Utforkula og pallen glapp for Svindal

ÅRE/OSLO (NRK): Aksel Lund Svindal kjempet om seieren i utforcupen til det siste, men Beat Feuz ble til slutt for sterk.

Aksel Lund Svindal of Norway, winner Beat Feuz

APPLAUS: Aksel Lund Svindal måtte nøye seg med andreplassen i Åre. Beat Feuz jubler for seier.

Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Svindal var 60 verdenscuppoeng bak sveitseren før onsdagens utforavslutning i Åre.

Skulle Aksel Lund Svindal sikre seg den ettertraktede utforkula måtte han derfor vinne rennet, mens Beat Feuz måtte havne utenfor topp seks.

Feuz hadde imidlertid ingen intensjoner om å gi fra seg sammenlagtseieren i siste renn.

Sveitseren kjørte ned til tredjeplass i Åre og sikret dermed seieren i utforcupen foran Aksel Lund Svindal, som endte på 4.-plass onsdag. I mål skilte det åtte hundredeler de to imellom.

Østerrikerne Vincent Kriechmayr og Matthias Mayer delte seieren.

Imponerende sesong

Det norske alpintikonet har imidlertid ingen grunn til å være misfornøyd med sesongen.

Da Svindal vendte tilbake til verdenscupen denne sesongen etter ett års skadefravær og kneoperasjon, var mange usikre på formen til veteranen. Han gjorde imidlertid alle dystre spådommer til skamme da han endte på pallen i comebacket i Lake Louise 25. november i fjor.

Etter hvert endte han i tillegg opp med et historisk OL-gull i utfor og altså en andreplass i utforcupen.

– Jeg er fornøyd med å være to i utforcupen, men i og med at jeg hadde muligheten til å vinne, skulle jeg selvfølgelig helst ha gjort det, sier Svindal til NRK.

– Utforsesongen har vært veldig bra, og Feuz har vært superstabil i hele vinter. Han har kjørt fantastisk bra, og da er det fortjent at han vinner.

Svindal har to sammenlagtseire i den totale verdenscupen. Han har også vunnet samtlige disiplincuper i alpint med unntak av slalåm.

Beat Feuz

Beat Feuz med verdenscuptrofeet.

Foto: Marco Trovati / AP

Jansrud langt unna pallen

Kjetil Jansrud klarte ikke å blande seg inn i seierskampen. Vinstra-gutten ble slått med 43 hundredeler av Feuz. Det holdt til niendeplass.

Jansrud sier at utforsesongen ikke har vært så bra som han håpet på.

– Jeg er litt skuffet og har vært for ustabil. Det viser seg i dag igjen. Jeg må bare se framover og rydde opp i dette til neste sesong, sier han til NRK.

Alexander Aamodt Kilde har hatt en trøblete sesong, og heller ikke onsdag lyktes han. På sesongens siste utfor endte han på en 16.-plass.

– Alt i alt oppsummerer vel denne dagen hvordan sesongen har vært.

Torsdag er det verdenscupavslutning i super-G i Åre. Der har Kjetil Jansrud allerede sikret seg sammenlagtseieren etter en strålende sesong.

Siste nytt

 • Slovenia-sjef fikk sparken

  Slovenias landslagssjef Tomaz Kavcic har fått sparken. Laget, som tapte for Norge i nasjonsligaen lørdag, har bare tatt ett poeng i gruppa – til tross for at de var i øverste seedingsnivå i gruppe C-divisjonen. Norge møter Slovenia borte i november.

  SOCCER-UEFA-NATIONS-SVN-CYP/
  Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
 • Mål for Hegerberg og Graham Hansen

  Caroline Graham Hansen bidro med mål og assist da Wolfsburg knuste Atlético Madrid hele 4-0 i mesterligaen fotball onsdag. Også Ada Hegerberg bidro foran mål for sin klubb Lyon, da hun scoret det tredje i 4-0-seieren borte mot Ajax.

  Graham Hansen
  Foto: VALENTYN OGIRENKO / Reuters
 • Bare uavgjort for LSK

  Det så lovende ut for LSK Kvinner da Guro Reiten banket inn ledelsen for hjemmelaget etter 30 minutter mot Brøndby i åttendedelsfinalen i mesterligaen torsdag. Men danskenes Emilie Henriksen sikret 1–1. LSK må dermed vinne returen neste uke.

  LSK Kvinner
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal