NRK Meny
Normal

Begraver stridsøksa

Jørre Kjemperud og Vegard Høidalen spiller sammen igjen - i en eneste turnering.

Jørre Kjemperud og Vegard Høidalen skal spille sammen igjen. Her fra spill på Copacabana i 2003
Foto: VANDERLEI ALMEIDA / AFP

Når EM spilles i Valencia kommende helg gjør duoen comeback.

- Det kan bli veldig bra, men vi kan også tape to kamper og bli slått ut med en gang, sier Kjemperud.

- Jørre ringte, og det var lett å si ja. Det skal bli morsomt å spille EM-finale, sier Høidalen.

Jørre Kjemperuds faste makker Tarjei Skarlund sliter med en skade, og har valgt å stå over EM-finalen i Spania. Dermed sto Kjemperud uten makker tre dager før det braker løs. Løsningen ble den gamle makkeren Vegard Høidalen. Duoen avsluttet samarbeidet etter OL i Athen, etter flere år med relativt store samarbeidsproblemer utenfor banen.

- Det var ti turbulente år, men nå i ettertid har jeg stort sett gode minner. Vi var et bra lag, og vi har jo tiårsjubileum for EM-gullet i 1997, sier Høidalen til NRK.

- Blir som å sykle

Onsdag morgen flyr han til Spania for å trene med Kjemperud i to dager. Han tror ikke det blir noe problem å spille med Kjemperud igjen.

- Det blir litt som å sette seg på sykkelen. Vi kjenner hverandre, mener Høidalen.

- Hvor bra det blir vet vi ikke før vi kommer i gang, men vi satser på å finne fram det gamle godspillet. Og siden det bare er en turnering vi skal spille sammen, kan vi opptre helt uten press, sier Kjemperud, som holder de tyske lagene som de største favorittene til EM-tittelen.

PS: Kjemperud og Høidalen møttes for første gang med sine nye makkere Tarjei Skarlund og Kjell Arne Gøranson i Stavanger tidligere denne sesongen. Da trakk Høidalen og Gøranson det lengste strået. Den beste plasseringen denne sesongen har imidlertid Kjemperud og Skarlund, som ble nummer fire på Åland forrige helg.

Siste nytt

 • Johansen-scoring i Fulham-tap

  Norges landslagskaptein, Stefan Johansen, scoret sitt fjerde seriemål for sesongen da Fulham tapte 1–2 mot Aston Villa i engelsk mesterskapsserie lørdag.

  Stefan Johansen
  Foto: Alan Walter / Reuters
 • AaFK reddet poeng på overtid

  Aalesund utlignet til 1-1 på overtid mot Kristiansund lørdag. Dermed sikret de seg et viktig poeng i nedrykksstriden. Like før slutt stormet Kristiansunds Torgil Gjertsen mot AaFK-målet som var åpent, men sentret i stedet for å skyte og det ble bom.

  Aalesund - Kristiansund.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg