Beat Feuz jubler for seier.

Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Svindal var 60 verdenscuppoeng bak sveitseren før onsdagens utforavslutning i Åre.

Skulle Aksel Lund Svindal sikre seg den ettertraktede utforkula måtte han derfor vinne rennet, mens Beat Feuz måtte havne utenfor topp seks.

Feuz hadde imidlertid ingen intensjoner om å gi fra seg sammenlagtseieren i siste renn.

Sveitseren kjørte ned til tredjeplass i Åre og sikret dermed seieren i utforcupen foran Aksel Lund Svindal, som endte på 4.-plass onsdag. I mål skilte det åtte hundredeler de to imellom.

Østerrikerne Vincent Kriechmayr og Matthias Mayer delte seieren.

Imponerende sesong

Det norske alpintikonet har imidlertid ingen grunn til å være misfornøyd med sesongen.

Da Svindal vendte tilbake til verdenscupen denne sesongen etter ett års skadefravær og kneoperasjon, var mange usikre på formen til veteranen. Han gjorde imidlertid alle dystre spådommer til skamme da han endte på pallen i comebacket i Lake Louise 25. november i fjor.

Etter hvert endte han i tillegg opp med et historisk OL-gull i utfor og altså en andreplass i utforcupen.

– Jeg er fornøyd med å være to i utforcupen, men i og med at jeg hadde muligheten til å vinne, skulle jeg selvfølgelig helst ha gjort det, sier Svindal til NRK.

– Utforsesongen har vært veldig bra, og Feuz har vært superstabil i hele vinter. Han har kjørt fantastisk bra, og da er det fortjent at han vinner.

Svindal har to sammenlagtseire i den totale verdenscupen. Han har også vunnet samtlige disiplincuper i alpint med unntak av slalåm.

Beat Feuz

Beat Feuz med verdenscuptrofeet.

Foto: Marco Trovati / AP

Jansrud langt unna pallen

Kjetil Jansrud klarte ikke å blande seg inn i seierskampen. Vinstra-gutten ble slått med 43 hundredeler av Feuz. Det holdt til niendeplass.

Jansrud sier at utforsesongen ikke har vært så bra som han håpet på.

– Jeg er litt skuffet og har vært for ustabil. Det viser seg i dag igjen. Jeg må bare se framover og rydde opp i dette til neste sesong, sier han til NRK.

Alexander Aamodt Kilde har hatt en trøblete sesong, og heller ikke onsdag lyktes han. På sesongens siste utfor endte han på en 16.-plass.

– Alt i alt oppsummerer vel denne dagen hvordan sesongen har vært.

Torsdag er det verdenscupavslutning i super-G i Åre. Der har Kjetil Jansrud allerede sikret seg sammenlagtseieren etter en strålende sesong.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal