Hopp til innhold

Utforkula og pallen glapp for Svindal

ÅRE/OSLO (NRK): Aksel Lund Svindal kjempet om seieren i utforcupen til det siste, men Beat Feuz ble til slutt for sterk.

Aksel Lund Svindal of Norway, winner Beat Feuz

APPLAUS: Aksel Lund Svindal måtte nøye seg med andreplassen i Åre. Beat Feuz jubler for seier.

Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Svindal var 60 verdenscuppoeng bak sveitseren før onsdagens utforavslutning i Åre.

Skulle Aksel Lund Svindal sikre seg den ettertraktede utforkula måtte han derfor vinne rennet, mens Beat Feuz måtte havne utenfor topp seks.

Feuz hadde imidlertid ingen intensjoner om å gi fra seg sammenlagtseieren i siste renn.

Sveitseren kjørte ned til tredjeplass i Åre og sikret dermed seieren i utforcupen foran Aksel Lund Svindal, som endte på 4.-plass onsdag. I mål skilte det åtte hundredeler de to imellom.

Østerrikerne Vincent Kriechmayr og Matthias Mayer delte seieren.

Imponerende sesong

Det norske alpintikonet har imidlertid ingen grunn til å være misfornøyd med sesongen.

Da Svindal vendte tilbake til verdenscupen denne sesongen etter ett års skadefravær og kneoperasjon, var mange usikre på formen til veteranen. Han gjorde imidlertid alle dystre spådommer til skamme da han endte på pallen i comebacket i Lake Louise 25. november i fjor.

Etter hvert endte han i tillegg opp med et historisk OL-gull i utfor og altså en andreplass i utforcupen.

– Jeg er fornøyd med å være to i utforcupen, men i og med at jeg hadde muligheten til å vinne, skulle jeg selvfølgelig helst ha gjort det, sier Svindal til NRK.

– Utforsesongen har vært veldig bra, og Feuz har vært superstabil i hele vinter. Han har kjørt fantastisk bra, og da er det fortjent at han vinner.

Svindal har to sammenlagtseire i den totale verdenscupen. Han har også vunnet samtlige disiplincuper i alpint med unntak av slalåm.

Beat Feuz

Beat Feuz med verdenscuptrofeet.

Foto: Marco Trovati / AP

Jansrud langt unna pallen

Kjetil Jansrud klarte ikke å blande seg inn i seierskampen. Vinstra-gutten ble slått med 43 hundredeler av Feuz. Det holdt til niendeplass.

Jansrud sier at utforsesongen ikke har vært så bra som han håpet på.

– Jeg er litt skuffet og har vært for ustabil. Det viser seg i dag igjen. Jeg må bare se framover og rydde opp i dette til neste sesong, sier han til NRK.

Alexander Aamodt Kilde har hatt en trøblete sesong, og heller ikke onsdag lyktes han. På sesongens siste utfor endte han på en 16.-plass.

– Alt i alt oppsummerer vel denne dagen hvordan sesongen har vært.

Torsdag er det verdenscupavslutning i super-G i Åre. Der har Kjetil Jansrud allerede sikret seg sammenlagtseieren etter en strålende sesong.

Siste nytt

  • Iden ikke til OL: Sorg og skader ble for mye

    Mentale og fysiske utfordringer har stått i veien for triatlonutøver Gustav Idens planer om OL-deltakelse i Paris.

    Dette forteller han til Bergensavisen fredag.

    – Det var egentlig veldig deilig å komme fram til den avgjørelsen, selv om det er utrolig kjipt. Det er en lettelse å gi slipp på det, sier Iden til avisen.

    Han forklarer avgjørelsen blant annet med sorgen etter moren, som døde av kreft i fjor. Men også problemer med den ene akillessenen har satt ham tilbake. Allerede i august i fjor skjønte han at det ikke ville bli noe OL.

    – Det har vært et brutalt år. Det ble for mye. Jeg har brukt lang tid på å komme tilbake til en akseptabel restitusjonstid, men gjennom gode samtaler med mange folk, er jeg der nå.

    Iden har ved siden av Kristian Blummenfelt vært Norges beste triatlet de siste årene. Han står med i alt tre VM-gull i Ironman og ble nummer åtte i triatlon i OL i Tokyo i 2021.

    Q6DAaGK1xwQ
    Foto: NTB
  • Zuccarello-scoring i Wild-tap

    Seattle Kraken slo Minnesota Wild 4-3 torsdag kveld og avsluttet grunnserien for de to lagene som ikke kom med i sluttspillet.

    Krakens Tye Kartye sto for 3-2-målet da det sto igjen 2.40 i siste periode. Ett minutt senere gikk Kraken opp i en 4-2-ledelse før Wilds Brock Faber reduserte til 4-3 ett minutt før kampslutt.

    Kirill Kaprizov scoret sitt 46. mål for sesongen i powerplay i første periode, og Mats Zuccarello scoret det utlignende målet for Wild midtveis i tredje periode. Det ble hans tolvte mål for sesongen.

    Nordmannen fikk 23 minutter og 44 sekunder på isen i den avsluttende hjemmekampen. (NTB)

    pa39-a-fBGA
    Foto: AP
  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal